Estä varkaus – lukitse pyöräsi huolella

Mikkelissä polkupyörät eivät ole turvassa varkailta paremmin kuin missään muuallakaan. Valitettavaa tosiasiaa vastaan on siis syytä varautua aina, kun polkupyöränsä pysäköi jonnekin.

Suurin osa pyörävarkauksista tapahtuu kaupungin keskustan alueella, varsinkin kesäisin. Pyörävarkaiden suosiossa ovat laadukkaat pyörämerkit.

Huolellisella pyörän lukitsemisella pystyy estämään varkaan aikeet. Tärkeää on lukita pyörä rungosta laadukkaalla vaijerilukolla tai esimerkiksi U-lukolla pyörätelineeseen, lyhtypylvääseen tai kiinteään aitaan.

Älä kiinnitä lukkoa pelkästään renkaaseen, sillä varas voi irrottaa rungon ja jäljelle jää yksinäinen rengas. Pyörän takarenkaan lukitseva oma lukko – esimerkiksi suosituissa Jopo-pyörissä – ei missään olosuhteissa ole riittävä lukitsemiskeino. Oikein arvokas pyörä kannattaa lukita jopa kahdella lukolla, jolloin sekä runko että molemmat renkaat ovat kiinni telineessä.

Pyörä kannattaa aina pysäköidä kaupungin keskustassa vilkkaalle paikalle. Tällöin varkaalla ei ole rauhaa ruveta puuhiinsa. Mikäli on vain mahdollista, jätä pyörä aina lukittuihin sisätiloihin: pyörävarastoon, autotalliin ja vaikka sisälle asuntoosi tai parvekkeellesi.

Turvallista pyöräilykesän jatkoa!