Palvelut

Hiiden polut

Kota
Hiidenkierroksella oleva Hiidenkota

Hiiden polut -ulkoilureitistö koostuu viidestä erimittaisesta reitistä, reitistön kokonaispituus on näin 60 km. Osa Hiiden polut -reittien varrella olevista kohteista on myös Saimaa Unesco Geopark -kohteita. 

Hiijje silimukka – 2,6 km / 3,9 km vaativat reitit johdattaa luonnosuojelualueelta niityn laidalta ylös vuorelle ja maisemapaikalta toiselle. Neitvuoren laelta, Hiidenvuoren hartioilta, avautuvat maisemat Luonterin sokkeloisen saariston ylle.

Hiidenkierros – noin 10km:n vaativa reitti Neitvuoren luonnonsuojelualueen ulkopuolella. Kauniiden maisemien lisäksi reitin varrella on hiidenkota tulentekopaikkoineen, Kotkanpesänvuoren ja Siikaveden näköalapaikat löytyvät myös matkalta. Reitti on merkattu maastoon punaisin merkinnöin.

Viiden vuoren reitti – Keskivaikeaa 4,5 km:n mittaista viiden vuoren reittiä pitkin voi siirtyä Anttolassa Neitvuoren maisemissa kulkevilta retkeilyreiteiltä Juvan puolelle kulkeville reiteille ja päinvastoin. Yhdysreitti kulkee osin metsäteitä ja maanteita pitkin. Reittiopasteet ohjaavat kulkua tieosuuksilla, maastoon reitti on merkattu punaisin merkinnöin.

Metsänväentaipale (Juva) – Hiiden polkujen pisin, keskivaikea, reitti 50km, kulkee upeissa metsä- ja kalliomaisemissa sekä lampien ja koskien rannoilla. Reitin varrella on metsäkansna elämästä kertovia torppia kaskiraunioineen, museotiloja, savusaunoja sekä vanhoja rahtiteitä.

Enkelinpesän reitti (Juva) – Vaativa 7 km kierros vie vaihteleviin järviluontomaisemiin. Matkaa kulkee kallioylängöillä, metsissä, järvenrantamaisemissa sekä suolla pitkospuita pitkin. Reitillä on kaksi tulipaikkaa, Enkelinpesän retkeilymaja ja Pitkäjärven laavu seka uimapaikka laitureineen.

Reitille voi lähteä Mikkelin kaupungin puolelta joko Hiidenmaalta tai Anttolasta Hiidenmaan tilan viereiseltä pysäköintialueelta, Neitvuorentie 660, 52100 Anttola.

Reittien tarkemmat tiedot sekä kartta.