Satupäivää vietetään satumaisessa Vekkulassa 18. lokakuuta

Satukirja.

Perjantaina 18.10. vietetään jälleen valtakunnallista Satupäivää. Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut tarjoaa satumaista ohjelmaa Lasten kulttuurikeskus Vekkulassa osoitteessa Otavankatu 7 kello 16–19.

Luvassa on Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun yhteisöpedagogien toteuttamia toimintapisteitä, muun muassa satujen lukemista, kasvomaalausta ja askartelua. Illan aikana nähdään myös kaksi Anja Erämajan Veikko tahtoo ulos -lastenkirjaan pohjautuvaa musiikkisatuesitystä. Esityksen toteutuksesta vastaavat Tarja Pyhähuhta ja Pauliina Hintsanen.

Järjestetyn ohjelman lisäksi kävijällä on mahdollisuus vapaalle leikille, ja mielikuvituksen voi antaa viedä satujen maailmaan vaikkapa omaan lempisatuhahmoon pukeutuen. Puuhailun lomassa saa kahviosta halutessaan ostaa pientä syötävää ja juotavaa. 

Illan tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Päivällä musiikkisatuesityksiin on kutsuttu Mikkelin yksityisiä päivähoidon yksiköitä ja perhepäivähoitajia.

Sadun nimipäivänä, maanantaina lokakuun 18. päivänä juhlitaan valtakunnallista Satupäivää. Satu-päivänä satuja luetaan, esitetään ja käsitellään kaiken ikäisten kanssa teattereissa, kirjastoissa, kirjakaupoissa, kouluissa, päiväkodeissa, vanhainkodeissa, kulttuurikeskuksissa ja museoissa ympäri maan. Satupäivän vietto sai alkunsa vuonna 2008 Suomen teatterit ry:n lastenteatterikampanjan yhteydessä.