Ajankohtaisia asioita asumisen ja toimintaympäristön palvelualueelta

Leikkipuisto.

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Kiiskinmäen VPK:lle on valmistunut uusi tukikohta osoitteessa Vesitorninkatu 14 B. Nyt kaikki isot ja pienet pelastajat testaamaan ihka uutta palotornia ja paloautoa leikkipaikan vehreään ympäristöön!

Pankalampi

Torstaina 27.6. kaupungin infra- ja viheraluepalveluille tuli asiakaspalaute, että uimari oli satuttanut varpaansa kiveen Pankalammen uimarannalla. Tilannetta tutkittiin perjantaina 28. kesäkuuta, jolloin päälaiturin lounaispuolelta, pää- ja sivulaiturin välistä noin 1–1,2 metrin syvyydestä löydettiin pohjasta vanha hirsinen rakenne, jonka yläosa oli paljastunut veden vaihtelun kulutettua rantahiekkaa rakenteen päältä pois. Alue eristettiin perjantaina laitureiden väliin asennetuilla ratanauhoilla ja kylteillä.

Kyseinen rakenne on todennäköisesti Pankalammen uimarannan alkuperäisen kiviarkkulaiturin pohjarakenne, joka on aikoinaan jätetty tarkoituksella paikoilleen tukemaan pehmeää mutapohjaista rantaa. Vanha laiturirakenne on nähtävissä jo vuoden 1931 ilmakuvissa.

Vanhaa hirsistä laiturirakennetta ja sen täytteenä olleita kiviä on nyt purettu vähintään 50 senttimetrin syvyyteen saakka ja tilalle on tuotu noin 50 kuutiometriä uutta rantahiekkaa. Uimaranta on avattu kokonaan käyttäjille.

Hoitoluokkamuutoskokeilut

Hoitoluokkamuutoksia tehdään nurmikon leikkauksen osalta seuraavissa paikoissa:

Puistot
Ritvalanpuisto ja Rauhaniemi muutetaan A3 → B4 (nurmikkoa ei leikata, puuvartiset kasvit raivataan 1–2 vuoden välein). Ritvalan leikkipaikan hoitoluokka säilyy ennallaan

Katuviheralueet, hoitoluokkamuutos A2 (4 cm–12 cm) → A3 (4 cm–25 cm)
Louhenkadun välikaista
Vuolingonkadun välikaista välillä Karjalanharjuntie–Koneistajankatu
Nikarantien välikaista
Porrassalmenkadun välikaistat molemmin puolin Esen varavoimalaitoksen risteyksestä Savisillantien risteykseen
Launialankadun välikaistat molemmin puolin välillä Kontionkatu–Salosaarentie

Yöaikaan tehtävät työt

Mikkelin kaupunki tekee 1.6–30.9. välisenä aikana seuraavia töitä yöaikaan

Toistuvasti
Katualueiden reunojen piennarniitot
Keskustan ja Hallitustorin koneellinen puhtaanapito.

Helleaikana satunnaisesti
Ryhmäkasvien ja puiden kastelu
Nurmikoiden leikkaus

Satunnaisesti melua aiheuttavat työt ovat kestoltaan lyhytaikaisia. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa mahdollista häiriötä.

Katualueiden piennarniitot

Pölyttävien hyönteisten elinympäristöjen ja luonnon monipuolisuuden lisäämiseksi katujen piennarniitot tehdään rajoitettuna. Risteyksien näkemäalueilta heinä niitetään normaalisti, samoin poimintaniitoilla torjutaan vieraslajeja.

Yleisesti ensimmäisellä niittokerralla niitetään noin metrin levyinen osuus katualueen reunasta ja syksyllä niitto ulotetaan täyteen levyteen.

Rokkala–Savisilta-alueilla niitetään ensimmäisellä kerralla vain näkemäalueet ja vieraslajiesiintymät. Syksyn niitossa niitto ulotetaan täyteen levyteen. Muista myös jättipalsamin torjunta uuden pelillisen sovelluksen innoittamana.