Mikkeliläiset koululaiset ja päiväkotilaiset saavat lautaselleen Järvi-Suomen hauesta valmistettua kalavuokaa. Järvi-Suomen kalavuoka on syntynyt Järvi-Suomen Kalatuote oy:n sekä Mikkelin ruoka- ja puhtauspalveluiden yhteistyönä.
Torstaina 14.11.2024 mikkeliläisissä kouluissa ja päiväkodeissa syödään kotimaisesta hauesta valmistettua kalaa sitruunakastikkeessa. Haukea on kalastettu muun muassa Puulalta, Haukivedeltä, Maavedeltä, Suvasvedeltä, Päijänteeltä, Kallavedeltä ja Kyyvedeltä. Oppilailla on mahdollisuus myös antaa palautetta uudesta tuotteesta QR-koodin avulla.
Järvikalaa on tarjolla listalla muutenkin: koululaisten ja päiväkotien ruokalistalla on lähijärvikalasta valmistettua järvikalaperunalaatikkoa ja järvikalapihvejä.
Mikkelin ruoka- ja puhtauspalvelut on vuosia puhunut kotimaisen ruoan puolesta. Ruokapalveluiden koko toimintaa tarkastellaan vastuullisuuden eri näkökulmista: taloudellinen, ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurinen. Kotimaisen järvikalan käyttö on yksi askel kohti entistä vastuullisempaa ruokapalvelua: se tukee aluetaloutta, edistää vesistöjen kuntoa ja lisää kotimaisten elintarvikkeiden käyttöä.
Järvi-Suomen Kalatuote on hirvensalmelainen pitkän linjan kalanjalostamo, joka valmistaa monipuolisesti erilaisia kalajalosteita niin kuluttajille kuin ammattikeittiöille. Yrityksen toiminnan ytimessä ovat vastuullisuus ja kestävä kehitys niin ekologisesti, taloudellisesti kuin sosiaalisesti tarkasteltuna. Tuotteet valmistetaan korkein laatustandardein, käyttäen vain kotimaista, kestävästi pyydettyä tai viljeltyä kalaa.
Kuva: Mikko Mäkeläinen