Mikkelin Tieteen päivillä tarjoillaan ajankohtaista asiaa 8.–9. tammikuuta

Vesinäytteitä laboratoriossa.

Mikkelin Tieteen päivillä keskustellaan 8.–9. tammikuuta 2025 muun muassa vedestä, ruoasta ja kestävästä metsäenergiasta. Lapsille ja nuorille järjestetään toiminnallinen tuokio Saimaan ruokakulttuuriin ja vastuulliseen ruokajärjestelmään liittyen. Lisäksi pohditaan, miltä kaupungit näyttäisivät nuorten suunnittelemana. Yleisöluennoilla kuullaan miten ja miksi menneisyydellä oikeutetaan nykypäivän toimia Venäjällä sekä Etelä-Savon multipersoonasta Carl Axel Gottlundista.

Mikkelin Tieteen päivät päättyy Virpi Suutarin elokuvaan Havumetsän lapset. Tapahtumassa julkistetaan myös Tieteenkesyttäjä 2025 sekä Tieteenkesyttäjä juniori. Lapsille järjestetään perinteinen tiedesatutunti pääkirjastolla, jossa satuja lukee Aalto-yliopiston suunnittelija Mari Syväoja.

– Olemme onnistuneet saamaan hyvin ajankohtaisia asioita Mikkelin Tieteen päivien ohjelmaan ja löytäneet alan asiantuntijoita pitkälti omasta tiedeyhteisöstämme niistä kertomaan. Ohjelmassa on osuuksia eri-ikäisille kuulijoille, ja luentojen ohella luvassa on vuorovaikutteisia ja toiminnallisia sessioita sekä myös erityisesti opiskelijoille suunnattu pubivisa, Mikkelin Tiedepäivien ohjelmasta vastuussa oleva asiantuntija Ulla Jurvanen Mikkelin yliopistokeskuksesta kertoo.

Tieteen päivien kysymykset liittyvät monella tavalla ajankohtaisiin esillä oleviin asioihin. Sessioita järjestetään pääkirjaston Mikkeli-salissa ja lasten osastolla, Mikkelin lukiolla, Saimaanportin yhtenäiskoulussa, Mikkelin kaupungintalolla, Mikkelin yliopistokeskuksen auditoriossa, Esedulla sekä Sport Pub Jälkipelissä ja elokuvateatteri Kinolinnassa.

Tieteen päivät on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma, jossa eri alojen tutkijat ja asiantuntijat kertovat yleistajuisesti ja laaja-alaisesti tieteestä ja tutkimuksesta sekä tieteen mahdollisuuksista ja käytännön sovelluksista. Mikkelin Tieteen päivät järjestetään yhdessä Mikkelin yliopistokeskuksen, Luonnonvarakeskuksen, Mikkelin kaupungin, Mikkelin seutukirjaston, Mikkelin lukion, Saimaanportin yhtenäiskoulun sekä vuosittain vaihtuvien yhteistyötahojen kanssa.

Tutustu ohjelmaan: www.mikkelintieteenpaivat.fi  

Kuva: Pihla Liukkonen