Palvelut

Ajankohtaista museoissa


Mikkelin 13. kuvitustriennalen kuvittajat on valittu!

Huhtikuun Museokortti-etu Mikkelin taidemuseossaSuur-Savon museo on suljettu näyttelynvaihdon takia


Perttu Saksa − Dark Atlas Mikkelin taidemuseossa 10.2.−21.5.


Perttu Saksa, sarjasta Dark Atlas, 2018, Diasec. ©Perttu Saksa


Mikkelin kaupungin museoiden kävijät 2022

Mikkelin kaupungin museoiden aineistojen saatavuudessa katkos Finna.fi -hakupalvelussa 1.1.2023 alkaen


Kuvittajat ry myönsi kunniakirjan Mikkelin taidemuseolle

Meijän museo – alueellista taidemuseotyötä yhdessä -hankkeessa on julkaistu sanaton kirja Oletko kuullut järven?
MIKKELIN KAUPUNGIN MUSEOIDEN TOIMENPITEET KORONAVIRUKSEN EHKÄISEMISEKSIKaupungin verkkokaupasta löydät myös Suur-Savon museon, Päämajamuseon ja Mikkelin taidemuseon museokauppojen valikoituja tuotteita. Katso nouto-ohjeet täältä.


Viestikeskus Lokki suljetaan yleisöltä toistaiseksi. 

Syynä sulkemiseen ovat turvallisuustekijät. 

Lue lisää tästä.

Huhtikuun Museokortti-etu Mikkelin taidemuseon museokaupassa

Huhtikuun Museokortti-etuna Mikkelin taidemuseon museokaupassa kolme magneettia kymmenellä eurolla (magneetin normaalihinta 4 €/kpl). Alennus koskee Mikkelin kaupungin museoiden omilla kokoelmakuvilla kuvitettuja magneetteja.

Museokortti-edun saa näyttämällä voimassa olevaa Museokorttia. Etu on voimassa huhtikuun 2023 ajan.

Taidemuseon museokauppa on avoinna museon aukioloaikoina ke-su klo 10-17. (Suljettu pääsiäisenä 7.−10.4. ja 6.4.2023 suljetaan klo 16).

Tervetuloa ostoksille!


Suur-Savon museo on suljettu näyttelynvaihdon takia 26.2.–1.5.2023

Suur-Savon museo on suljettu näyttelynvaihdon takia 26.2.–1.5.2023. Museon seuraava vaihtuva näyttely, Tiedon ja taidon temppelit – Oppiaineiden ja Mikkelin koulujen vaiheita, avautuu 2.5.2023. Näyttely on avoinna 9.3.2024 saakka.

Lue lisää tulevasta näyttelystä


Mikkelin kaupungin museoiden kävijät 2022

Mikkelin kaupungin museoiden eri kohteissa vieraili vuonna 2022 yhteensä 47 445 kävijää. Näistä Päämajamuseon näyttelyyn Sodan ja rauhan keskus Muistissa tutustui yli 30 000 museokävijää.

Mikkelin taidemuseossa oli vuoden aikana kolme vaihtuvaa näyttelyä. Keväällä esillä oli Kenen luonto? -näyttely, joka toi yhteen luontovalokuvan ja taidevalokuvan pohtien ihmisen luontosuhdetta ja luontokuvan roolia yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä. Taidemuseon kesänäyttely Jälkiä historiassa – Oman aikansa nykytaidetta oli toteutettu yhteistyössä OP Ryhmän Taidesäätiön kanssa. Näyttely yhdisti ennakkoluulottomasti ja oivaltavasti uutta ja vanhaa taidetta säätiön laajasta kokoelmasta. Lokakuussa avautui Pieksämäeltä lähtöisin olevan kuvataiteilija Hinni Huttusen valokuva- ja videotaidetta sisältävä Another Real Sphere -näyttely. Siihen voi tutustua vielä 22.1.2023 saakka.

Suur-Savon museon vaihtuvana näyttelynä avautui keväällä Nappihyrrästä Nintendoon – kurkistus lelujen ja pelien historiaan. Näyttely on esillä 25.2.2023 saakka. Suur-Savon museon kesäkohteet Kivisakasti ja Harjukosken mylly keräsivät yhteensä noin 1500 vierailua.

Valtakunnallisella Museokortilla oli ennätysvuosi vuonna 2022. Myös Museokortti-kohteissa Mikkelin taidemuseossa ja Suur-Savon museossa museokorttikävijöiden määrä kasvoi edellisvuodesta. Museokortillisia oli maksaneista asiakkaista taidemuseossa 28 prosenttia ja Suur-Savon museossa 12 prosenttia.

Kävijät 2022
Mikkelin taidemuseo 8 342
Sodan ja rauhan keskus Muisti / Päämajamuseo 30 139
Suur-Savon museo 5 955
Kivisakasti 1 183
Marsalkka Mannerheimin salonkivaunu 1 289 (avoinna vain 4.6.2022)
Harjukosken mylly 309
Nikkisen torppa 228
Yhteensä 47 445 kävijää

Kiitos kaikille kävijöille vuodesta 2022 ja lämpimästi tervetuloa Mikkelin kaupungin museoiden kohteisiin ja näyttelyihin 2023!


Mikkelin kaupungin museoiden aineistojen saatavuudessa katkos Finna.fi -hakupalvelussa 1.1.2023 alkaen

Mikkelin kaupungin museoiden (Mikkelin taidemuseo, Päämajamuseo, Suur-Savon museo) aineistojen saatavuudessa Finna.fi -hakupalvelussa on katkos 1.1.2023 alkaen. Katkos kestää muutaman kuukauden. Mikkelin kaupungin museoiden aineistot eivät ole tuona aikana saatavilla Finnassa.

Jos olet kiinnostunut arkistovalokuvista tai muista aineistoistamme, voit ottaa meihin suoraan yhteyttä sähköpostitse: museot@sivistys.mikkeli.fi.

Muistathan ottaa talteen Finnassa luomasi omat listat, mikäli niillä on Mikkelin kaupungin museoiden aineistoja. Pahoittelemme katkosta!


Kuvittajat ry myönsi kunniakirjan Mikkelin taidemuseolle 5.12.2022

Kuvittajat ry myönsi kunniakirjan Mikkelin taidemuseolle 5.12.2022 pidetyssä Kuvittajat ry:n 20-vuotisjuhlassa. Mikkelin taidemuseo kutsuttiin Kuvittajat ry:n kunniajäseneksi kiitollisuuden osoituksena museon tekemästä tärkeästä työstä kuvitusalan hyväksi.

Mikkelin ensimmäinen kuvitustriennale järjestettiin vuonna 1987. Tällä kuvitustaiteen merkittävällä tapahtumalla on takanaan jo 35 vuoden historia. Seuraava, Mikkelin 13. kuvitustriennale, järjestetään kesällä 2023.

Mikkelin taidemuseon samaan kunniakirjaan liittyy lahjakirja, jolla Luonnonperintösäätiölle on tehty lahjoitus, jolla suojellaan 200 m2 suomalaista ikimetsää. Metsäkappale on osa Tiitiäisen metsän suojelualuetta Ylöjärvellä.


Viestikeskus Lokki suljetaan yleisöltä toistaiseksi

Viestikeskus Lokki suljetaan yleisöltä toistaiseksi. Syynä sulkemiseen ovat turvallisuustekijät. Kalliorakennustöihin erikoistunut Power Mining Oy suoritti Viestikeskus Lokin luolaston rusnausta viikolla 6. Rusnaustöiden yhteydessä ilmeni, että luolaston seinät ja katto ovat rapautuneet huolestuttavasti. Luolastossa kiven laatu on huono. Tämä aiheuttaa merkittävän vaaratekijän, niin työntekijöille kuin museoyleisöllekin.

Lokin kunnostamisen eri vaihtoehdot selvitetään ja kunnostuksesta tehdään kustannusarvio. Tämän jälkeen selvitetään kunnostushankkeen rahoitusmahdollisuudet. Tavoitteena on saada Lokki jälleen turvalliseksi käyntikohteeksi ja yleisölle avoimeksi museoksi osana Mikkelin kaupungin päämajahistoriakokonaisuutta.

Lisätiedot:
Museojohtaja Matti Karttunen, puh. 044 794 2420
matti.karttunen(at)sivistys.mikkeli.fi


Verkkokaupan tilaukset

Museokaupan maksetut verkkotilaukset voi myös noutaa Mikkelin taidemuseon museokaupasta museon aukioloaikana. Nouto museokaupasta 0 €.  Katso aukioloajat osoitteesta: www.mikkeli.fi/taidemuseo 

Huom. Taidemuseon näyttelytilojen ollessa suljettuna, verkkokaupan tilaukset noudetaan Mikkelin kaupungin museoiden toimistosta. Toimiston ovi sijaitsee kauppakeskus Akselin 2.kerroksessa, lastentarvikeliike Pikku Tipua vastapäätä. Sinisellä teippauksella olevan oven vieressä on ovikello, jota soittamalla tuotteet voi noutaa, arkisin 9-15.

Pääset verkkokauppaan tästä linkistä! 


MIKKELIN KAUPUNGIN MUSEOIDEN TOIMENPITEET KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI

Haluamme tarjota Sinulle mahdollisimman turvallisen museovierailun:

  • Olemme varustaneet palvelutiskit suojapleksillä
  • Käytössäsi on käsidesiä
  • Siivousta on tehostettu
  • Huolehdimme turvaväleistä
  • Henkilökuntamme työskentelee ainoastaan terveenä

Huolehdithan omalta osaltasi, että museovierailu sujuu mahdollisimman turvallisesti:

  • Ethän tule museoon, jos sinulla on flunssan oireita
  • Muista pitää riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta
  • Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
  • Vältä kaikkien pintojen turhaa koskettelua

  Museokaupat

• Vältäthän tuotteiden turhaa koskettelua, ja huolehdi riittävästä välimatkasta muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
• Maksuvälineenä suositellaan maksukortteja.

Katso tarkemmat ohjeet: www.thl.fi

Muista seurata myös somekanaviamme!

Tiedustelut ja ryhmävaraukset:
Mikkelin kaupungin museot

Puhelinnumero / toimisto
(arkisin klo 9-15)
040 129 5090

Sähköposti
museot(at)sivistys.mikkeli.fi

Osoite
Maaherrankatu 18-20
(kauppakeskus Akseli, 2 krs.)
50100 Mikkeli

Palveluajat
ma-pe klo 9-15

 Mikkelin taidemuseo

 Päämajamuseo

 Suur-Savon museo