Museot

Mikkelin kaupungin museoita ovat Mikkelin taidemuseo, PäämajamuseoSuur-Savon museo, Viestikeskus Lokki, Mannerheimin salonkivaunu, Kivisakasti, Harjukosken mylly ja Nikkisen torppa.

Museoiden tehtävänä on säilyttää, tallentaa ja tehdä tunnetuksi paikallista aineellista ja visuaalista kulttuuriperintöä harjoittamalla tutkimusta, opetusta, näyttely- ja julkaisutoimintaa sekä tarjoamalla monipuolisia kuvataidepalveluja.


Mikkelin kaupungin verkkokauppa

Mikkelin kaupungin verkkokaupasta löydät Suur-Savon museon, Päämajamuseon ja Mikkelin taidemuseon museokauppojen valikoituja tuotteita. Kannattaa tutustua ja katsoa mitä mielenkiintoista verkkokaupasta löytyy! Verkkokauppa palvelee osoitteessa: verkkokauppa.mikkeli.fi 

Museokaupan maksetut verkkotilaukset voi myös noutaa Mikkelin taidemuseon museokaupasta museon aukioloaikana. Nouto museokaupasta 0 €.  Katso aukioloajat osoitteesta: www.mikkeli.fi/taidemuseo 

Tutustu Mikkelin kaupungin museoiden kokoelmiin Finna.fi -palvelussa. Finnassa on katseltavissa valokuvia, esineitä ja taideteoksia museoiden kokoelmista. Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista.

Finnan etusivulle

Tervetuloa tutustumaan Mikkelin kaupungin ulkoveistoksiin ja reliefeihin Seinätön museo -mobiilioppaalla. Seinätön museo toimii kaikilla älypuhelimilla ja tableteilla ilman erillisen sovelluksen lataamista. Mikkelin kaupungin ulkoveistokset ja reliefit Seinättömässä museossa löydät osoitteesta tarinasoitin.fi/mikkelinulkoveistokset

Tutustu Mikkelin taidemuseon ja Suur-Savon museon YouTube-kanaviin! Jaamme taidemuseon kanavalle videoita näyttelyistä, taiteilijoista ja toiminnastamme, ja Suur-Savon museon kanavalle jaamme videoita näyttelyistämme, kokoelmista ja tapahtumista. Ota kanavat seurantaan! 

Mikkelin taidemuseon YouTube-kanavalle pääset tästä
Suur-Savon museon YouTube-kanavalle pääset tästä

Pääsymaksut, aukioloaikojen ulkopuoliset maksut ja kokoelmapalvelujen hinnasto:
Museoiden palveluhinnasto 1.1.2024 alkaen (pdf)

Henkilökohtainen avustaja pääsee veloituksetta mukaan museoon. Opas- tai avustuskoiran voi ottaa mukaan näyttelytiloihin. Katso kaikki ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeutetut kävijät jokaisen museokohteen omalta sivulta.

Museoissa käy myös maksuvälineinä pääsymaksuihin:

Valtakunnallinen Museokortti
ePassi
Tyky+-seteli kulttuuriin ja liikuntaan

Edenred-kortti ja mobiilimaksu

SmartumPay-sovellus ja Smartum-seteli

Tiedustelut ja ryhmävaraukset:
Mikkelin kaupungin museot

Puhelinnumero / toimisto
arkisin klo 9-15 
040 129 5090

Sähköposti
museot(at)sivistys.mikkeli.fi

Osoite
Maaherrankatu 18-20
(kauppakeskus Akseli, 2 krs.)
50100 Mikkeli

Palveluajat
ma-pe klo 9-15

Tietosuojaseloste 

Mikkelin kaupungin museot Mikkelin kaupungin museot

 Mikkelin taidemuseo

 Päämajamuseo

 Suur-Savon museo