Museoiden yö oli taas menestys – Tapahtuman aikana yli 12 000 käyntiä

Suur-Savon museo erikoisvalaistuksessa.

Mikkelin kaupungin museotoimi ja yleiset kulttuuripalvelut järjestivät syyslomaviikon perjantaina 28.10. kello 17–24 kaikille maksuttoman Museoiden yö -tapahtuman kuudennen kerran.

Tapahtuman eri kohteissa kirjattiin tänä vuonna yhteensä huimat 12 791 käyntiä, eli jokaisessa kohteessa kävi illan aikana keskimäärin tuhansia ihmisiä. Tänä vuonna mukana oli seitsemän kohdetta: Mikkelin taidemuseo, Jalkaväkimuseo, Pyhän ylienkeli Mikaelin kirkko, Suur-Savon museo, Mikkelin valokuvakeskus, Sodan ja rauhan keskus Muisti sekä Päämajamuseo. Jalkaväkimuseo keräsi yli 3300 vierailijaa, joka on noin 900 enemmän kuin viime vuonna.

Tapahtuman ohjelmalla oli tarkoitus rikastuttaa kohteiden toimintaa, herättää näyttelyitä eloon ja ennen kaikkea madaltaa kaupunkilaisten kynnystä lähteä vierailemaan museoissa. Kunkin kohteen ohjelma oli suunniteltu niiden omien suuntausten mukaisesti ja tapahtumaa oli järjestetty koko illaksi. Ohjelmaa nähtiin laidasta laitaan aina musiikkiesityksistä valoshow'hun ja työpajoista tanssiesityksiin ja meditaatioon.

Kävijät keräsivät leimoja kohteista ja leimapassin palauttaneiden kesken arvotaan viikolla 45 Museokortti, sekä muita pienempiä tuotepaketteja. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.