Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha myönnettiin Isa Kiviaholle

Mikkelin kaupungin logo.

Hyvinvoinnin ja osallisuuden lautakunta päätti kokouksessaan keskiviikkona 16.11.2022 myöntää nuoren mikkeliläisen taiteilijan apurahan Isa Kiviaholle. Apurahan summaksi lautakunta vahvisti 2500 euroa. Apuraha luovutettiin lauantaina 26.11. joulun avauksen yhteydessä Mikkelin Hallitustorilla lautakunnan jäsenten Anu Kokkosen, Sari Noposen ja Jukka Hynnisen toimesta.

Isa Kiviaho luonnehtii itseään 29-vuotiaaksi nykytaiteen moniulotteiseksi tekijäksi ja kulttuurileikkikentän peuhaajaksi. Kiviaho on tehnyt teoksia muun muassa valo- ja videokuvauksen, installaatioiden, tila- ja aikateoksien, piirustuksen, öljy-, akryyli- ja akvarellimaalauksen, ympäristöteoksien, kollaasien, kuvansiirron, veistoksien, runollisuuden ja sarjakuvien parissa. Tulevana keväänä Tampereen ammattikorkeakoulun kansainväliseltä linjalta kuvataiteilijaksi valmistuva Kiviaho on paluumuuttanut Mikkeliin. Omien näyttelyiden ohella hän on ollut mukana lukuisissa ryhmänäyttelyissä sekä osallistunut aktiivisesti taide- ja kulttuurialan tapahtumiin ja projekteihin vapaaehtoisena.

Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha myönnetään 17–30-vuotiaalle mikkeliläiselle nuorelle, jonka kotikunta on Mikkeli ja jolla on näyttöä taiteellisesta toiminnasta sekä hakijan taiteenalallaan osoittamasta lahjakkuudesta. Nuoren mikkeliläisen taiteilijan apuraha on ollut haettavissa 31.10.2022 mennessä. Pelkkä taiteen opiskelu ei ole riittävä peruste. Apurahan käyttötarkoitus on vapaa. Määräaikaan mennessä hakemuksia tuli yhteensä kahdeksan kappaletta. Hakemuksissa oli kuva-, musiikki- ja valokuvataiteen sekä digitaalisen suunnittelun nuoria lahjakkaita hakijoita.