Palvelut

Ohjatut liikuntaryhmät

Liikuntapalvelut järjestää liikunnan ohjausta kaiken ikäisille ympäri vuoden. Soveltavan liikunnan ryhmiin voivat osallistua henkilöt, joiden on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan, ja joille suunnattu liikunnanohjaus vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Maksullisten ryhmien lisäksi uimahalleissa on tarjolla avoimia vesijuoksu- ja vesijumpparyhmiä, joihin voi tulla mukaan uimalipun hinnalla. Lisäksi senioreille, nuorille sekä lapsille ja lapsiperheille on avoimia maksuttomia liikuntavuoroja niin kesällä kuin talvellakin.

Kauden 2022-2023 maksullisiin liikuntaryhmiin voi tutustua ja ilmoittautua sähköisesti tai numerosta 015 194 2400. Ryhmät ovat nähtävissä kuntapalveluiden sivuilla.

Senioriliikuntavuorot

Senioriliikuntavuoro on kaikille avoin ja maksuton liikuntavuoro Mikkelin Kalevankankaalla, Haukivuorella ja Ristiinassa. Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut järjestävät senioriliikuntavuoroja yhteistyössä ESLin, Essoten, Etelä-Savon Muistiluotsin ja paikallisten toimijoiden kanssa. Vapaaehtoisina mukana vertaisveturiohjaajat ja Eläkeliiton Mikkelin yhdistys ry, Haukivuoren Eläkkeensaajat ry, Eläkeliiton Haukivuoren yhdistys ry, Eläkeliiton Ristiinan yhdistys ja Ristiinan kansalliset seniorit ry. Matalan kynnyksen kohtaamispaikka, missä liikuntaa sovelletaan kävijöiden kunnon mukaan. Ei ennakkoilmoittautumista.

Ikäihmisille suunnattu vuoro sisältää muun muassa kävelyä, voimistelua, tasapainoilua, kuntojumppaa, pelailua ja yhdessä tekemistä. Vuorolla saa liikkua itselleen mieluisalla tavalla. Paikalle saa tulla vain terveenä, turvaväleistä tulee jokaisen huolehtia sekä aivastukset ja yskäisyt tulee tehdä hihaan tai nenäliinaan. Kaikkien senioriliikuntavuorojen yhteyshenkilönä toimii Mikkelin kaupungin liikunnanohjaaja Heidi Repo.

Oletko kiinnostunut tulemaan mukaan vapaaehtoiseksi ohjaajaksi? Voit kysellä lisää asiasta ja ilmoittautua: heidi.repo@sivistys.mikkeli.fi / 044 794 5485

Senioriliikuntavuoro Saimaa Stadiumi

Senioriliikuntavuoro Saimaa Stadiumin liikuntatiloissa (os. Raviradantie 22b, 50100 Mikkeli) maanantaisin klo 10.30-12.00. Käytössämme on alakerran kuntosali, juoksusuora ja jokin lohko liikuntasalista. Saimaa Stadiumilla toiminta on pääasiassa itsenäistä. Mukaan sisäliikuntavaatteet ja sisäliikuntakengät sekä vesipullo. Liikuntasaliin ei saa mennä ulkokengissä! Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton puolentoista tunnin kestävä liikuntavuoro kokoontuu joka maanantai sisältäen kävelyä, voimistelua, tasapainoilua, kuntojumppaa, pelailua sekä yhdessä tekemistä! Vuorolla saa liikkua itselleen mieluisalla tavalla. Kalevankankaalla on isot ilmaiset parkkipaikat. Syksyn viimeinen vuoro on maanantaina 12.12.2022.

Senioriliikuntavuoro Haukihalli

Haukihallissa torstaisin klo 13-15 (os. Keskustie 47, 51600 Haukivuori). Ensimmäinen tunti klo 13–14 on ohjattua liikuntaa ja toinen tunti on pelitunti klo 14–15 (boccia-peli). Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton kaksi tuntia kestävä liikuntavuoro kokoontuu Haukihallissa joka torstai ja sisältää ensimmäisen tunnin aikana jumppaa tai muuta liikuntaa ja toisen tunnin aikana boccian peluuta. Mukavaa yhdessä tekemistä!

Senioriliikuntavuoro Ristiina

Ristiinan yhtenäiskoululla keskiviikkoisin klo 15-16.30 (os. Mäkitie 30, 52300 Ristiina). Iso sali puolitetaan, toisella puolella pelataan bocciaa klo 15-15.30 ja toisella puolella jumpataan 15-16.  Lisätietoja vuoroista: Pelaamme bocciaa ja jumppaamme Koulukeskuksella keskiviikkoisin klo 15 | Eläkeliitto (elakeliitto.fi) Ikäihmisille suunnattu kaikille avoin ja maksuton puolentoista tunnin kestävä liikuntavuoro kokoontuu Ristiinan yhtenäiskoululla joka keskiviikko. Liikuntaa ja mukavaa yhdessä tekemistä! Syksyn viimeinen vuoro on keskiviikkona 14.12.2022.

Muu ohjattu liikunta

Tutustu ja ilmoittaudu liikuntapaveluiden maksullisiin ryhmiin. Kalevankankaalta löytyvät hienot ja tehokkaat kuntoportaat. Voit tulostaa tästä ohjeet omatoimiseen kuntoporrasharjoitteluun: Kuntoporrasharjoittelu

Senioreiden elintapaohjaus

Mikkelin kaupungin liikuntapalvelut järjestävät myös Senioreiden elintapaohjausta yhdessä Essoten ja muiden toimijoiden kanssa.

Lisätiedot: Heidi Repo / Liikuntapalvelut tai Päivi Meskanen / Essote  https://www.essote.fi/asiakkaalle/palvelut/kuntoutuspalvelut/elintapaohjaus/ 

Mikkelin kansalaisopiston ryhmät

Toimintaohjeet

LiikuntaHellewi-ohjelmassa voit tutustua liikuntapalveluiden järjestämään liikunnanohjauksen tarjontaan ja ilmoittautua erilaisiin ryhmiin. Maksaminen ilmoittautumisen yhteydessä varmistaa paikkavarauksen.

Verkkoasiointi

LiikuntaHellewi

Liikunnan kurssitarjonta ja ilmoittautuminen

YHTEYSTIEDOT

Erityisliikunnanohjaaja
Matti Poutiainen
p. 044 794 2406
matti.poutiainen@sivistys.mikkeli.fi

Liikunnanohjaaja  
Heidi Repo 
p. 044 794 5485
heidi.repo@sivistys.mikkeli.fi