Mikkelin seutukirjastossa on järjestetty jo useita vuosia tietotunteja, joilla tutustutaan yhdessä digiajan ilmiöihin, sovelluksiin ja palveluihin. Ajatuksena on, että uusiin asioihin tehdään kurkistus rauhassa ja jutellen, minkä jälkeen niiden parissa on helpompi jatkaa itsekin.
Perinteisten lähituntien lisäksi korona-aika toi tulleessaan myös etätunnit, jotka saivat niin hyvän vastaanoton, että jäävät todennäköisesti pysyvästi ohjelmistoon. Tänä keväänä kokeillaan myös etätuntien katsomoita lähi- ja seutukirjastoissa. Valittavana on siis kolme osallistumistapaa. Kaikille tunneille ilmoittaudutaan joko lomakkeella sivulla kirjasto.mikkeli.fi/tietotunnit tai ottamalla yhteyttä kirjastoihin. Myös ilmoittautumisajan päätyttyä voi kysyä vapaita paikkoja kirjastoista.
Kevään aiheet liittyvät netistä löytyviin maksuttomiin kulttuurisisältöihin Mikkelin Kulttuurin unelmavuoden kunniaksi. Tulossa ovat vielä seuraavat tunnit.
Helmikuussa: Innostusta ja yhteisöllisyyttä lukuharrastukseen
Kaipaatko lukuvinkkejä tai keskustelua kirjoista? Tutustutaan verkosta löytyviin kirjallisuussivustoihin, blogeihin ja kirjallisuuteen.
- Pääkirjastossa ti 15.2. klo 9–10 (ilmoittaudu viimeistään 13.2.)
- Verkossa pe 18.2. klo 9–10 (ilmoittaudu viimeistään 16.2.)
Maaliskuussa: Musiikkia ja musiikkitietoutta verkosta
Haluatko kuunnella musiikkia verkosta, opetella soittamaan tai etsiä tietoa musiikista? Tutustutaan kirjaston tarjoamiin musiikkipalveluihin (Naxos-kuuntelupalvelut, Rockway-soitonopetus) ja muihin musiikkisivustoihin.
- Pääkirjastossa ti 15.3. klo 9–10 (ilmoittaudu viimeistään 13.3.)
- Verkossa pe 18.3. klo 9–10 (ilmoittaudu viimeistään 16.3.)
Huhtikuussa: Elokuvia ja elokuvatietoutta verkosta
Tunnetko jo kirjaston Viddla-elokuvapalvelun? Tutustutaan Viddlaan ja verkosta löytyviin elokuvasivustoihin.
- Pääkirjastossa ti 5.4. klo 9–10 (ilmoittaudu viimeistään 3.4.)
- Verkossa pe 8.4. klo 9–10 (ilmoittaudu viimeistään 6.4.)
Tarkempia tietoja kirjaston sivuilla: kirjasto.mikkeli.fi/tietotunnit.