Palvelut

Yhteistyökumppanit

Etelä-Savon TYP / Reitti

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu Etelä-Savon TYP / Reitti on Essoten, Mikkelin kaupungin, Hirvensalmen, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan kuntien sekä TE-toimiston ja Kelan yhteispalvelu. TYP-toimintaa määrittää laki työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta (1369/2014).

Työllistymistä edistävällä monialaisella yhteispalvelulla tarkoitetaan yhteistoimintamallia, jossa työ- ja elinkeinotoimisto (TE -toimisto), kunta ja Kansaneläkelaitos (Kela) yhdessä asiakkaan kanssa arvioivat, suunnittelevat ja vastaavat prosessivastuullisesti työllistymisprosessin etenemisestä ja seurannasta.

Tiesitkö?

Työttömillä henkilöillä on lakisääteinen oikeus ilmaiseen terveystarkastukseen. Lue lisää työttömien terveystarkastuksesta.

Mikkelin Toimintakeskus ry / Uutta elämää

Mikkelin Toimintakeskus ry on voittoa tavoittelematon yhdistys ja Mikkelin alueella merkittävä työllisyydenhoidon sekä kierrätyksen toimija. Toimintakeskus tarjoaa erilaisia työllistymisen, valmentautumisen ja kuntoutumisen mahdollisuuksia pitkään työttömänä olleille henkilöille sekä edistää samalla kierrätystä ja materiaalien uusiokäyttöä. Työllistämistoimet toteutetaan Mikkelin kaupungin kanssa tehdyn kehittämiskumppanuussopimuksen mukaisesti.

Mikkelin Toimintakeskus ry ylläpitää Uutta elämää kierrätysmyymälää Raviradantie 8-10, 50100 Mikkeli ja kierrätyskeskus Kieppiä Kiertotaloudenkatu 18 (ent.Metsä-Sairilantie 18), 50800 Mikkeli. Yhdistysyhteistyön avulla voi työllistyä myös Mikkelin Seudun Invalidit ry:lle, Etelä-Savon Liikunta ry:lle ja Mikkelin Työttömät ry:lle.

Toimintakeskuksella voi kehittää ammattitaitoa ja osaamista, suorittaa opintoja, tutustua eri alojen työtehtäviin sekä edistää työllistymismahdollisuuksiasi valmennuksellisessa työympäristössä!