Keskustan kehittäminen sai uusia näkökulmia 13.4. toimijoiden yhteisessä aamupalatilaisuudessa – keskustelua käytiin tulevista tapahtumista ja tapahtumien työryhmistä

Mikkelin keskusta kuvattuna ilmasta.

Mikkelin kaupunki ja Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy kutsuivat sidosryhmiä aamupalatilaisuuteen Teatteriravintola Iloon torstaina 13.4.2023. Tilaisuudessa oli hyvää keskustelua tulevista tapahtumista kuluvalle ja seuraavalle vuodelle. Toimijoiden enemmistön päätöksellä vahvistettiin myös seuraavien tapahtumien ajankohdat; joulunavaus lauantaina 25.11.2023 ja koko kaupungin kesäkaudenavaus lauantaina 18.5.2024.

Paikalla olleiden toimijoiden kesken nousi esiin ajatus pienemmän työryhmän perustamisesta. Tapahtumatyöryhmässä olisi mukana kivijalkakauppiaita, kulttuurituottajia, tapahtumatuottajia sekä kauppakeskus edustusta. Asia laitettiin vireille ja ensimmäisen työryhmän kokoontuminen vahvistuu myöhemmin. Tarvittaessa työryhmään kutsutaan mukaan myös muuta edustusta. Työryhmään voi ilmoittautua mukaan myös myöhemmässä vaiheessa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.


Tilaisuudessa esiteltiin Mikkelin kehitysyhtiö Miksein kokoama tapahtumakalenteri, josta näkyi tulevat tapahtumat koko vuodelle 2023. Tapahtumat ovat osoitteessa Mikkelinyt.fi. Tavoitteena on, että keskustassa tapahtuvat päätapahtumat ovat eri toimijoiden tiedossa niin, että jokaisen on helppo halutessaan sisällyttää ne omaan vuosikelloonsa.

Matkailujohtaja Maisa Häkkinen kertoi kesän tulevasta Saimaan höyrylaivaregatta -tapahtumasta, joka on Mikkelissä 8.7.2023 sekä toimijoiden mahdollisuudesta lähteä kyseiseen tapahtumaan mukaan.

Pääkuva: Mikko Kankainen