Mikkelistä löytyy ulkoilureittejä läheltä ja kauempaa

Mikkelissä ja lähialueella sijaitsee todella kauniita ja upeita ulkoilureittejä, jotka kaikki soveltuvat niin kesäisin lenkkeilyyn kuin talvisin hiihtämiseen. Esimerkiksi Sydänmaalta löytyy Rakokallion luonnonsuojelualue, jossa on jääkauden aikana syntynyt syvä ja erikoinen kalliohalkeama.

Kalevankankaan ulkoilureitit

Valittavana on 4,2 km reiteistä alkaen aina pidempiin reitteihin. Soveltuu kesäisin erittäin hyvin lenkkeilymaastoksi ja talvisin hiihtämiseen. Kalevankankaan neljän ja viiden kilometrin reittien varrella on laavu, jossa on myös nuotiopaikka.

Peitsarin ulkoilureitit

Valaistun reitin pituus on noin 2,1 kilometriä. Kesäisin soveltuu hyväksi lenkkeilymaastoksi ja talvisin hiihtämiseen.

Rantakylän ulkoilureitit

Valittavana on kolmen ja viiden kilometrin valaistuja ulkoilureittejä. Kesäisin suosittu lenkkeilymaasto ja talvisin soveltuu myös hiihtämiseen. Jos jäätilanne talvisin sallii, niin yhdysladut ovat mahdollista tehdä Latupirtille ja Urpolaan.

Sydänmaan retkeilyalue

Sydänmaan retkeilyalue sijaitsee Anttolassa. Sydänmaalle ajetaan Mikkelistä kantatietä (62) pitkin 26 kilometriä ja käännytään oikealle Sydänmaantielle. Heti Sydänmaantieltä jatketaan matkaa vasemmalle Sipiläntielle, jota ajetaan 1,1 kilometriä ja käännytään oikealle johtavalle hiekkatielle. Parkkipaikka sijaitsee 1,6 kilometrin päässä ja reitille on opasteet metsän reunassa.

Reitti on pituudeltaan noin kuusi kilometriä ja siellä sijaitsee Mäkilammen laavu, jossa on polttopuut, mutta retkeilijän on varauduttava puiden pilkkomiseen ja sytytystarvikkeisiin.

Säynätin retkeilyreitti

Retkeilyreitti on Ylä-Säynätjärven eteläpäässä sijaitseva lähiretkeilyalue. Tieyhteys alueelle kulkee Anttolantieltä (62) Metsä-Sairilantielle, josta on opastus perille. Retkeilypolku alkaa Ylä -Säynätjärven länsirannalta Kaunisniemestä. Reitin pituus on noin viisi kilometriä, mutta läpikäymiseen kannattaa varata runsaasti aikaa. Kaunisniemen retkeilyreitin yhteyteen on vuonna 2018 valmistunut esteetön kota ja esteetön wc. Lisäksi reitin varrelta löytyy Porttiojan laavu (ei wc) ja Säynätinsaaren tulipaikka.

Tuppuralan ulkoilureitit

Valaistun reitin pituus on noin 2,3 kilometriä. Reitti on kesäisin hyvä lenkkeilyyn ja talvisin hiihtämiseen. Jääkelien salliessa hiihtolatu kiertää Salosaaren ympäri.

Urpolan ulkoilureitit

Valittavana 2,5, 5 ja 10 kilometrin valaistuja ulkoilureittejä. Kesäisin soveltuu lenkkeilyyn ja talvisin hiihtämiseen. 10 kilometrin reitin varrella on laavu, jossa myös nuotiopaikka. Yhdysladut jäätilanteen salliessa Rantakylään ja sieltä Latupirtille.