Liikunta

Artikkelikuva

 

AJANKOHTAISTA

Kesän 2021 ilmoittautumiset aukeaa ma 10.5. klo 17.00 osoitteessa www.kuntapalvelut.fi/mikkeli

Koronatiedote 5.5.2021

 • Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan ei saa tulla oireisena.
 • Oikein toteutettu yskimis- ja niistämishygienia estävät tartuntoja.
 • Hyvä käsihygienia on myös tarpeen tartuntojen estämisessä; käsien puhdistamiseen tulee aina olla mahdollisuus.
 • Turvaväleistä (yli 2 metriä) tulee huolehtia koko ajan.
 • Pintojen ja tilojen siivousta tulee tehostaa.
 • Maskin käyttöä suositellaan aina, jos lähikontaktien välttäminen on vaikeaa.
 • Maskin käyttö on erityisen tärkeää esimerkiksi museoissa ja kirjastoissa.

Yleisötilaisuudet

 • Yleisötilaisuuksiin saa osallistua korkeintaan 50 henkilöä sisätiloissa ja rajatuissa ulkotiloissa.
 • Yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia voidaan järjestää mikäli

  • Yleisö sijoitetaan enintään 50 henkilön erillisiin katsomolohkoihin tai rajattuihin alueisiin.
  • Katsomolohkojen tai yleisölle tarkoitettujen rajattujen alueiden välissä on selkeä suojavyöhyke (esimerkiksi aidattu 2 metrin väli tai kiinteät seinärakenteet).
  • Jokaiseen lohkoon on oltavat omat kulkureitit, tapahtumahenkilökunta sekä palvelut (esimerkiksi tarjoilupalvelut tai WC-tilat).
 • Rajoitukset koskevat myös päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen järjestämiä juhlia, mikäli tilaisuuteen osallistuu muita kuin henkilökuntaa ja lapsia, oppilaita ja opiskelijoita.
 • Laulaessa maskia suositellaan käytettäväksi yli 12-vuotiailla.

Liikunta- ja uimahallit

 • Ulkoliikunnassa suosittelemme korkeintaan 50 henkilöä kerrallaan turvavälit huomioiden.
 • Sisäliikunnassa tulee huomioida tilan koko; turvavälit tulee pystyä säilyttämään kuitenkin lajin luonne huomioiden (esimerkiksi jalkapalloa pelatessa ajoittaiset lähikontaktit sallittu). Maksimiosallistujamäärä samassa tilassa on 50 henkilöä (kun tila ei ole jaettu).
 • Pukuhuoneissa tulee pystyä säilyttämään turvavälit. Suosituksena on ottaa joka toinen pukukaappi pois käytöstä.
 • Saunassa on suosituksena olla korkeintaan 6 henkilöä yhtä aikaa.

Kilpailuiden ja turnausten järjestäminen on mahdollista kunhan huomioidaan kokoontumisrajoitusmäärät sekä hygieniaohjeistukset.

 

Koronatiedote 22.4.2021

Essoten alue on siirtymässä epidemian perustasolle 23.4.2021 alkaen. Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä on linjannut tänään 22.4.2021 kaupungin koronarajoituksista seuraavasti.

Harrastustoiminta vapautuu
Lasten, nuorten ja aikuisten harrastustoiminta vapautuu 23.4.2021 alkaen sisällä ja ulkona hygienia- ja turvaohjeita noudattaen. Sisätiloissa harrastaa voi maksimissaan 20 henkilön ryhmissä. Pelitapahtumia ja turnauksia voidaan järjestää ilman yleisöä. Myös ulkoliikunnassa ryhmäkokosuositus on 20 henkilöä. 20 henkilön maksimimäärä tulee erityisesti huomioida pukutiloissa.
Kuntosalit ja muut sisäliikuntatilat avautuvat yleisölle 23.4.2021 alkaen pois lukien Naisvuoren uimahallin kuntosali, joka avautuu maanantaina 26.4.2021.
Uimahallit avataan 26.4.2021 yleisölle. Saunatilat eivät kuitenkaan ole käytössä. Puku- ja pesutiloissa tulee noudattaa 20 henkilön maksimimäärärajaa. Asiakkaiden pääsyä pukuhuone-, sauna- ja allastiloihin voidaan tarvittaessa porrastaa ruuhkien välttämiseksi.

Rajoitusten vaikutukset 23.4.2021 alkaen

 • Kaiken ikäiset voivat alkaa harjoitella niin sisällä kuin ulkona.
 • Harrastustoiminta voi sisällöltään palata takaisin normaaliin.
 • Kaikissa harrastusryhmissä ryhmäkoko on sisätiloissa enintään 20 henkilöä, kuitenkin niin, että samassa tilassa voi olla yli 20 henkeä, kunhan ryhmät eivät sekoitu
 • Ulkona toteutuvissa harrastuksissa ryhmäkokosuositus on 20 henkilöä, pukutiloissa enintään 20 henkilöä.
 • Kaikkien pelitapahtumat ja turnaukset ovat sallittuja. Huomioitavaa on, ettei yleisöä voi kutsua paikalle, sillä tällöin tapahtuma luettaisiin yleisötapahtumaksi, jossa maksimi kokoontumismäärä on 20 henkilöä. Sisätiloissa tapahtuvien pelitapahtumien osalta on huomioitava 20 henkilön rajoitukset.
 • Uimahallit aukeavat yleisölle uimahallien nettisivuilla olevin aikatauluin. Saunat eivät ole käytössä ja puku- sekä pesutiloissa on 20 henkilön rajoitukset.
 • Palautamme kaikki aiemmin voimassa olleet vuorot takaisin käytäntöön. Mikäli niiden suhteen on peruutuksia, ilmoittakaa ne osoitteeseen tilavaraukset@mikkeli.fi Otamme 14 vrk peruutussäännön käytäntöön ensi maanantaista alkaen.
 • Sosiaalisten kontaktien määrä tulee kasvamaan, eli samalla kun rajoituksia puretaan, on entistä tärkeämpää kiinnittää huomioita hygienia-, turvaväli- ja maskinkäyttöohjeistuksiin.

Kaikilla liikuntapaikoilla tulee noudattaa yleisiä ohjeistuksia koronaepidemian ehkäisemiseksiKoronaan liittyvät toimet liikuntapaikoilla_ohjeistus

 

Rantantakylän hiihtolatu ajetaan viimeisen kerran perjantaina 22.4.2021.

 

Kyrönpellon ulkoilureitit on suljettu kesällä 2021 viimeiseltä tienylitykseltä eteenpäin. Ampumahiihtoharjoittelu on mahdollista ampumahiihtoradalla. 

 

Tenniskentät Lähemäellä ja Urpolassa ovat pelattavassa kunnossa. Vuoron voi varata kentän ilmoitustaululla olevaan kalenteriin. 

 

Tiedote laavuilla liikkujille 6.4.2021

Tuulentien laavulle menevä tie on kärsinyt pahoin kelirikosta. Autolla pääsee n. 600:n metrin päähän laavusta. Kulku laavulle ainoastaan opastettua tietä pitkin!

Tattakodalle menevä tie on jäinen ja osittain lumen alla. Autolla pääsee n. puolen kilometrin päähän kodasta.

Säynättiin menevä tie on toistaiseksi ajokunnossa parkkipaikalle asti. Tiet saattavat pehmetä äkkiä, joten varovaisuutta routivilla teillä.

 

 

Liikuntapalvelujen ohjaaja-avustuksen I/21-jakson hakuaika on 1.-14.4.2021. Hakuohjeet ja lomakkeet löytyvät täältä. Ohjaaja-avustuksen tietolomake täytetään sähköisesti. Seurantalomakkeet täytetään ja toimitetaan liikuntapalveluille paperisina. Lomakkeet voi postittaa os. Liikuntapalvelut / Tiina Juhola, Maaherrankatu 9 – 11, 50100 Mikkeli  tai ne voi tuoda kaupungin virastotalon asiointipisteeseen nimellä varustettuna. Jos on vain muutama lomake, ne voi lähettää myös sähköpostin (tiina.juhola@sivistys.mikkeli.fi) liitteenä. Avustusjakso I/21 koskee joulukuussa 2020 – maaliskuussa 2021 tehtyjä ohjauksia.

 

Mikkelin kaupungin verkkokauppa on avattu! 

 

Liikkuva Mikkeli 2030 -ohjelmassa on tarkoitus suunnata katseemme tulevaan ja visioida minkälainen liikuntakaupunki Mikkeli olisi tulevaisuudessa.

Menoksi -kalenteri kokoaa Mikkelin alueen avoimet harrastusten, tapahtumien ja ryhmätoimintojen esittelyt yhteen paikkaan. Kaikki palvelujen tarjoajat, kuten seurat ja yhdistykset, voivat ilmoittaa toiminnastaan kalenteriin!

 

LiikuntaHellewi – kurssitarjonta ja ryhmiin ilmoittautuminen

LiikuntaHellewi -kurssitarjonnan alta löydät kaikki liikuntaryhmät. Mikäli kiinnostut jostakin, ota yhteyttä ryhmän vetäjään. Yhteystiedot näkyvät Hellewin etusivulla.

Tilojen varaaminen

Liikunnan avustukset