Palvelut

Säynätin retkeilyreitti

Säynätin retkeilyreitti on Ylä-Säynätjärven eteläpäässä sijaitseva lähiretkeilyalue. Tieyhteys alueelle kulkee Anttolantieltä (62) Metsä-Sairilantielle, josta on opastus perille. Anttolantieltä käännytään vasemmalle Metsä-Sairilantielle, jota jatketaan 4 km ja käännytään oikealle Jokilahdentielle. Jokilahdentietä 1km, josta käännytään vasemmalle ja jatketaan perille. Vaihtoehtoinen reitti: Mikkelistä kohti Kuopiota 5-tietä pitkin ja käänny oikealle Parkkilantielle heti Tertin Kartanon jälkeen. Käänny Parkkilantieltä oikealle Metsä-Sairilantielle ja jatka edellä mainittujen ohjeiden mukaisesti opasteita seuraten.

Retkeilypolku alkaa Ylä -Säynätjärven länsirannalta Kaunisniemestä. Koko reitin (pituus noin viisi kilometriä) läpikäymiseen kannattaa varata runsaasti aikaa. Varusteiksi käyvät normaalit retkeilyvarusteet.

Säynätin retkeilyreitin yhteydessä on esteetön kota ja-wc . Vuonna 2021 samalle alueelle valmistui esteetön laituri ja ulkotulipaikka, joka sijaitsee kodalta noin sadan metrin päässä. Kodan ympärillä on iso terassi, jossa myös rakennettu tulipaikka. Kodalla on runsaasti parkkitilaa. Kotaa ennen noin 200 m on myös hyvin parkkitilaa. Kodalta on opasteet Säynätin retkeilyreitille. Retkeilyreitin varrella sijaitsee Porttiojan laavu (ei wc) ja Säynätinsaaren tulipaikka. Toinen tulipaikka löytyy niemen kärjestä kodan takaa Kaunisniemestä. Porttiojan laavu, jossa on tilaa 5 henkilölle, sijaistee kallion kupeessa suojassa tuulelta noin 1,5 km kodalta. Laavun edessä on tulipaikka. Polku laavulle on paikoittain vaikeakulkuista ja osalla matkaa on pitkospuut. Säynätinsaaren tulipaikalle on matkaa kodalta noin 1,5 km. Polttopuut kannattaa ottaa sekä laavulle että tulipaikoille mukaan kodalta.

Säynätin kodan koordinaatit: 61 39.55 3 N, 27 24.074 E

Porttiojan laavun koordinaatit: 61 39.107 N, 27 23.718 E

Kaunisniemen tulipaikan koordinaatit: 61 39.595 N, 27 24.161 E

Esteettömyystiedot

Klikkaa nuolta avataksesi lisätietokentän

  • Lähiliikuntapaikan lähettyvillä ei ole liikkumisesteisten autopaikkoja. Lähin pysäköintialue sijaitsee alle 50 m etäisyydellä.

  • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee alle 20 m lähiliikuntapaikasta.

  • Lähiliikuntapaikkaan johtaa opastettu luonnonpolku, joka on epätasainen ja kapea.

  • Kulkureitillä on jyrkkä mäki.

  • Kulkureitillä on alle 6 m pitkä luiska, jossa on käsijohteet molemmilla puolilla.

  • Lähiliikuntapaikkaan on yksi sisääntuloreitti. Lähiliikuntapaikan ympäristöä ei ole valaistu.

  • Lähiliikuntapaikassa on kolme selkänojallista penkkiä sekä pöytä, jonka ääreen pääsee pyörätuolilla.

  • Lähiliikuntapaikassa voi harrastaa kulkemista perhepolulla.

  • Kulkureitti eri harrastepisteisiin on osittain epätasainen ja kapea.

  • Perhepolun yhteydessä on opastaulu. Polkua kuljetaan luonnonalustalla.

Karttalinkit

Yhteystiedot

0447945199 (pvm/mpm)

Käyntiosoite
Jokilahdentie 8
50350 NOROLA
Palvelupaikka kartalla
Näytä reitti tänne

Esteetön laituri