Kaupungin synttäreitä juhlitaan koko viikko – Mikkelin kaupunki täyttää 185 vuotta 7.3.2023

Naisvuorelta, kuva Kimmo Iso-Tuisku

Kaupungin synttäreitä juhlistetaan tänä vuonna moninaisin menoin koko synttäriviikon ajan 6–12.3.2023. Itse syntymäpäivää vietetään tiistaina 7.3.

Tämän vuoden syntymäpäiväviikon teemana on ”Koko kaupunki juhlii”. Viikon ohjelma kootaan helmikuun aikana kaupungin verkkosivuille osoitteeseen www.mikkeli.fi/185v.


Perinteiset kaupungintalon kierrokset saavat jatkoa

Ensimmäisenä kaupunki julkistaa kaupungintalolla syntymäpäivänä 7.3.2023 järjestettävän ohjelmakokonaisuuden. Päivä alkaa juhlallisesti Hannu Suorlahden Mikkeli-fanfaarilla, joka soitetaan kaupungintalon parvekkeelta klo 9.

Jo perinteeksi tulleet kaupungintalon tutustumiskierrokset saavat jatkoa, kun Mikkelin oppaiden puheenjohtaja Helena Partanen johdattaa kaupunkilaiset arvokkaan kaupungintalon historiaan. Kierrokset toteutetaan nyt ensimmäistä kertaa kolmen vuoden koronatauon jälkeen. Syntymäpäivänä kierroksia järjestetään yhteensä neljä ja niiden aikana piipahdetaan myös tervehtimässä uutta kaupunginjohtaja Janne Kinnusta hänen omassa huoneessaan. Kierrosten lisäksi kaupungintalolla järjestetään kirjamyyntitapahtuma, jossa kaupunkilaisilla on mahdollisuus ostaa itselleen Mikkelin historiaan liittyviä historiateoksia. Lisäksi aamupäivän aikana Mikkelin kalevalaiset esittelevät langan kehruutaitojaan ja muita käsityötekniikoita kaupungintalon katutason Geopark-huoneessa.

Synttäriohjelmassa on jokaiselle jotakin

Kaupunki haki viime vuoden lopulla synttäriohjelman toteuttajia. Osallistujille ilmaisiin tapahtumiin oli haettavissa kaupungilta myös pientä taloudellista tukea. Tämä tapahtumajoukko koostuu pääosin paikallishistoria- ja taidepainotteisista tapahtumakokonaisuuksista. Lue lisää täältä.

Synttäriviikolle on tulossa myös muita kaupungin eri yksiköiden sekä sidosryhmätoimijoiden järjestämiä maksullisia ja maksuttomia tapahtumia sekä erilaisia etuja. Synttäriviikon teeman mukaisesti kaupunki kutsuu myös kaikki yritystoimijat juhlistamaan syntymäpäivää. Synttäriviikon yhteismarkkinointiin sopivia synttäri-ideoita voi lähettää kaupungin viestintään viestinta@mikkeli.fi.

Kaupungin synttäriviikon ohjelmaa yhdistämään on luotu logo, jota tapahtumatoimijat voivat halutessaan käyttää markkinoidessaan synttäriviikon tapahtumia.

Tapahtumat kaupungintalolla:
Kaupungintalon tutustumiskierrokset 7.3.2023 klo 9.30, 11.00, 13.00 ja 14.30 oppaana Helena Partanen. Kello 13 alkavalla kierroksella on mukana viittomakielen tulkki.
Mikkelin historiaan liittyvien kirjojen myyntitapahtuma 7.3.2023 klo 9.00–12.30 kaupungintalon 2. kerroksen aula
Kehruu- ja muiden käsityötaitojen esittelyä, Mikkelin Kalevalaiset 7.3.2023 klo 9.00–12.30, kaupungintalon Geopark-tila

Kuva: Kimmo Iso-Tuisku

Artikkelia päivitetty 1.3.2023.