Muutoksia kaupungin palvelutuotantoon

Nainen kasvomaskissa, taustalla koronaviruksen mikroskooppikuvia.

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä kokoontui ylimääräiseen kokoukseensa tänään tiistaina 1.12.2020 klo 16 alkaen. Kokouksessa linjattiin Mikkelin kaupungin toimenpiteitä pahentuneen koronatilanteen vuoksi. Essote on tänään todennut alueen siirtyneen kiihtymisvaiheeseen. Alla olevat rajoitukset ja suositukset ovat voimassa 2.12.-21.12.2020 ajan, ellei toisin mainita.

Ei tapahtumia, tiloihin tarkat henkilömäärärajat

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä päätti erilaisista rajoituksista koskien omistamiensa tilojen käyttöä sekä yleisötapahtumia.

Johtoryhmä linjasi, että kaupunki ei järjestä yleisötilaisuuksia. Tämä koskee sekä sisä- että ulkotiloja. Lisäksi kaupunki kieltää tilojensa käytön yleisötapahtumiin.

Yksityistilaisuuksia suositellaan vältettäväksi, jos mahdollista.  Jos järjestetään, osallistujien määrä tulisi rajata 20 henkilöön, osallistujien tulisi käyttää maskeja koko tilaisuuden ajan ja turvavälit tulisi huomioida. Ruoka- tai juomatarjoiluja ei tulisi järjestää näissä tilaisuuksissa.

Museot pidetään avoinna kuitenkin niin, että yhtä aikaa voi olla paikalla maksimissaan 20 henkilöä henkilökunta mukaan laskettuna.

Kirjastot ovat avoinna, mutta 20 henkilön rajoituksella. Tarkemmista kirjaston toimintamuutoksista tiedotetaan erikseen keskiviikkona 2.12.2020.

Asiointipisteet ovat auki normaalisti, 20 henkilön rajoituksella.

Koulujen liikuntatilat suljetaan koulun ulkopuolisilta kerho- ja muilta toimijoilta. Muilta osin koulujen tilojen käytöstä linjataan huomenna keskiviikkona 2.12.2020.

Kaupungin sisäliikuntapaikat kuten muun muassa jäähallit, Haukihalli, skeittihalli Rantakylän palloiluhalli sekä Raviradantien kuntosali eivät ole asiakaskäytössä. Poikkeuksen tästä tekevät kuitenkin alle 12-vuotiaitten liikuntaryhmät sekä ammattilaisurheilijat, joiden liikunta ja harjoittelu mahdollistetaan. Heidän osaltaan maksimiosallistujamäärä on 20 henkilöä. Lasten harrastustoiminnassa on erityisesti huomioitava, että lasten huoltajat noudattavat hygieniaohjeita, huolehtivat turvaväleistä ja käyttävät maskia kohtaamisissa.

12-18-vuotiaitten liikunnan harrastaminen mahdollistetaan ulkoliikuntapaikoilla maksimissaan 20 henkilön ryhmissä. Aikuisten joukkueliikuntaa kehotetaan välttämään myös ulkona. Tilavuokria ei peritä seuroilta niiltä osin, kun tilojen käyttö estyy / ei suositella näiden ohjeistusten perusteella.

Uimahallit sulkeutuvat yleisöltä huomisesta keskiviikosta 2.12.2020 alkaen. Alakoululaisten uimakoulut kuitenkin jatkuvat normaalisti.

Nuorisotilat ovat käytössä, mutta tiloissa voi olla maksimissaan 20 henkilöä kerralla. Kaikkien yli 15-vuotiaitten tulee käyttää kasvomaskia.

Lukiot ovat lähiopetuksessa. Opiskelijoiden maskin käytöstä tiedotetaan huomenna keskiviikkona 2.12.2020.

Kaupungin virastotalolla sijaitseva Lounashuone suljetaan. Sulku kestää loppiaiseen asti.

Maskit käyttöön

Kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä suosittaa kaupunkilaisia, Essoten ohjeistuksen mukaisesti, käyttämään kasvomaskia kaikissa kohtaamisissa kodin ulkopuolella. Tämä koskee myös lasten vienti- ja hakutilanteita kouluista, varhaiskasvatuksesta sekä harrastustoiminnoista. Muutoinkin kaupunki painottaa nyt hygieniaohjeiden ja turvavälien merkitystä, silloin kuin kohtaamista ei voida välttää.

Samassa yhteydessä kaupungin häiriötilanteiden johtoryhmä linjasi, että maskin käyttö tulee pakolliseksi kaupungin työntekijöille kaikissa kohtaamisissa. Lisäksi kaupungilla on voimassa etätyösuositus, jonka mukaan etätyötä voi tehdä, niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista, 5 päivää viikossa.