Mikkelin syntymäpäivänä 7.3. pääsee taas tutustumaan kaupungintaloon

Kaupungintalon ikkunalasi.

Mikkelin kaupunki täyttää torstaina 7. maaliskuuta 186 vuotta. Vuonna 1912 valmistuneessa kaupungintalossa järjestetään jo perinteeksi muodostuneita opastettuja kierroksia syntymäpäivän ajan. Synttäriviikon muu ohjelma on koottu osoitteeseen mikkeli.fi/186v.

Mikkelin kaupungintalon (Raatihuoneenkatu 8–10) opastetut kierrokset järjestetään torstaina 7.3. Kierroksia on yhteensä neljä. Suomenkielisillä kierroksilla oppaana toimii Helena Partanen ja englanninkielisellä kierroksella Elsi Heimonen-Kerkelä. Kaupungintalon kierroksille ei tarvita ennakkoilmoittautumista. Kierroksille ei ole mahdollista osallistua nastakengillä.

Opastetut kierrokset
– klo 12.00 (suomeksi)
– klo 14.00 (suomeksi ja suomalaisella viittomakielellä tulkattuna)
– klo 15.30 (englanniksiin English)
– klo 17.00 (suomeksi)

Mikkelin kaupungintalon suunnitteli Selim A. Lindqvist (1867–1939), jonka käsialaa Mikkelissä on myös samoihin aikoihin valmistunut Naisvuoren näkötorni, joka oli alkuperäisessä tarkoituksessaan vesitorni.

Kuva: Kaupungintalon koristeellinen ikkuna aulan portaikossa. Kuvaaja: Mikko Mäkeläinen.