Palvelut

Kalevankankaan ulkoilureitit

Kalevankankaalla on useita valaistuja ulkoilureittivaihtoehtoja, joissa voi lenkkeillä kesäisin ja hiihtää talvisin. Hiihtolatuja on yhteensä noin 36 km yhdyslatuineen. Reitit ovat yhteydessä toisiinsa. Reittejä on sekä helppoja, keskivaativia että vaativia vaihtoehtoja. Osalla reiteistä voi hiihtää molempiin suuntiin. Lisäksi talvisin Kalevankankaalta on yhdyslatu Latupirtille.

Talvella kävelijöille ja pyöräilijöille on käytössä seuraavat monikäyttöreitit: Nallepolku 2,8 km, Otson oikaisu 4,2 km ja Karhun kiertämä 6,2 km. Hanhilammen ympäri kulkee lisäksi noin 3 km:n mittainen Kalevankankaan luontopolku, joka on merkattu valkoisin, saukon kuvilla varustetuin merkein.

Kalevankankaan ulkoilureittien/latujen lähtöpaikalta noin 1,6 km päässä helppoa latu-uraa pitkin on laavu, jossa nuotiopaikka. Tenniskenttien läheisyydessä, ulkoilureitin varrella sijaitsee ulkokuntoiluvälineitä.

Kalevankankaan luontopolulla esitellään Kalevankankaan harjuluontoa, joka edustaa harvoja säilyneitä yhtenäisiä harjualueita Mikkelin alueella aiemmin laajemmin sijainneesta harjujonosta. Hanhilammen ympäri kiertävällä luontopolulla esitellään kasvien ja eläinten lisäksi jääkauden ihmeitä, pohjaveden muodostumista ja paikallista historiaa. Samalla halutaan kohdistaa huomiota luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonsuojeluun. Marjaana Kovasen värikkäät ja eloisat kuvitukset kannustavat sekä lapsia että aikuisia pysähtymään taulujen ääreen. Luontopolun on suunnitellut Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistyksestä Timo Lehtonen ja Markku Nironen. Toteutuksesta ovat vastanneet yhdessä luonnonsuojeluliiton kanssa Mikkelin seudun ympäristöpalvelut ja Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut. Polku on merkitty valkoisilla tauluilla, joissa on saukon kuva ja musta nuoli.

Karttalinkit

Ladut

Yhteystiedot

Liikuntapaikkamestari 044 7942160

Käyntiosoite
Raviradantie 21
50100 MIKKELI
Palvelupaikka kartalla
Näytä reitti tänne