Asumisen ja toimintaympäristön viikkotiedote 23.9.2022

Istutuksia puistossa.

Asumisen ja toimintaympäristön palvelualue tiedottaa ajankohtaisista asioista.

Mikkelin teatterin edestä Savilahdenkadulla kaadetaan huonokuntoinen lehmus. Lehmus on haljennut myrskyssä ja se joudutaan poistamaan turvallisuussyistä. Uusi lehmus istutetaan tilalle tänä syksynä. Puun kaatamisen aikana alueella tehdään tarvittavat liikennejärjestelyt.

Lehmus on istutettu välirauhan aikana ja sillä on ikää arviolta 90 vuotta. Lehmuksen iässä puu on vielä nuorukainen, sillä lehmukset elävät 200–250 vuotta ja usein vielä pidempään. Katuympäristössä puun elinikä jää lyhyeksi erilaisten kolhujen ja juuristoalueen kaivamisten vuoksi.

Kaduilla uusitaan huonoja katupuita Katajalahdentiellä ja Oravinkadulla. Kivisakastin ympäristön kunnostus on meneillään.

Koranterinpuiston toisen vaiheen vihertyöt ovat valmistuneet Annilan (Kirkonvarkaus) kaupunginosassa (kuvassa).