Eduskuntavaalien ehdokkaat on julkaistu – Kaakkois-Suomen vaalipiirissä 158 ehdokasta

äänestyslippu

Vaalipiirilautakunnat ovat vahvistaneet ehdokasasettelun huhtikuun eduskuntavaaleja varten torstaina 2. maaliskuuta 2023.

Eduskuntavaaleissa jokaisella 13:lla vaalipiirillä on omat ehdokkaansa. Kustakin ehdokkaasta löytyvät tiedot ovat ehdokasnumero, nimi, arvo, ammatti tai toimi sekä kotikunta ja ehdokkaan asettanut puolue tai yhteislista.

Eduskuntavaaleissa äänioikeutettuja ovat asuinpaikasta riippumatta kaikki viimeistään vaalipäivänä 18 vuotta täyttävät Suomen kansalaiset. Äänioikeutettu voi äänestää vain oman vaalipiirinsä ehdokasta. Vaalipiiri määräytyy 10.2. väestörekisteriin merkityn kotikunnan mukaan. Oman vaalipiirin voi tarkistaa postitse tai Suomi.fi-palveluun helmikuun aikana lähetettävästä äänioikeusilmoituksesta.

Eduskuntavaaleissa ehdokkaita on koko maassa ollut yleensä noin 2 000. Mikkeli kuuluu Kaakkois-Suomen vaalipiiriin, jossa ehdokkaita on 158. Luetteloa vaalipiirin ehdokkaista voi lukea täältä.

Eduskuntavaalit pidetään joka neljäs vuosi. Vaaleissa Suomen kansalaiset valitsevat eduskuntaan 200 kansanedustajaa päättämään yhteisistä asioistamme. Vuoden 2023 eduskuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 2. huhtikuuta. Ennakkoäänestysaika kotimaassa on 22.–28. maaliskuuta ja ulkomailla 22.–25. maaliskuuta.