Kaupungille uusi markkinointihahmo – Arkienkeli Miksun ensimmäinen video julkaistaan 7.3.

Arkienkeli Miksun työryhmä

Kaupunki tiivistää markkinointiyhteistyötä paikallisen toimijaverkoston kanssa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt henkilöhahmo Arkienkeli Miksu, jonka ensi esiintyminen tapahtuu kaupungin syntymäpäivänä 7.3.2022. Syntymäpäivää edeltävällä viikolla hahmoa voi bongata myös kaupungin kaduilta tiedotustauluista.

Miksua hyödynnetään kaupungin markkinoinnissa muun muassa videoiden, blogitekstien ja sosiaalisen median nostojen avulla. Miksulle on tulossa myös oma verkkosivu, jolla muun muassa blogit julkaistaan. ”Ensimmäinen syntymäpäivänä julkaistava video ei vielä esittele Miksua, vaan hahmo esitellään toisessa myöhemmin maaliskuun aikana julkaistavassa videossa”, kaupungin viestintäpäällikkö Heidi Hänninen vinkkaa.

Arkienkeli Miksun nimi pohjautuu Mikkeli-nimen ja Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan historiaan linkittyvään Arkkienkeli Mikaeliin. Jumalallinen tai taivaallinen hahmo Miksu ei kuitenkaan ole. 

Kampanjan tavoitteena on esitellä Mikkelin vahvuuksia ja tuoda ne myös ulkopaikkakuntalaisten tietoisuuteen. Sympaattisen hahmon koukuttavuus perustuu tilannekomiikkaan. Miksun elämä yhdistetään mielenkiintoisella tavalla kaupungin vahvuuksiin. 

Kampanjassa kaupungin pääyhteistyökumppanina toimii mikkeliläinen mainostoimisto Groteski Oy. Groteski on toiminut kaupungin yhteistyökumppanina yhtäjaksoisesti vuodesta 2016 alkaen ja on toinen kaupungin kilpailuttamista mainostoimistopartnereista.

Alkuperäisen Miksu-enkelin ideoi Groteskin AD Heleen Paukkunen. Hahmo on kehittynyt alkuperäisestä ideasta nykyiseen muotoonsa tekijäjoukon yhteistyönä.

Arkienkeli Miksua esittää mikkeliläinen näyttelijä Aapo Oranen. Paikallisesti Oranen on tullut tunnetuksi muun muassa Mikkelin teatterin näyttelijänä. Tänä talvena hän on saanut julkisuutta myös valtakunnallisesti esiintyessään MTV:n komediaohjelma Putouksessa.

Ohjaajana videoissa toimii mikkeliläinen ohjaaja-näyttelijä Tarja Pyhähuhta. Varkaudesta kotoisin oleva Pyhähuhta työskenteli Mikkelin teatterissa yli kolmevuosikymmentä. Pyhähuhdan avustuksella kaupungin ja Groteskin ideat ovat jalostuneet käsikirjoituksiksi.

Kuvaajana videoissa toimii mikkeliläinen Hamid Al-Sammarraee, joka on tullut paikallisille tutuksi erityisesti kotikaupunkiaan esittelevistä videokokonaisuuksista. Irakista kotoisin oleva videokuvauksen ammattilainen on asunut Mikkelissä jo 14 vuotta.

Mikkelin teatterin järjestäjä-kampaaja Marjo-Riikka Romo toimii tässä projektissa näyttelijän avustajana, puvustajana ja maskeeraajana.

Musiikkia videoihin on suunnittelut mikkeliläinen ääni-ilmaisun medianomi, Miaudion yrittäjä Juha Tanskanen, jolla on 15-vuoden kokemus ääni-alalla työskentelystä. Tanskanen on tällä hetkellä virkavapaalla Mikkelin teatterista.

Arkienkeli Miksu -hahmon ympärillä on tehty tiivistä suunnittelutyötä syksystä 2021 alkaen. Ensimmäiset video- ja valokuvaukset toteutettiin loppuvuodesta 2021.

Kuvassa vasemmalta alkaen Tarja Pyhähuhta, Hamid Al-Sammarraee, Heleen Paukkunen, Marjo-Riikka Romo, Aapo Oranen ja Heidi Hänninen

Kuva: Henna Huuhka