Koronatartuntojen määrä edelleen kasvussa

Koronanäytteenoton ovi sairaalalla.

Viime viikolla Essoten alueella todettiin yhteensä 451 koronavirustartuntaa. Määrä kasvoi edeltäneeseen viikkoon nähden parilla kymmenellä. Kouluikäisten parissa tauti ei ole toistaiseksi merkittävästi levinnyt kevätlukukauden alettua.

– Joitakin alle 12-vuotiaita tartunnan saaneita on ollut, mutta ei läheskään enemmistönä. Juhlissa tai muissa kontakteissa tartuntoja sen sijaan on ilmennyt laajemmin, Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström kertoo.

Essotella on tällä hetkellä sairaalahoidossa viisi koronapotilasta, tehohoidossa ei ketään. Hoitomäärän kasvu viikon takaiseen johtuu siitä, että Essote on vastannut alueen ulkopuolelta tulleeseen virka-apupyyntöön hoitopaikkoihin liittyen.

– Olemme vastaanottaneet viime viikon aikana kolme koronapotilasta Uudenmaan alueelta. He ovat mukana tämän hetken viiden potilaan määrässä, Gärdström selittää.

Etelä-Savossa tartunnanjäljitystä jatketaan edelleen, ja se on toistaiseksi pystynyt vastaamaan korkeisiin tartuntamääriin lisäresurssien ansiosta. 

Koronarokotukset jatkuvat Mikkelissä keskussairaalan rokotuspisteellä. Tammikuun ajan rokotuspiste on arkipäivien lisäksi avoinna tiistaisin kello 18 asti ja sunnuntaisin kello 9–15. Omatorin ja kauppakeskus Akselin rokotuspisteet ovat tällä hetkellä suljettuja.

– Lisäksi teemme täsmärokotuksia joihinkin yrityksiin, joista meitä on lähestytty, Gärdström sanoo.

5–11-vuotiaiden rokotukset jatkuvat Essoten neuvoloissa ajanvarauksella. Muille on tarjolla ajanvarausten lisäksi myös walk in -tilaisuuksia.

Alle 12-vuotiaiden rokotuksissa on käynyt jo melkein tuhat lasta. Kolmannen koronarokoteannoksen on Essoten alueella saanut jo lähes 52 prosenttia koko alueen väestöstä.

– Kolmen rokotteen kattavuus on yksi osatekijä siinä, että alueemme ilmaantuvuusluvut ovat valtakunnan alhaisimpia ja vakavan tautimuodon esiintyvyys vähäistä, Gärdström muistuttaa.

Linkki: Koronarokotuksen ajanvaraus

Aikuisten rokotukset ajanvarauksetta keskussairaalalla
Ma, ke, to, pe klo 8.00–15.00
Tiistaisin klo 8.00–18.00
Lauantaisin suljettu
Sunnuntaisin klo 9.00–15.00