Mikkelin syntymäpäivän konsertissa 7.3. kuullaan kuoromusiikkia ja upeaa barokkia

Konserttitalo Mikaeli.

Mikkelin kaupungin syntymäpäivänä 7.3. kello 18 alkaen kuullaan Mikaelissa kuoromusiikkia, kun Luminos Ensemble palaa esiintymään orkesterin kanssa.

Konsertin johtaa orkesterin pääkapellimestari Erkki Lasonpalo. Solisteina kuullaan sopraano Mari Karjalaista ja mezzosopraano Maria Mentua, jotka molemmat nähtiin keväällä 2023 Elinan surma -oopperan lavalla.

Luminos Ensemble on turkulainen naiskuoro. Mikkelin kaupunginorkesteri on esiintynyt Sauli Hannukselan valmentaman kuoron kanssa ennenkin menestyksekkäästi. Luminos avaa konsertin latvialaisen säveltäjän Ēriks Ešenvaldsin a cappella -teoksella O salutaris hostia, joka perustuu Tuomas Akvinolaisen tekstiin. Vuonna 1977 syntynyt Ešenvalds on yksi maansa kysytyimpiä ja tuotteliaimpia säveltäjiä.

Orkesterinumeroina Erkki Lasonpalo ja kaupunginorkesteri tarjoilevat upeaa barokkimusiikkia. Kosketinsoittajataituri ja lakimiehenkin opinnot suorittanut C.P.E. Bach kunnostautui isänsä Johann Sebastian Bachin jalanjäljissä myös säveltäjänä. Hänen aikakautensa sijoittuu barokin ja klassisismin välimaastoon, ja monesti häntä tituleerataankin yhdeksi ensimmäisistä klassikoista.

Italialaisen, hieman Vivaldia vanhemman barokkisäveltäjä Alessandro Marcellon oboekonsertossa tämä hieno soitin pääsee taituroimaan sekä taiturillisten korukuvioiden, että kauniiden melodioiden parissa. Taattua upeaa barokkia!

Väliajan jälkeen nautiskellaan Antonio Vivaldin Gloriasta, joka on yksi aikakautensa tunnetuimmista kuoroteoksista ja Vuodenaikojen jälkeen ehkä Vivaldin esitetyin teos. Puolituntinen juhlava ja valoisa teos sopii juhlan kuin juhlan, tässä tapauksessa Mikkelin kaupungin syntymäpäivän, kruunuksi.

Syntymäpäivän kunniaksi konserttiin on mahdollista valita omalle kukkarollesi sopiva lipunhinta: 10, 25 tai 35 euroa.

Linkki: Liput

Taiteilijavartti ennen konserttia kello 17.30 Mikaelin lämpiössä.

Muista myös muut synttäriviikon tapahtumat. Lue lisää: mikkeli.fi/186v

Kuva: Mikko Mäkeläinen