Palvelut

Sydänmaan retkeilyreitti

Sydänmaan retkeilyalue sijaitsee Anttolassa, noin 3,5 kilometriä tieltä 62. Mikkelistä ajetaan kantatietä (62) pitkin 26 kilometriä ja käännytään oikealle Sydänmaantielle. Heti Sydänmaantieltä jatketaan matkaa vasemmalle Sipiläntielle, jota ajetaan 1,1 kilometriä ja käännytään oikealle johtavalle hiekkatielle. Parkkipaikka sijaitsee 1,6 kilometrin päässä ja reitille on opasteet metsän reunassa.

Reitti on pituudeltaan noin kuusi kilometriä, ja siihen sisältyy erittäin haastavia nousuja ja kiemurtelevia polkuja. Sydänmaalla sijaitsee Rakokallion luonnonsuojelualue, jossa on jääkauden aikana syntynyt syvä ja erikoinen kalliohalkeama. Halkeama on noin 10 m syvä ja kymmeniä metrejä pitkä. Rakokallioille kannattaa ottaa mukaan taskulamppu, jotta luonnonilmiötä pystyy ihailemaan tarkemmin.

Rakokallion päällä on nuotiopaikka. Puut kannetaan mukana parkkipaikalla sijaitsevasta puupinosta. Varmin keino on tuoda omat puut mukanaan.

Reitillä sijaitsee Mäkilammen laavu, jossa on polttopuut valmiina, mutta retkeilijän on varauduttava puiden pilkkomiseen ja omin sytytystarvikkein.

Mäkilammen laavun koordinaatit: 61 33.363 N, 27 36.335 E.

Retkeilyreitin läheisyydessä on ampumarata, joten reitillä tulee kulkea vain merkattua ja opastettua polkua pitkin.

Karttalinkit  

Yhteystiedot

0447945199 (pvm/mpm)

Käyntiosoite
Sipiläntie 350
52100 ANTTOLA
Palvelupaikka kartalla
Näytä reitti tänne