Liikunta

Artikkelikuva

AJANKOHTAISTA

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseensa tiistaina 1.12.2020 klo 16 alkaen. Kokouksessa linjattiin Mikkelin kaupungin toimenpiteitä pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Essote on 1.12.2020 todennut alueen siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Alla olevat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 2.12.-21.12.2020 ajan, ellei toisin mainita.

Ei tapahtumia, tiloihin tarkat henkilömäärärajat

  • Koulujen liikuntatilat suljetaan koulun ulkopuolisilta kerho- ja muilta toimijoilta. Alle 12 -vuotiaiden harrastustoiminta voi jatkua maksimissaan 20 henkilön ryhmissä.
  • Kaupungin sisäliikuntapaikat eli jäähallit, Haukihalli, Rantakeidas sekä Anttolan, Suomenniemen ja Raviradantien kuntosalit eivät ole asiakaskäytössä. Poikkeuksen tästä tekevät kuitenkin alle 12-vuotiaitten liikuntaryhmät sekä ammattilaisurheilijat, joiden liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan. Heidän osaltaan maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lasten harrastustoiminnassa on erityisesti huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.
  • 12-18-vuotiaitten liikunnan harrastaminen mahdollistetaan ulkoliikuntapaikoilla maksimissaan 20 henkilön ryhmissä. Aikuisten joukkueliikuntaa kehotetaan välttämään myös ulkona. Ulkoliikuntatilojen pukukopit pääsääntöisesti kiinni.
  • Kaupungin liikuntapalvelujen kaikki liikuntaryhmät ovat tauolla vuoden loppuun saakka. Myös Kalevankankaalla ulkona järjestettävä senioriliikunta.
  • Tilavuokria ei peritä seuroilta niiltä osin, kun tilojen käyttö estyy / ei suositella näiden ohjeistusten perusteella.
  • Uimahallit sulkeutuvat yleisöltä huomisesta keskiviikosta 2.12.2020 alkaen. Alakoululaisten uimakoulut kuitenkin jatkuvat normaalisti.
  • Kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia sisällä eikä ulkona sekä kieltää tilojensa käytön yleisötapahtumiin. Tämä koskee myös torialuetta.

 

Ensilumenladun hiihtoliput ovat nyt myynnissä. Kausilippu on voimassa, kunnes luonnonlumi mahdollistaa yleisten latujen ajamisen.
Lipunmyynti Rantakeidas, Kunnanmäki 3, 50600 Mikkeli
Koronan suljettua liikuntatilat ja sitä myötä myös uimahallin kahvion/kassan, poikkeuksellisesti
pe 4.12. klo 14-15.30, ma-pe 7.-11.12.2020 klo 8.30-10 ja 14-15.30. Jatkosta ilmoitamme myöhemmin.Huom! Vain hiihtoliput
Virastotalon asiointipiste, Maaherrankatu 9-11, ma-pe klo 9-16. 
Verkkokauppa www.kuntapalvelut.fi/mikkeli päiväliput
Vallitsevan koronatilanteen vuoksi ja Rantakeitaan ollessa suljettuna, suosittelemme ostamaan päiväliput jo ennakkoon.

Kausilipun hinta 88€, päivälippu 9€. Alle 10-vuotiaat hiihtävät ladulla ilmaiseksi. Seurojen on mahdollista ostaa kausilippuja laskulle Rantakeitaalta, viidestä kausilipusta yksi lippu on ilmainen. Tiedustelut paula.ahman@sivistys.mikkeli.fi, 044 794 2444.

HUOM! Rantakeitaan kuntosali palvelee kuukausi ja sarjakorttien käyttäjiä normaalien aukioloaikojen mukaisesti. Kulku takakautta. Kortteja voi ostaa/ladata Virastotalon asiointipiteeltä. 

 

Kaikilla liikuntapaikoilla tulee noudattaa yleisiä ohjeistuksia koronaepidemian ehkäisemiseksiKoronaan liittyvät toimet liikuntapaikoilla_ohjeistus

 

Liikkuva Mikkeli 2030 -ohjelmassa on tarkoitus suunnata katseemme tulevaan ja visioida minkälainen liikuntakaupunki Mikkeli olisi tulevaisuudessa.

Menoksi -kalenteri kokoaa Mikkelin alueen avoimet harrastusten, tapahtumien ja ryhmätoimintojen esittelyt yhteen paikkaan. Kaikki palvelujen tarjoajat, kuten seurat ja yhdistykset, voivat ilmoittaa toiminnastaan kalenteriin!

 

LiikuntaHellewi – kurssitarjonta ja ryhmiin ilmoittautuminen

LiikuntaHellewi -kurssitarjonnan alta löydät kaikki liikuntaryhmät. Mikäli kiinnostut jostakin, ota yhteyttä ryhmän vetäjään. Yhteystiedot näkyvät Hellewin etusivulla.

Tilojen varaaminen

Liikunnan avustukset