Päämajakoulussa paikoittain mikrobivaurioita – Toimenpiteillä parannetaan sisäilman laatua

Päämajakoulu.

Päämajakoulun sisäilmatyöryhmä kokoontui 23.5.2024. Kokouksessa käsiteltiin koulun tämän hetkistä sisäilmatilannetta ja koulussa tehtyjen tutkimusten tuloksia sekä jatkotoimenpiteitä. Tiedotimme Päämajakoulun sisäilmatilanteesta aiemmin 17. toukokuuta.

Päämajakoulun eteläpäädyn tiloissa suoritettiin rakenteisiin ja sisäilman laatuun liittyviä tutkimuksia maalis-huhtikuussa 2024. Lisäksi koulussa on toteutettu aikaisempia kuntotutkimuksia vuosien 2022–2024 aikana. Tutkimusten mukaan rakennuksen ulkoseinä- ja sokkelirakenteiden mineraalivilla- ja toja-levyeristeessä havaittiin paikoittain mikrobivaurioita. Lisäksi yksittäisissä tiloissa oli ala-kattojen yläpuolella havaittavissa mineraalivillakuituja.

Tulevat korjaustoimenpiteet tulevat liittymään pääasiassa ulkoseinä- ja sokkelirakenteiden lämmöneristeiden uusimiseen. Lisäksi odotettavissa on pienempiä huoltotyyppisiä toimenpiteitä, joilla saadaan parannettua sisäilman laatua. Tulevien korjausten aikataulusta tiedotetaan erikseen.

Tilojen käyttö jatkuu normaalisti, ja koulussa käytetään ilmanpuhdistimia.

Sisäilmatyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran syyskuussa 2024, minkä jälkeen tiedotetaan lisää Päämajakoulun sisäilmatilanteesta.

Lisätietoa sisäilmasta
Hengitysliitto/sisäilma
THL/sisäilma
Sisäilmaan liittyvän oireilun ja sairastumisen hoitosuositus
Terveiden tilojen vuosikymmen