Palvelut

Liikunta

Ajankohtaista


Rantauimakoulut

Rantauimakoulut käynnistyvät juhannuksen jälkeen. Tarkemmat aikataulut ja ilmoittautumisohjeet Hellewi -ohjelmassa.


Latureiteillä pyöräily

Sulan maan aikana latureiteillä pyöräiltäessä peltojen ylitys on ehdottomasti kielletty. Reittisuunnitelman tekeminen ennen liikkeelle lähtöä on suotavaa, jotta matka pysyy toivotun mittaisena.


Pyöräilypeli

5.5.2023 Pyöräilyviikon kunniaksi avaamme LiikkuvaMikkeli pyöräilypelin pelattavaksi 26.6.2023 asti.


Sulku Kalevankankaan maastossa

2.5.2023 Puolustusvoimat sulkee Kalevankankaan hiittisuora-pumppukoppi välisen reitin kesän ajaksi. Kyseisellä reitillä liikkuminen on kielletty sulun aikana.


Koululiikuntaliiton YU-SM

2.5.2023 Koululiikuntaliiton yleisurheilun SM-kisat järjestetään Mikkelissä 27.-28.5.2023. Jokaisella mikkeliläisellä koululaisella on mahdollisuus osallistua kilpailuihin. Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet.


Ulkokuntoiluvälineet

21.4.2023 Painopakalliset ulkokuntosasalilaitteet ovat käytössä Urheilupuistossa.


Urpolan liikunta-alue

Urpolaan rakennettavan Saimaanportin yhtenäiskoulun rakennustyöt ovat käynnissä. Uuteen kouluun valmistuu iso noin 950 m2 liikuntasali, 200 m2 tatamialustainen liikuntasali sekä pieni kuntosali. Pihalle rakentuu mm. pienpelikenttiä, streetworkout alue ja pienten pihalle keinuja ja kiipeilytelineitä. NCC:n julkaisemat rakennusvaiheiden viikkotiedotteet löytyvät täältä.

  • Beachkentät ja kuntorata: Koulun rakentamisen vuoksi neljä beach kenttää joudutaan sijoittamaan kokonaan uudelleen Urpolan liikunta-alueelle. Uusien kenttien rakentaminen toteutetaan toukokuussa 2022 käynnistyvässä Urpolan ranta- alueen suunnittelussa määrittyville uusille paikoille kun se suunnittelun puolesta on mahdollista. Nykyisistä ranta-alueen beach kentistä jää rakentamisen ajaksi käyttöön kaksi kenttää turvallisuuden ja tilan puutteen vuoksi. Nämä kentät on jo kunnostettu pelikäyttöön. Kentille voi kaupungin Timmi -tilavarausjärjestelmän kautta varata maksullisia vakiovuoroja. Yksittäisten vuorojen varaamiseen on kentän laidalla perinteinen varauslappu, jossa näkyy automaattisesti vakiovuorot. Urpolan rantaa pitkin kulkeva Urpolan kuntorata on ulkoilijoiden käytössä koko rakentamisen ajan. Työmaan alkuvaiheessa jätevesiviemäriliittymän rakentamisen vuoksi radalla liikkuja joutuu kiertämään aidatun liittymäkaivon.
  • Skeittiparkki: Nykyinen skeittiparkki joudutaan purkamaan ja siinä olleet kivipenkit ja liukukaiteet siirretään Rokkalan Mikkelin Rullalautailijat Ry:n ylläpitämälle skeittipaikalle. Uuden skeittipaikan toteuttaminen kuuluu rakentamisen KVR-urakkaan. Skeittipaikan suunnittelu toteutetaan loppuvuodesta 2022. Mikkelin Rullalautalijat Ry:n edustajia kuullaan asiassa ja suunnitelma hyväksytetään työn tilaajalla ja käyttäjällä. Mikkelin Rullalautailijat ovat saaneet lahjoituksena Timo Ruuskalta puisen skeittirampin, joka siirretään XAMK:n pihalle kesäksi. Lisäksi XAMK rajaa pysäköintialueelta alueen skeittaajien käyttöön. 
  • Uimaranta: Uimaranta ja pukukopit ovat normaalisti käytössä. Työmaa-aidat asennetaan kiertämään uimakoppien takapuolelta.
  • Muut kenttäalueet: Urpolan liikunta-alueen muut liikuntapaikat, tekonurmi, tekojääratakaukalo, tennis- ja padelkentät sekä huoltotilat ovat sellaisenaan käytössä koko rakentamisen ajan.
  • Pysäköinti: Tekonurmikentän ja Rinnekadun väliin on valmistunut väliaikainen murskepintainen pysäköintialue, joka on käytössä rakentamisen aikana. Tenniskenttien puoleinen pysäköintialue on myös käytettävissä koko ajan.   

Muuta

Mikkelin kaupungin verkkokauppa.

LiikuntaHellewi – kurssitarjonta ja ryhmiin ilmoittautuminen

  • LiikuntaHellewi -kurssitarjonnan alta löydät kaikki liikuntaryhmät. Mikäli kiinnostut jostakin, ota yhteyttä ryhmän vetäjään. Yhteystiedot näkyvät Hellewin etusivulla.

Liikunnan avustukset

LIIKUNTAPALVELUIDEN YHTEYSTIEDOT

Käyntiosoite

Kaupungin Virastotalo  Maaherrankatu 9 – 11, 3. krs
50100 Mikkeli

Sähköpostit:
etunimi.sukunimi@sivistys.mikkeli.fi

Henkilökunta

liikuntapäällikkö
Tiina Juhola
p. 044 794 2407

liikuntasuunnittelija
Paula Åhman 
p. 044 794 2444

uimahallit
Minna Mustaparta
p. 044 794 2164

jäähallit ja jalkapallohalli
Veijo Orava
p. 044 794 5080

ulkoliikuntapaikat/kentät
Kai Herranen
p. 044 794 5203

ulkoliikuntapaikat/reitit
Jari Turunen
p. 044 794 2160


Liikkuva Mikkeli Facebookissa 
Liikkuva Mikkeli Instagramissa 
Liikkuva Mikkeli Twitterissä