Mikkeli juhlii itsenäisyyspäivää etänä

Mikkelin kaupungintalo juhlavalaistuksessa.

Mikkelin kaupungin itsenäisyyspäivän juhlaa ei tänä vuonna järjestetä konsertti- ja kongressitalo Mikaelissa koronavirusepidemian vuoksi. Juhlaan voi osallistua etänä Mikkelin kaupungin Youtube-kanavalla 6.12. kello 12 alkaen. Videossa on tekstitys.

Kaupungin tervehdyksen lisäksi videolla on mukana Mikkelin kaupunginorkesteri, tanssija Johanna Seppänen ja Mikkelin musiikkiopiston sekakuoro. Juhlapuheen pitää Osuuspankki Suur-Savon toimitusjohtaja Jari Himanen. Itsenäisyyspäivänä julkistetaan myös vuoden 2020 Pro Mikkeli -mitalin saaja.

Kulttuuripalveluiden ja opetuspalveluiden Kulttuuripolun sisällä järjestetty neljäsluokkalaisten itsenäisyyspäivän juhla Mikaelissa on tältä vuodelta peruttu koronarajoitusten vuoksi. Lasten itsenäisyyspäivän juhla on yksi koulutaipaleen odotetuimmista hetkistä ja sen vuoksi ensi vuonna järjestetään kaksi juhlaa: toinen tänä vuonna juhlasta paitsi jääville oppilaille ja toinen ensi vuoden neljäsluokkalaisille.

Kuva: Mikkelin tori ja kaupungintalo koristeltiin Suomi 100 -teemalla vuonna 2017.