Museot

Mikkelin kaupungin museoita ovat Mikkelin taidemuseo, PäämajamuseoSuur-Savon museo, Viestikeskus Lokki, Mannerheimin salonkivaunu, Kivisakasti, Harjukosken mylly ja Nikkisen torppa.

Museoiden tehtävänä on säilyttää, tallentaa ja tehdä tunnetuksi paikallista aineellista ja visuaalista kulttuuriperintöä harjoittamalla tutkimusta, opetusta, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä tarjoamalla monipuolisia kuvataidepalveluja.


Mikkelin kaupungin verkkokauppa

Mikkelin kaupungin verkkokaupasta löydät Suur-Savon museon, Päämajamuseon ja Mikkelin taidemuseon museokauppojen valikoituja tuotteita. Kannattaa tutustua ja katsoa mitä mielenkiintoista verkkokaupasta löytyy! Verkkokauppa palvelee osoitteessa: verkkokauppa.mikkeli.fi 

Museokaupan maksetut verkkotilaukset voi myös noutaa Mikkelin taidemuseon museokaupasta museon aukioloaikana. Nouto museokaupasta 0 €.  Katso aukioloajat osoitteesta: www.mikkeli.fi/taidemuseo 

Tutustu Mikkelin kaupungin museoiden kokoelmiin Finna.fi -palvelussa. Finnassa on katseltavissa valokuvia, esineitä ja taideteoksia museoiden kokoelmista. Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Mikkelin kaupungin museoiden aineistojen saatavuudessa katkos Finna.fi -hakupalvelussa 1.1.2023 alkaen. Lisätietoa aiheesta on sivullamme Ajankohtaista museoissa.

Finnan etusivulle

Tervetuloa tutustumaan Mikkelin kaupungin ulkoveistoksiin ja reliefeihin Seinätön museo -mobiilioppaalla. Seinätön museo toimii kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisen sovelluksen lataamista. Mikkelin kaupungin ulkoveistokset ja reliefit Seinättömässä museossa löydät osoitteesta tarinasoitin.fi/mikkelinulkoveistokset

Tutustu Mikkelin taidemuseon YouTube-kanavaan! Jaamme tälle kanavalle videoita näyttelyistä, taiteilijoista ja toiminnastamme. Ota kanava seurantaan! 

Sivulle pääset klikkaamalla YouTube-logoa! 

Pääsymaksut, aukioloaikojen ulkopuoliset maksut ja kokoelmapalvelujen hinnasto:
Museoiden palveluhinnasto 1.1.2023 alkaen (pdf)

Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta mukaan museoon. Opas- tai avustuskoiran voi ottaa mukaan näyttelytiloihin. Katso kaikki ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeutetut kävijät jokaisen museokohteen omalta sivulta.

Museoissa käy myös maksuvälineinä pääsymaksuihin:

Valtakunnallinen Museokortti
ePassi
Tyky+-seteli kulttuuriin ja liikuntaan

Edenred-kortti ja mobiilimaksu

Tiedustelut ja ryhmävaraukset:
Mikkelin kaupungin museot

Puhelinnumero / toimisto
arkisin klo 9-15 
040 129 5090

Sähköposti
museot(at)sivistys.mikkeli.fi

Osoite
Maaherrankatu 18-20
(kauppakeskus Akseli, 2 krs.)
50100 Mikkeli

Palveluajat
ma-pe klo 9-15

Tietosuojaseloste 

Mikkelin kaupungin museot Mikkelin kaupungin museot

 Mikkelin taidemuseo

 Päämajamuseo

 Suur-Savon museo