Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijat järjestävät tapahtumia osana Injustice in a World of Uncertainty -maailmankonferenssia

Sateenkaariväreillä maalatut kädet.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamkin yhteisöpedagogiopiskelijat tuottavat kantaaottavia työpajoja sekä tapahtumia Injustice in a World of Uncertainty -maailmankonferenssin teemoista osana projektiopintojaan. Opiskelijoiden suunnittelemiin tapahtumiin on mahdollista osallistua viikko ennen varsinaista maailmankonferenssia. Projektiryhmät myös pitävät puheenvuorot konferenssissa.

Torstaina 23.3. kello 15 alkaen järjestetään Monikulttuurikeskus Mimosassa (Raviradantie 8–10) kaikille avoin ja maksuton työpajapäivä, jossa aiheena on turvallisuuden ja turvattomuuden tunteet. Työpajassa on osallistujille pientä välipalaa sekä kahvitarjoilu.

Perjantaina 24.3. kello 12–16 Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa on mahdollista tutustua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen tilanteeseen sodan aikana Ukrainassa ja Venäjällä. Tapahtumassa on osallistujille kahvitarjoilu.

Lisäksi opiskelijat tuottavat esityksen pakolaisuudesta yhteistyössä Sodan ja rauhan keskus Muistin kanssa. Esitys esitetään maailmankonferenssissa, sekä työpajapäivänä Rantakylän yhtenäiskoulun opiskelijaryhmälle tämän päivän kriiseistä sukupolvikokemuksena.

Mikkelissä järjestettävä Injustice in a World of Uncertainty -maailmankonferenssi on ensimmäisiä kansainvälisiä konferensseja, jossa nostetaan esille sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kysymyksiä viimeaikaisten globaalien kriisien maailmassa. Konferenssissa kuullaan puheenvuoroja muun muassa ilmastonmuutoksen tuomasta epävarmuudesta, maailman sotatiloista sekä pakolaisuudesta, alkuperäisväestöjen ja etnisten vähemmistöjen asemasta, vammaisten ja sairaiden asemasta ei-vammaisille suunnitellussa yhteiskunnassa sekä tämän päivän globaaleista kriiseistä sukupolvikokemuksena. Konferenssin puhujat edustavat oman alansa huippututkimusta ympäri maailmaa. Maailmankonferenssiin ilmoittautuminen on käynnissä. Tapahtuma järjestetään Mikpolissa Xamkin kampuksella. Lisäksi tapahtumaan on mahdollista osallistua etänä ympäri maailmaa.

Linkki: Lisätietoja maailmankonferenssista sekä ilmoittautuminen tapahtumaan
Linkki: Helmikuussa julkaistu artikkeli konferenssista