Palvelut

Kirjasto- ja tietopalvelut

Mikkelin seutukirjasto kuuluu Etelä-Savon kuntien yhteiseen Lumme-kirjastokimppaan. Lumme-yhteistoiminnassa ovat Mikkelin lisäksi mukana Enonkosken, Juvan, Joroisten, Mäntyharjun, Pieksämäen, Rantasalmen, Savonlinnan, ja Varkauden kaupungin- ja kunnankirjastot. Lumme-kirjastoilla on yhteinen aineisto- ja asiakasrekisteri ja verkkokirjasto Lumme-Finna.

Kirjasto tarjoaa aineistokokoelmansa, laitteita ja yleisötiloja asiakkaiden käyttöön. Käytössäsi on myös erilaisia e-aineistoja (kirjoja, äänikirjoja, lehtiä, musiikkia, elokuvia).

Mikkelin pääkirjaston lisäksi palveluita tarjoavat viisi lähialueella toimivaa lähikirjastoa. Pääkirjasto on Mikkelin keskustassa. Lähikirjastot sijaitsevat Anttolassa, Haukivuorella, Otavassa, Ristiinassa ja Suomenniemellä. Lisäksi Hirvensalmella, Kuortissa, Pertunmaalla ja Puumalassa toimivat Mikkelin seutukirjaston toimipisteet.

Mikkelissä on lisäksi Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) kirjasto sekä yliopistokeskuksen kirjasto.

Tutustu kirjaston kotisivuihin täällä

Toimintaohjeet

Voit hankkia Lumme-kirjastokortin mistä tahansa Lumme-kirjastosta täyttämällä asiakastietolomakkeen ja esittämällä kuvallisen henkilötodistuksen, passin tai poikkeustapauksissa muun viranomaisen antaman henkilökortin. Alle 15-vuotias tarvitsee huoltajansa kirjallisen suostumuksen. Huoltajalla on oltava Lumme-kirjaston kirjastokortti.

Samalla kortilla voit asioida kaikissa Lumme-kirjastoissa ja palauttaa aineiston mihin tahansa kimpan kirjastoon. Verkkokirjastossa voi tehdä varauksia, uusia lainoja ja maksaa maksuja. Verkkokirjastoon kirjautumiseen tarvittavan tunnusluvun saat henkilökohtaisella käynnilläsi kirjastosta. Tunnusluvun tarvitset myös e-aineistojen käyttöön.