Mikkomarkkinat tuo syystunnelmaa Hallitustorille 10. ja 11. lokakuuta

Ilmakuva Mikkelin torista markkinoiden aikaan.

Kaksipäiväiset Mikkomarkkinat 10.–11.10. tuo jälleen runsaasti kauppiaita Mikkelin torille. Paikalla on Suomen torimyyjien parhaimmisto. Joukossa on myös uusia tuttavuuksia. Myytävää on lähes kaikkeen, mitä ihminen tarvitsee hatuista ja hansikkaista kenkien kiillotusaineisiin. Sesongin vihannekset ja ruokatuotteet ovat parhaimmillaan, ja tarjolla on paljon tuoreita suolaisia ja makeita herkkuja.

Mikkomarkkinat on syksyn suurin ja vilkkain markkinatapahtuma Mikkelissä. Mikkelin tori on ollut markkinapaikka jo vuodesta 1744. Aitoa markkinaperinnettä ylläpidetään vahvasti sekä päivitetään tähän päivään sopivaksi.

Vilkasta markkinameininkiä torin ja kävelykadun täydeltä

Myyntikojut avautuvat jo kello 7 aamulla. Vakituisten kauppiaiden lisäksi Mikkomarkkinoilla on kymmeniä vierailevia kauppiaita.

– Tarjontaa markkinoilla on todella paljon: monenlaisia käsitöitä, tekstiilejä, kodin tarvikkeita, ruokaa monipuolisesta juustotiskistä luonnon antimiin, leipomotuotteisiin ja lemmikkieläinten ruokiin. Torilta löytää perinteiseen tapaan myös rottinkisia huonekaluja, korituotteita, metrilakua ja markkinarinkeleitä, kertoo  Torikauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Kaija Ahonen.

Sesongin parhaita antimia itselle, kotiin ja lahjaksi

Sesonki näkyy Mikkomarkkinoiden tarjonnassa vahvasti. Ahonen suosittelee hankkimaan markkinoilta satokauden tuotteita kotiin tai vaikka tuliaisiksi.

– Syksyn hittituotteita ovat muun muassa hunaja, puolukat, karpalot, erilaiset marjajauheet, kaskinauriit ja muut vihannekset. Paikalla on myös useampia kala- ja lihatuotteita ja säilykkeitä myyviä kauppiaita.

Ostosten ja rupattelutuokioiden lomassa markkinavieraat voivat nauttia muun muassa vastapaistettuja muikkuja, hernekeittoa, maukkaita muurinpohjalettuja, kansainvälisiä makuja sekä leivonnaisia.

Tervetuloa syksyä piristäville Mikkomarkkinoille!

Mikkomarkkinat järjestetään Mikkelin Hallitustorilla tiistaina 10.10. kello 7–18 ja keskiviikkona 11.10. kello 7–17. Mikkomarkkinoille on vapaa pääsy.

Mikkomarkkinoiden jälkeen tori alkaa valmistautua seuraavaan sesonkiin. Joulua kohti mennessä torin tarjontaan tulee jouluisia tuotteita ja hyvää mieltä tuottavia tapahtumia.

Kuva: Jonne Vaahtera