Palvelut

Kulttuurijoulukauppa

Joulukoristeita ja havuja, suurimpana punainen joulutähti.

Mikkelin kaupungin yleiset kulttuuripalvelut on järjestänyt jo yli kymmenen vuoden ajan Kulttuurijoulukaupan myynnin joulukauden aikana. Kulttuurijoulukaupassa ei myydä mitään tavaraa, ainoastaan lahjakortteja kulttuurielämyksiin.

Kulttuurijoulukaupan tavoitteena on tuoda esille Mikkelin seudun monipuolista kulttuuritoimintaa ja aktivoida asukkaita kulttuuripalveluiden pariin. Samalla tarjotaan kulttuuriyhdistyksille mahdollisuus tuoda omaa toimintaansa esille. Myytävät tuotteet, ns. aineettomat joululahjat, ovat kulttuuriyhdistysten ja  –toimijoiden itsensä suunnittelemia lahjakortteja erilaisten kulttuuriharrastusten ja elämysten pariin.

Kulttuurijoulukaupan pop up -tyyppiset myyntipisteet ovat vaihdelleet paikkaa historiansa aikana Kenkäveron saunan, kävelykadun, kirkkopuiston ja jouluisen torin eri muodoissa.

Jouluaika 2022
Kulttuurijoulukauppa järjestetään tänä vuonna Mikkelin torin Muikkukopissa 12.-21.12.2022. Kulttuurijoulukaupan myynti on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11–17 ja lauantaista sunnuntaihin klo 10–14.
Kulttuurijoulukaupan 12. myyntikausi toteutuu siten, että Muikkukopin toisessa puolikkaassa toimii torikauppiasyhdistyksen Ahosen myyntipiste ja toisessa puolikkaassa Kulttuurijoulukauppa. Näin voi  samalla käynnillä muistaa lähimmäisiään ostamalla lahjakortteja kulttuurielämyksiin ja tehtyä muitakin jouluhankintoja Mikkelin torilta.

Tälle kaudelle lahjakortteja ovat suunnitelleet Työväen Näyttämöpäivät, Mikkelin Musiikkijuhlat, Teatteriravintola ILO, Mikkelin Oppaat, Mikkelin Teatteri, Mikkelin musiikkiopisto, Vekkuliteatteri, Mikkelin Elokuvateatterit, Sodan ja rauhan keskus Muisti, Mikkelin Tanssihullut, Mikkelin kaupunginorkesteri ja Taideyhdistys Mikkelangelot lisäksi City in a Box Mikkeli -lahjavihkoissa on useita valittavia vaihtoehtoja. Nyt on hieno tilaisuus tavaramarkkinoiden sijaan muistaa läheistä lahjakortilla kulttuurielämysten pariin ja tukea samalla paikallista kulttuuriosaamista ja palveluita.