Kasarminkadun saneeraus alkaa puiden poistolla 26.4.

Havainnekuva kadusta.

Yhtenäisen pyöräilyväylän rakentaminen Vilhonkadun ja Sammonkadun välille alkaa Kasarminkadun puiden kaadolla keskiviikkona 26.4. Puiden kaatamiseen on varattu kolme päivää ja Kasarminkatu joudutaan sulkemaan liikenteeltä turvallisuuden takaamiseksi.

Pysäköintikiellot alueella astuvat voimaan päivää tai kahta aikaisemmin. Myös linja-autoreitti siirtyy työn ajaksi Jääkärinkadun ja Kasarminkadun osalta Nuijamiestenkadulle, johon järjestetään väliaikaiset pysäkit Ilmarisenkadun ja Ahonkadun väliselle osuudelle sekä Väinölänkadun ja Anni Swanin kadun väliselle osuudelle. Muu liikenne ohjataan väliaikaisilla järjestelyillä lähikatujen kautta Kasarminkadun ohi.

Puiden kaatamisen jälkeen työt jatkuvat Kasarminkadulla kaukolämpö-, valokuitu- ja sähköverkon uusimisella. Myös Nuijamiestenkadulla työt alkavat kaukolämpöverkon uusimisella Hänninkentän ja Urheilupuiston välisellä osuudella. Kaukolämpötyöt etenevät kesän aikana myös Anni Swanin kadulle, josta poistetaan myös kolme huonokuntoista katupuuta vappua edeltävällä viikolla Kasarminkadun puun poiston yhteydessä. Puiden poiston ajaksi liikenne ohjataan pois myös Anni Swanin kadulta. Kasarminkadulla, Nuijamiestenkadulla ja Anni Swanin kadulla tehtävät saneeraustyöt aiheuttavat poikkeavia liikennejärjestelyjä alueelle koko kesän ajaksi. Kaadettavien puiden tilalle istutetaan katusuunnitelman mukaisesti uudet puut syksyllä 2024.

Havainnekuva: Urakan jälkeen valmis Kasarminkatu.