Palvelut

Ajankohtaista museoissa

Mikkelin 13. kuvitustriennalen kilpailukutsu on julkaistu!
Joulukuun ilmainen perjantai Mikkelin taidemuseossa
Meijän museo – alueellista taidemuseotyötä yhdessä -hankkeessa on julkaistu sanaton kirja Oletko kuullut järven?
Kiitos perjantaina 28.10.2022 Museoiden yössä mukana olleille!

Another Real Sphere – Hinni Huttunen Mikkelin taidemuseossa 1.10.2022 – 22.1.2023

Opi museossa -viikon työpajoissa Mikkelin taidemuseossa valmistunut yhteisteos ja Noloja juttuja? -seinä ovat esillä taidemuseon työpajatilassa

Mikkelin taidemuseon ja Suur-Savon museon vuoden 2022 näyttelykalenterit ovat luettavissa Issuu-julkaisuina

Nappihyrrästä Nintendoon – kurkistus lelujen ja pelien historiaan -näyttely Suur-Savon museossa 7.5.2022–25.2.2023

MIKKELIN KAUPUNGIN MUSEOIDEN TOIMENPITEET KORONAVIRUKSEN EHKÄISEMISEKSI

Kaupungin verkkokaupasta löydät myös Suur-Savon museon, Päämajamuseon ja Mikkelin taidemuseon museokauppojen valikoituja tuotteita. Katso nouto-ohjeet täältä.

Viestikeskus Lokki suljetaan yleisöltä toistaiseksi. 

Syynä sulkemiseen ovat turvallisuustekijät. 

Lue lisää tästä.


Joulukuun ilmainen perjantai Mikkelin taidemuseossa 2.12.2022 klo 10–17

Talvikaudella (loka-huhtikuussa) jokaisen kuukauden ensimmäisenä perjantaina on maksuton sisäänpääsy Mikkelin taidemuseon näyttelyyn klo 10–17!

Joulukuun ilmaisena perjantaina on vapaa pääsy näyttelyyn Another Real Sphere – Hinni Huttunen.

Kuvataiteilija Hinni Huttunen käsittelee taiteessaan identiteettiin liittyviä teemoja, kuten kehollisia normeja ja queeriutta. Näyttelyn teokset muodostavat uuden ulottuvuuden, eräänlaisen hypertodellisuuden, joka syntyy, kun keskitytään vain tärkeisiin asioihin. Teosten tunnelmat liikkuvat epävarmuuden sekä liiallisen itsevarmuuden rajapinnoilla kysyen tavoitellaanko teoksissa rehellisyyttä vai tunteiden täydellistä liioittelua. Näyttely koostuu video- ja valokuvateoksista vuosilta 2014–2022.

Taiteellista työskentelyä ja näyttelyä on tukenut Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahasto, Taiteen edistämiskeskus ja Taiteen edistämiskeskuksen Etelä-Savon taidetoimikunta.

Lisätietoa taiteilijasta:

https://www.hinnihuttunen.com/

www.instagram.com/innih


Kiitos perjantaina 28.10.2022 Museoiden yössä mukana olleille!

Mikkelin kaupungin museot ja kulttuuripalvelut järjestivät syyslomaviikon perjantaina 28.10.2022 klo 17–24 kaikille maksuttoman tapahtuman Museoiden yö! Tänä vuonna mukana olivat Mikkelin Taidemuseo, Suur-Savon museo, Päämajamuseo & Sodan ja Rauhan keskus Muisti, Jalkaväkimuseo, Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkko ja Mikkelin Valokuvakeskus. Museoiden yön ajan avoinna olivat myös GalleriAri ja Kirjalan kahvipaahtimo. Ohjelmaa oli illan aikana myös kauppakeskus Akselin tiloissa.

Illan aikana Mikkelin taidemuseossa vieraili yhteensä 1485 henkilöä, Suur-Savon museossa 2960 henkilöä ja Päämajamuseossa & Sodan ja rauhan keskus Muistissa 1902 henkilöä.

Kiitämme kaikkia kävijöitä ja tapahtumaa kanssamme järjestäneitä tahoja ja henkilöitä! Erityiskiitos mukana olleille vapaaehtoisille!

Lue lisää Museoiden yön kävijöistä


Opi museossa -viikon työpajoissa Mikkelin taidemuseossa valmistunut yhteisteos ja Noloja juttuja? -seinä ovat esillä taidemuseon työpajatilassa

Valtakunnallista koululaisten ja opiskelijoiden Opi museossa -viikkoa vietettiin 4.–7.10.2022. Opi museossa -viikon tarkoituksena on tiivistää museoiden ja koulujen yhteistyötä sekä tuoda esiin museoita useaan oppiaineeseen sopivana avoimena oppimisympäristönä. Viikon teemana oli tänä vuonna osallisuus.

Mikkelin taidemuseon työpajoissa lukiolaiset ja yläkoululaiset tutustuivat kuvataiteilija Hinni Huttusen Another Real Sphere -näyttelyyn ja pohtivat siihen liittyviä teemoja.

Työpajoissa luotiin yhteisteoksena kuva ”täydellisestä ihmisestä” hyödyntäen aikakauslehtien kuvia ja tekstejä. Minkälaisen kuvan media ja some luovat siitä, millaisia meidän pitäisi olla? Millaiseen muottiin meidät yritetään mahduttaa?

Työpajan toisessa osiossa pohdittiin mikä on noloa ja mistä häpeän tunne johtuu. Työpajatilan Noloja juttuja? -seinältä selviää mitä opiskelijat pitivät noloina asioina.

Työpajan kolmannessa osiossa pohdittiin mitä on rakkaus. Punaiseen sydäntyynyyn sai käydä kirjoittamassa kaikenlaisia asioita, jotka liittyvät rakkauteen.

Opi museossa -viikolla luotu yhteisteos kuva ”täydellisestä ihmisestä” ja Noloja juttuja? -seinä ovat nähtävillä taidemuseon työpajatilassa. Työpajatilaan on vapaa pääsy taidemuseon aukioloaikoina.


Mikkelin taidemuseon ja Suur-Savon museon vuoden 2022 näyttelykalenterit ovat luettavissa Issuu-julkaisuna

Lue näyttelykalentereita Issuu-julkaisuina:
Mikkelin taidemuseon näyttelykalenteri 2022
Suur-Savon museon näyttelykalenteri 2022 *

Omat näyttelykalenterit voi hakea myös Mikkelin taidemuseosta ja Suur-Savon museosta.

* Suur-Savon museon näyttelykalenterin tiedoista poiketen opastukset 1.7.−14.8.2022 Nappihyrrästä Nintendoon -näyttelyyn on peruttu. Pahoittelemme tilannetta.


Viestikeskus Lokki suljetaan yleisöltä toistaiseksi

Viestikeskus Lokki suljetaan yleisöltä toistaiseksi. Syynä sulkemiseen ovat turvallisuustekijät. Kalliorakennustöihin erikoistunut Power Mining Oy suoritti Viestikeskus Lokin luolaston rusnausta viikolla 6. Rusnaustöiden yhteydessä ilmeni, että luolaston seinät ja katto ovat rapautuneet huolestuttavasti. Luolastossa kiven laatu on huono. Tämä aiheuttaa merkittävän vaaratekijän, niin työntekijöille kuin museoyleisöllekin.

Lokin kunnostamisen eri vaihtoehdot selvitetään ja kunnostuksesta tehdään kustannusarvio. Tämän jälkeen selvitetään kunnostushankkeen rahoitusmahdollisuudet. Tavoitteena on saada Lokki jälleen turvalliseksi käyntikohteeksi ja yleisölle avoimeksi museoksi osana Mikkelin kaupungin päämajahistoriakokonaisuutta.

Lisätiedot:

Museojohtaja Matti Karttunen, puh. 044 794 2420

matti.karttunen(at)sivistys.mikkeli.fi


Verkkokaupan tilaukset

Museokaupan maksetut verkkotilaukset voi myös noutaa Mikkelin taidemuseon museokaupasta museon aukioloaikana. Nouto museokaupasta 0 €.  Katso aukioloajat osoitteesta: www.mikkeli.fi/taidemuseo 

Huom. Taidemuseon näyttelytilojen ollessa suljettuna, verkkokaupan tilaukset noudetaan Mikkelin kaupungin museoiden toimistosta. Toimiston ovi sijaitsee kauppakeskus Akselin 2.kerroksessa, lastentarvikeliike Pikku Tipua vastapäätä. Sinisellä teippauksella olevan oven vieressä on ovikello, jota soittamalla tuotteet voi noutaa, arkisin 9-15.

Pääset verkkokauppaan tästä linkistä! 


MIKKELIN KAUPUNGIN MUSEOIDEN TOIMENPITEET KORONAVIRUKSEN LEVIÄMISEN ESTÄMISEKSI

Haluamme tarjota Sinulle mahdollisimman turvallisen museovierailun:

  • Olemme varustaneet palvelutiskit suojapleksillä
  • Käytössäsi on käsidesiä
  • Siivousta on tehostettu
  • Huolehdimme turvaväleistä
  • Henkilökuntamme työskentelee ainoastaan terveenä

Huolehdithan omalta osaltasi, että museovierailu sujuu mahdollisimman turvallisesti:

  • Ethän tule museoon, jos sinulla on flunssan oireita
  • Muista pitää riittävä turvaväli muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan
  • Huolehdi hyvästä käsihygieniasta
  • Yski hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan
  • Vältä kaikkien pintojen turhaa koskettelua

  Museokaupat

• Vältäthän tuotteiden turhaa koskettelua, ja huolehdi riittävästä välimatkasta muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
• Maksuvälineenä suositellaan maksukortteja.

Katso tarkemmat ohjeet: www.thl.fi

Muista seurata myös somekanaviamme!

Tiedustelut ja ryhmävaraukset:
Mikkelin kaupungin museot

Puhelinnumero / toimisto
(arkisin klo 9-15)
040 129 5090

Sähköposti
museot(at)sivistys.mikkeli.fi

Osoite
Maaherrankatu 18-20
(kauppakeskus Akseli, 2 krs.)
50100 Mikkeli

Palveluajat
ma-pe klo 9-15

 Mikkelin taidemuseo

 Päämajamuseo

 Suur-Savon museo