Liikunta

Artikkelikuva

 

AJANKOHTAISTA

Sisäliikuntatilojen vakiovuorojen hakeminen kaudelle 2021-2022 on käynnissä 1.-28.2.2021. Ohjeet hakemiseen löytyvät täältä.

 

KORONAOHJEISTUS 18.2.2021

Aikuisten harrastustoiminta tauolle – lasten harrastustoiminta saa jatkua

Aikuisten harrastustoiminta jää kokonaisuudessaan tauolle niin sisä- kuin ulkotiloissa. Kaupungin tiloja ei myöskään vuokrata yli 18-vuotiaitten harrastustoimintaan. Kaupungin omat kuntosalit suljetaan asiakaskäytöltä. Tilavuokria ei peritä seuroilta niiltä osin, kun tilojen käyttö estyy / ei suositella näiden ohjeistusten perusteella.

Alle 18-vuotiaitten lasten ja nuorten liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan edelleen kaupungin tiloissa. Lisäksi mahdollistetaan SM-tasolla kilpailevien ja muiden ammattimaisesti urheilevien harjoittelu ikään katsomatta. Kaupungin sisäliikuntatilojen lasten ryhmien maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lasten harrastustoiminnassa on edelleen huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.  Alle 18-vuotiaiden kisoja tai turnauksia voidaan järjestää koronaohjeistukset huomioiden. Mikkeliläisten kisamatkoja muualle leviämisvaiheen suositusten voimassaollessa ei suositella.

Kansalaisopiston lähes kaikki kurssit ovat tauolla maanantaihin 8.3.2021 saakka. Poikkeuksen tekevät alle 18-vuotiaiden toiminta, johon ei osallistu aikuisia sekä etäopetus ja kielten nettikurssit.

Uimahalleja ei avata yleisöuinneille

Uimahalleissa koululaisuinnit saavat jatkua. Lisäksi edelleenkin mahdollistetaan alle 18-vuotiaitten ohjatut uinnin harrasteryhmät sekä kaiken ikäisten ammattimaisesti urheilevien tai SM-tasolla kilpailevien urheilijoiden harjoittelu. Allasterapiat ja kuntoutuksen pienryhmät voivat jatkua alle 10 henkilön ryhmissä. Saunatilat eivät ole käytössä. Muilta osin uimahallit pysyvät suljettuina 28.2.2021 asti.

Julkisiin tiloihin vain 10 henkilöä kerralla

Yhdessä kaupungin tilassa voi olla yhtä aikaa paikalla maksimissaan 10 henkilöä.  Tämä koskee kaikkia kaupungin tiloja pois lukien koulut ja päiväkodit.

Kirjastot ja museot pysyvät avoinna, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerralla. Nuorisotilat ovat myös käytössä, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 10 henkilöä kerralla.

 

KORONAOHJEISTUS 15.2.2021

Aikuisten ryhmäliikuntaa mahdollistetaan myös sisätiloissa – uudet tarkemmat ohjeistukset tulossa

Kaupungin tiloissa mahdollistetaan tietyin rajoituksin aikuisten sisäliikunta ja muu harrastustoiminta. Rajoitusten purkua ei kuitenkaan voida tehdä kamppailu- ja kontaktilajien osalta. Tarkemmista laji- ja tilakohtaisista ohjeistuksista ja rajoituksista tiedotetaan erikseen torstaina 18.2.2021. Kaikessa toiminnassa tulee kuitenkin huomioida nykyisen suosituksen mukaiset kahden metrin turvavälit, 20 henkilön maksimihenkilömäärä sekä maskisuositus. Uudet rajoitukset ja ohjeistukset tulevat voimaan 22.2.2021 alkaen. 

Linjaukset lasten liikunnan mahdollistamiseen säilyivät ennallaan

Nuorten ja lasten liikunnan harrastamiseen ei tässä yhteydessä tehty muutoksia. Kaupunki mahdollistaa alle 18-vuotiaitten harrastustoiminnan sekä sisällä että ulkona. Maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lisäksi lasten harrastustoiminnassa on huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

Uimahallien yleisöuinnit jatkuvat

Uimahallien yleisöuinnit jatkuvat katkon jälkeen. Saunatilat ovat kuitenkin poissa käytöstä. Käyttäjämääriin ja aukioloaikoihin voi tulla rajoituksia, joista tiedotetaan erikseen. Muutokset uimahalleissa tulevat voimaan aikaisintaan 22.2.2021 alkaen.

Tapahtumia ei järjestetä – kansalaisopiston toiminta käynnistyy osittain

Toistaiseksi kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia sisällä eikä ulkona. Myös kielto kaupungin omistamien tilojen käytöstä yleisötapahtumiin jatkuu. Kielto koskee myös kaupungin ulkotiloja. Kielto on voimassa toistaiseksi.

Kansalaisopiston lähes kaikki kurssit ovat tauolla maanantaihin 8.3.2021 saakka, jonka jälkeen Kansalaisopiston erikseen ilmoittamat aikuisten kurssit jatkuvat normaalisti.  Kurssien jatkopäätös perustuu terveysturvallisuuden arviointiin. Arvioinnissa huomioidaan muun muassa kuinka hyvin turvavälit toteutuvat kyseessä olevassa toiminnassa. Lisäksi kansalaisopistossa jatkuvat myös alle 18-vuotiaiden toiminta, johon ei osallistu aikuisia sekä etäopetus, kielten nettikurssit ja kaiken ikäisten ulkoliikuntaryhmät, joihin osallistuu alle 20 henkilöä. Kansalaisopisto tiedottaa asiasta kurssikohtaisesti myöhemmin.

Kaupungin tiloja voidaan vuokrata ulkopuolisille kerhotoimijoille kuitenkin niin, että ulkopuoliset ryhmät voivat käyttää esimerkiksi koulujen tiloja vain iltaisin, jolloin kohtaamisia koululaisten kanssa ei tule. Ulkopuolisten toimijoiden tulee noudattaa kaupungin tiloissa kaupungin antamia terveysturvallisuussuosituksia.

 

KORONAOHJEISTUS 21.1.2021

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui torstaina 21.1.2021. Alla olevat päätökset ovat voimassa lauantaista 23.1.2021 alkaen toistaiseksi, ellei toisin mainita. Kaupunki tukeutuu päätöksissään Essoten antamiin linjauksiin, noudattaen valtakunnallisia ohjeistuksia. Pandemiatilanteesta ja kansallisista ohjeista johtuen nopeatkin muutokset ovat mahdollisia.

Linjaukset lasten liikunnan mahdollistamiseen säilyivät ennallaan

Nuorten liikunnan harrastamiseen ei tässä yhteydessä tehty muutoksia. Alle 18-vuotiaitten lasten ja nuorten liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan kaupungin sisäliikuntapaikoissa, myös koulujen liikuntasaleissa. Lisäksi mahdollistetaan SM-tasolla kilpailevien ja muiden ammattimaisesti urheilevien harjoittelu ikään katsomatta. Sisäliikuntatiloissa maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lasten harrastustoiminnassa on edelleen huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

Alle 18-vuotiaille voidaan järjestää myös kilpailutoimintaa koronaohjeistukset huomioiden. Lisäksi SM-tason aikuisten turnaukset ovat mahdollisia.

Aikuisten ryhmäliikunta mahdollista ulkokentillä

Aikuisten osalta mahdollistetaan ryhmäliikunta ulkotiloissa alle 20 henkilön ryhmissä. Pukuhuone- ja sosiaalitilat eivät kuitenkaan ole käytössä.

Kaupungin kuntosaleilla mahdollistetaan maksimissaan 10 henkilön harjoittelu yhtä aikaa, pois lukien Naisvuoren kuntosali, joka on suljettu yleisökäytöltä. Harjoittelussa on huomioitava turvaetäisyydet ja muut hygieniaohjeet. Jokainen vastaa osaltaan itse laitteiden desinfioinnista käytön jälkeen. Muilta osin liikunta aikuisten harrasteryhmissä sisätiloissa ei ole sallittua.

Uimahallit suljettuina yleisöuinneilta – kuntoutuksen pienryhmätoimintaan tuli helpotuksia

Uimahallit on suljettu yleisöuinneilta. Sulku ei koske koululaisuinteja, ammattimaisesti urheilevien tai SM-tasolla kilpailevien urheilijoiden harjoittelua eikä alle 18-vuotiaitten ohjattuja ryhmiä. Lisäksi mahdollistetaan järjestäytyneiden uintiharrasteryhmien ohjattu harjoittelu maksimissaan 20 henkilön ryhmissä harjoittelijoiden iästä riippumatta, pois lukien vesijumpat.  Allasterapiat ja kuntoutuksen pienryhmät voivat jatkua alle 10 henkilön ryhmissä. Saunatilat eivät ole käytössä.

Vuorojen peruminen

Olemme kokeilleen nyt kahta tapaa perumisten osalta ja olemme huomanneet seuraavan parhaimmaksi eli perumme automaattisesti kaikki sisäliikuntavuorot liikuntasaleissa, uimahalleissa ja kuntosaleissa 23.1.2020-7.3.2021 välillä. Teille tulee näistä peruutuksista peruutusilmoitus sähköpostiin. Jos rajoitukset sallivat vuoronne käytön niin tehkää uusi varaus joko Timmissä tai ilmoittakaa sähköpostilla tilavaraukset@mikkeli.fi että jatkatte vuoronne käyttöä. Rajoitukset ovat voimassa toistaiseksi eli perumme ensin tuonne 7.3. saakka ja jos rajoitukset edelleen jatkuvat tämän jälkeen niin perumme vuoroja eteenpäin jälleen tiettyyn päivään saakka.

 

 

 

Kaikilla liikuntapaikoilla tulee noudattaa yleisiä ohjeistuksia koronaepidemian ehkäisemiseksiKoronaan liittyvät toimet liikuntapaikoilla_ohjeistus

Liikkuva Mikkeli 2030 -ohjelmassa on tarkoitus suunnata katseemme tulevaan ja visioida minkälainen liikuntakaupunki Mikkeli olisi tulevaisuudessa.

Menoksi -kalenteri kokoaa Mikkelin alueen avoimet harrastusten, tapahtumien ja ryhmätoimintojen esittelyt yhteen paikkaan. Kaikki palvelujen tarjoajat, kuten seurat ja yhdistykset, voivat ilmoittaa toiminnastaan kalenteriin!

 

LiikuntaHellewi – kurssitarjonta ja ryhmiin ilmoittautuminen

LiikuntaHellewi -kurssitarjonnan alta löydät kaikki liikuntaryhmät. Mikäli kiinnostut jostakin, ota yhteyttä ryhmän vetäjään. Yhteystiedot näkyvät Hellewin etusivulla.

Tilojen varaaminen

Liikunnan avustukset