Hygieeniset ja ekologiset leviteannostelijat saapuvat Mikkeliin

Rantakylän yhtenäiskoulussa, Ristiinan yhtenäiskoulussa, Päämajakoulussa, Kalevankankaan koulussa, Lyseon koulussa ja Mikkelin lukiossa sekä Otavan päiväkodissa otetaan tällä viikolla käyttöön hygieeniset ja ympäristöystävälliset FOODDUCK®-leviteannostelijat.

Foodduck säästää ympäristöä vähentämällä jätteiden määrää ja levitehävikkiä merkittävästi. Kestävän kehityksen periaatteita tukeva laite on uudenlainen ratkaisu levitteiden tarjoiluun niin kouluruokailuun kuin lounasravintoloihin. Kotimainen innovaatio parantaa myös levitteiden tarjoilun hygieniaa, ja on allergiaystävällinen ratkaisu.

– Olemme erittäin iloisia siitä, että Mikkelin kaupunki liittyy edelläkävijöiden joukkoon. Ympäristöystävällisyyden merkitys kasvaa päivä päivältä, ja leviteannostelijamme on yksi askel oikeaan suuntaan: levitehävikin ja jätteen määrät vähenevät, ja myös materiaaleja käytetään taloudellisesti, sanoo Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

– Käyttöönottopaikoissa kuluu vuodessa margariinia 7 850 kappaletta 400 gramman rasioita. Laitteessa levite on pakattu yhden kilon pusseihin, joten muovimäärä on huomattavasti pienempi kuin rasioilla, kertoo kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelujohtaja Mia Hassinen.

Foodduck-laitteeseen kehitetty pakkaus on ekologinen: alumiinia ei käytetä lainkaan, ja muovia kuluu selvästi vähemmän kuin perinteisissä leviterasioissa. Käyttäjä tuo leipäviipaleen laitteen annostelijan alle ja saa automaattisesti aina saman määrän levitettä.