Lähiomainen voi noutaa maksuttomat liukuesteet – hakemiseen tarvitaan oikeutetun henkilökortti sekä tieto kengän koosta ja käyttötarkoituksesta

Mikkelin kaupungin logo.

Yli 65-vuotiaiden mikkeliläisten on ollut mahdollista sovittaa torstaista 29.10. alkaen itselleen sopiva maksuton liukuestemalli tavaratalo Carlsonin jalkineosastolla. Kaupunki on saanut kyselyjä ikäihmisiltä, kuinka huonokuntoiset ja kauempana asuvat autottomat henkilöt voivat saada liukuesteensä turvallisesti. Kaupunki helpottaa asiointia mahdollistamalla liukuesteiden hakemisen toisen henkilön puolesta. Jakopäivät ovat torstai ja perjantai.

Liukuesteisiin oikeutetun yli 65-vuotiaan mikkeliläisen lähiomainen tai muu luotettu henkilö voi hakea liukuesteet näyttämällä liukuesteisiin oikeutetun henkilökorttia. Tässä yhteydessä hyväksytään myös kuvaton Kela-kortti henkilöllisyystodistuksena. Henkilökortin lisäksi hakijalla tulee olla tiedossa liukuesteisiin oikeutetun kengän koko sekä pääasiallinen käyttötarkoitus, koska liukuesteitä on kolmea eri mallia. Carlsonin henkilökunta osaa tarpeen perusteella tarjota oikeaa liukuestemallia kunkin henkilön tarpeisiin.

Carlsonilla ohjataan yläkerran jalkineosastolle korkeintaan 50 asiakasta samanaikaisesti, jotta välimatkojen noudattaminen onnistuu. Asioitaessa suositellaan kasvomaskin ja käsidesin käyttöä Essoten vallitsevan ohjeen mukaisesti. Lisäksi muistutetaan, että paikalle tullaan vain terveenä. Ruuhkaisin aika tähän mennessä on ollut tavaratalon ensimmäinen aukiolotunti kello 10 – 11. Jos mahdollista, sovitusta kannattaa siirtää hieman pidemmälle päivään. Liukuesteiden jakelu jatkuu läpi talven.