Mikkelin kaupunginorkesteri ottaa varaslähdön kauteen

Ari Rasilainen.

Mikkelin kaupunginorkesteri lähtee varaslähdöllä syyskauteen, kun Ari Rasilaisen (kuvassa) kapellimestarikurssin opiskelijat johtavat orkesteria kolmen konsertin verran.

Würzburgin musiikkikorkeakoulun orkesterinjohdon professorina toimiva Rasilainen on tuonut Mikkeliin kuusi kansainvälistä kapellimestariopiskelijaa, jotka harjaannuttavat taitojaan Mikkelin orkesterin kanssa. Nuorten lupausten taidoista päästään nauttimaan kolmen konsertin verran, joihin on vapaa pääsy. Konsertit kuullaan pääkirjaston Mikkeli-salissa torstaina 1.9. kello 17, Rantasalmen koulun juhlasalissa perjantaina 2.9. kello 15 ja Savonlinnan Kulttuurikellarissa kello 18.30.

Kapellimestarikurssit kuuluvat monien orkesterien ohjelmaan. Kapellimestarikurssien myötä nuoret opiskelijat saavat arvokasta kokemusta oikean ammattiorkesterin johtamisesta professorinsa ohjauksessa. Yksi opiskelijoista myös toimii Vivaldin kitarakonserton solistina. Orkesterille kurssit toimivat hyvänä valmistautumisena kohta alkavaan kauteen. Konserteissa yleisöllä on mahdollisuus seurata kapellimestarin ja orkesterin välisen yhteyden syntymistä. Professori Rasilainen lisäksi avaa konserteissa kapellimestarin työn saloja ja johdattaa yleisön kuultaviin teoksiin.

Ensimmäinen varaslähtökonsertti kuullaan Mikkelin pääkirjaston Mikkeli-salissa torstaina 1.9. kello 17. Alueellinen kuntien kulttuuritoiminnan kehittäminen Etelä-Savossa -hankkeen avustuksella orkesteri vierailee myös Rantasalmella ja Savonlinnassa.