Elävä kaupunki -hanke elävöittää Tuppuralaa

Elävä kaupunki -hanke elävöittää Tuppuralaa

Yli kolmen tuhannen asukkaan Tuppuralan kaupunginosa Mikkelissä elävöityy tänä syksynä osana Elävä kaupunki -hanketta. Tuppuralassa asukkaat saivat toivoa, mitä alueella tapahtuu. Kahden kuukauden aikana on tulossa 18 eri tapahtumaa.

Kymmenen perinteistä mikkeliläistä yhdistystä laittoivat hynttyyt yhteen tarkoituksenaan lisätä kaupunkilaisten hyvinvointia ja löytää uusia väestöryhmiä innostavia toimintatapoja. Elävä kaupunki -hanke alkoi toukokuussa ja on ollut mukana monissa tapahtumissa kesän aikana. Syksyn aikana hanke on pitänyt kokoontumisen myös Tuppuralassa, jossa on pureuduttu tarkemmin asuinalueen yhteiseen toimintaan.

– Meillä on ollut hyvä vastaanotto, missä ollaan oltu mukana. Lämminhenkistä tunnelmaa, jossa ihmiset ovat myös mukana, kertoo Elävä kaupunki -projektipäällikkö Tiina Hölttä.

Paikalliset pitivät Kulttuuritalo Vekkulassa Tuppurala-illan ideoinnin merkeissä.

– Näkyy, että ihmiset haluavat tehdä yhdessä enemmän asioita, Hölttä sanoo.

– Esimerkiksi niin että lapset ja vanhukset voisivat olla mukana samoissa tapahtumissa.

Tuppuralan elävöittämiseksi on jo tehty suunnitelmia. Tuppurala-seura heräilee pitkäksi venähtäneeltä tauoltaan. Kulttuurikeskus Vekkula on puolestaan tarjonnut tilojaan yhteisiin kokoontumisiin ja kohtaamispaikaksi.

– Tuppuralassa on nyt paikka, joka voi toimia kokoontumispaikkana ihmisille, kertoo Hölttä.

Elävä kaupunki -hanke ei toimi vain Tuppuralan alueella, vaikka loka- ja marraskuussa toiminta on keskittynytkin sinne.

– Mikkeliläiset voivat olla minuun yhteydessä minkälaista omaa hyvinvointia kohottavaa toimintaa itse haluaisivat, ihan yleensä Mikkeliin tai omalla asuinalueelle, Hölttä vinkkaa.

Linkki: Tuppuralan asukastuvan ohjelma

Elävä kaupunki on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysturva ry:n hallinnoima projekti, ja samalla osa ESR-rahoitteista Hyvinvoinnin virtaa Mikkelissä olevaa hankekokonaisuutta.