Konserni- ja elinvoimajaoston päätökset 13.2.2024

Kaupungintalon etuovi.

Mikkelin kaupungin konserni- ja elinvoimajaosto kokousti tiistaina 13.2.

Linkki: Kokouksen esityslista

Päätökset pykälittäin

§ 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Hyväksyttiin.

§ 5 Pöytäkirjan tarkastus

Pöytäkirjan tarkastavat Jarno Strengell (sd.) ja Armi Salo-Oksa (kok.).

§ 6 Palkattoman virkavapaan jatko ajalle 1.8.2024–31.7.2025

Hyväksyttiin. Jaosto päättää myöntää lehtori Mikko Siitoselle virkavapaata ajalle 1.8.2024–31.7.2025 edellä esitetyin perustein sekä puoltolausunnoin.

§ 7 Jätehuollon organisoinnin selvitys

Hyväksyttiin.

§ 8 Etelä-Savon Energia Oy:n sekä ESE-Energia Oy:n hallitusesitykset

Hyväksyttiin. Jaosto nimesi seuraavat henkilöt:

Harri Haavikko (samalla nimettiin varapuheenjohtajaksi)
Eveliina Naumanen
Heikki Nykänen (samalla nimettiin puheenjohtajaksi)
Tiina Snicker

Lisäksi jaosto nimesi yhtiökokousedustajaksi kaupunginjohtajan ja varalle talousjohtajan Etelä-Savon Energia Oy:n sekä ESE-Energia Oy:n tuleviin yhtiökokouksiin.

Keskustelun aikana Jarno Strengell (sd.) esitti, että päätöslauseeseen lisätään seuraavaa: ”Etelä-Savon Energian hallituksen kokoonpano muuttuu yhdeksästä jäsenestä seitsemään, joista kolme on Aberdeen hallitusammattilaisia. Hallitusjäsenen sekä hallitusammattilaisen tehtävä on edistää kaikkien osakkeenomistajien yhdenvertaista etua. Mikkelin kaupungin neljän ESE-hallituksen edustajan oli tarkoitus olla 2021 kuntavaalituloksen mukaisesti suurimpien puolueiden keskustan, kokoomuksen, Sdp:n ja perussuomalaisten edustajia. Puolueloikkausten johdosta ei päästy sopuun siitä, mikä puolue on neljänneksi suurin, Tiina Snicker valitaan tälle neljännelle paikalle. Koska Tiina Snicker ei ole kaupungin luottamushenkilö tai työntekijä, on hän hallitusammattilainen. Kuntavaalien 2025 jälkeen tarkastellaan Mikkelin kaupungin neljä ESE:n hallituspaikkaa uudestaan, mikä on luottamushenkilö- ja mahdollisten hallitusammattilaisten jako.” Koska kukaan ei kannattanut esitystä, se raukesi.

§ 9 Mikkelin musiikkiopiston kannatusyhdistyksen vuosikokous (lisäpykälä)

Nimettiin Päivi Ylönen (varajäsen Kati Häkkinen), Heli Kauppinen (varajäsen Armi Salo-Oksa) ja Katja Kohvakka (varajäsen Matias Kvist).

Lisätietoja
Pekka Pöyry
konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja
pekka.poyry(at)mikkeli.fi
050 544 5199