Palvelut

Ohjatut liikuntaryhmät

Liikuntapalvelut järjestää liikunnan ohjausta kaiken ikäisille ympäri vuoden. Soveltavan liikunnan ryhmiin voivat osallistua henkilöt, joiden on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja joille suunnattu liikunnanohjaus vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Soveltavan liikunnan ryhmien lisäksi uimahalleissa on tarjolla vesijuoksu- ja vesijumpparyhmiä. Lisäksi senioreille, nuorille sekä lapsille ja lapsiperheille on saatavilla liikuntavuoroja tai – tapahtumia niin kesällä kuin talvellakin. Koululaisille on mahdollisuus Suomen mallin kautta harrastamiseen koulupäivän yhteydessä

Maksullisiin liikuntaryhmiin voi tutustua ja ilmoittautua sähköisesti  tai ottamalla yhteyttä liikunnanohjaajiin.

Kesäliikunta

Liikuntapalvelut järjestävät monenlaista kesäohjelmaa.


Kesäliikuntaa myös Ristiinassa!

Kesäjumpat Liikunta- tai Rantapuistossa tiistaisin klo 10 tai klo 17. Tarkista aika ja paikka! | Eläkeliitto (elakeliitto.fi)

Senioriliikuntavuorot

Tervetuloa liikkumaan!

Senioriliikuntavuoro on kaikille eläkeläisille avoin ja maksuton liikuntavuoro Mikkelin Saimaa Stadiumilla, Ristiinassa, Haukivuorella ja Anttolassa. Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut järjestävät senioriliikuntavuoroja yhteistyössä ESLin, Eloisan, Etelä-Savon Muistiluotsin ja paikallisten toimijoiden kanssa. Vapaaehtoisina mukana vertaisveturiohjaajat ja Eläkeliiton Mikkelin yhdistys ry, Haukivuoren Eläkkeensaajat ry, Eläkeliiton Haukivuoren yhdistys ry, Eläkeliiton Ristiinan yhdistys ja Ristiinan kansalliset seniorit ry. Matalan kynnyksen kohtaamispaikka, missä liikuntaa sovelletaan kävijöiden kunnon mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ikäihmisille suunnattu vuoro sisältää muun muassa kävelyä, voimistelua, tasapainoilua, kuntojumppaa, pelailua ja yhdessä tekemistä. Vuorolla saa liikkua itselleen mieluisalla tavalla. Paikalle saa tulla vain terveenä, turvaväleistä tulee jokaisen huolehtia sekä aivastukset ja yskäisyt tulee tehdä hihaan tai nenäliinaan. Kaikkien senioriliikuntavuorojen koordinaattorina toimii Mikkelin kaupungin liikunnanohjaaja Heidi Repo.

Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan vapaaehtoiseksi ohjaajaksi? Voit kysellä lisää asiasta ja ilmoittautua: heidi.repo@sivistys.mikkeli.fi / 044 794 5485

Saimaa Stadiumi

Senioriliikuntavuoro Saimaa Stadiumin liikuntatiloissa (os. Raviradantie 22b, 50100 Mikkeli) maanantaisin klo 10.30-12.00. Käytössämme on alakerran kuntosali, juoksusuora ja jokin lohko liikuntasalista. Saimaa Stadiumilla toiminta on pääasiassa itsenäistä. Mukaan sisäliikuntavaatteet ja sisäliikuntakengät sekä vesipullo. Liikuntasaliin ei saa mennä ulkokengissä! Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton puolentoista tunnin kestävä liikuntavuoro kokoontuu joka maanantai sisältäen kävelyä, voimistelua, tasapainoilua, kuntojumppaa, pelailua sekä yhdessä tekemistä! Vuorolla saa liikkua itselleen mieluisalla tavalla. Kalevankankaalla on isot ilmaiset parkkipaikat. Syyskausi alkaa ma 2.9.2024.

Ristiina

Ristiinan yhtenäiskoululla keskiviikkoisin klo 15-16.30 (os. Mäkitie 30, 52300 Ristiina). Iso sali puolitetaan, toisella puolella pelataan bocciaa klo 15-15.30 ja toisella puolella jumpataan 15-16.  Lisätietoja vuorojen sisällöistä: https://www.elakeliitto.fi/kaikille-avoin-ja-maksuton-senioriliikunta Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton puolentoista tunnin kestävä liikuntavuoro kokoontuu Ristiinan yhtenäiskoululla joka keskiviikko. Tavoitteena on saada mielekästä liikuntaa ja aivoja virittävää toimintaa omaehtoisesti. Syyskausi alkaa 4.9.2024.

Haukihalli

Haukihallissa torstaisin klo 13-15 (os. Keskustie 47, 51600 Haukivuori). Ensimmäinen tunti klo 13–14 on ohjattua liikuntaa ja toinen tunti on pelitunti klo 14–15 (boccia-peli). Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton kaksi tuntia kestävä liikuntavuoro kokoontuu Haukihallissa joka torstai ja sisältää ensimmäisen tunnin aikana jumppaa tai muuta liikuntaa ja toisen tunnin aikana boccian peluuta. Kuntosalin käyttömahdollisuus on klo 14-15. Mukavaa yhdessä tekemistä! Syyskausi alkaa 5.9.2024.

Anttola

Anttolan yhtenäiskoululla torstaisin klo 15.30-16.30 (os. Sahalantie 2, 52100 Anttola). Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton tunnin kestävä liikuntavuoro Anttolan yhtenäiskoulun liikuntasalissa – tervetuloa liikkumaan! Syyskausi alkaa 5.9.2024.


Muuta liikuntaa

Kalevankankaalta löytyvät hienot ja tehokkaat kuntoportaat. Voit tulostaa tästä ohjeet omatoimiseen kuntoporrasharjoitteluun: Kuntoporrasharjoittelu

Mikkelin kansalaisopiston ryhmät


Ryhmiin ilmoittautuminen

LiikuntaHellewi-ohjelmassa voit tutustua liikuntapalveluiden järjestämään liikunnanohjauksen tarjontaan ja ilmoittautua erilaisiin ryhmiin. Maksaminen ilmoittautumisen yhteydessä varmistaa paikkavarauksen.

YHTEYSTIEDOT

Erityisliikunnanohjaaja
Matti Poutiainen
p. 044 794 2406
matti.poutiainen@sivistys.mikkeli.fi

Liikunnanohjaaja  
Heidi Repo 
p. 044 794 5485
heidi.repo@sivistys.mikkeli.fi