Syksyinen sielunmessu tuo uusia kasvoja orkesterin eteen lauantaina 28.10.

Kirkontornin kello.

Mikkelin kaupunginorkesterin konsertti lauantaina 28.10. Mikkelin tuomiokirkossa tuo nuoria mutta jo menestyneitä tekijöitä orkesterin eteen.

Kapellimestaridebyyttinsä Mikkelissä tekee Joonas Pitkänen, jolla on takataskussaan voitto Giancarlo Facchinetti -kapellimestarikilpailusta tältä vuodelta. Sopraano Johanna Takalo on valmistunut Sibelius-Akatemiasta viime keväänä, mutta on ehtinyt tehdä jo useita oopperarooleja. Baritoni Jussi Vänttinen on vuoden 2019 Lappeenrannan laulukilpailun voittaja ja esiintynyt muun muassa RSO:n edessä. Suomen Laulu -kuoro on mikkeliläisille tuttu kumppani viime vuonna kantaesitetyn Terhi Dostalin messun myötä.

Ranskalaisen Gabriel Faurén Requiem on messukirjallisuuden suurteoksia, jonka sävelkielen herkkyys ja lohtua tuova tunnelma ovat paikallaan syksyn taittuessa pikkuhiljaa talveksi. Mikkelin kaupunginorkesteri tekee jälleen hedelmällistä yhteistyötä Esko Kallion valmentaman Suomen Laulu -kuoron kanssa. Suomen laulua kuullaan myös Maurice Duruflén neljässä motetissa, jotka perustuvat gregoriaanisiin teemoihin.

Konsertti kuullaan Mikkelin tuomiokirkossa lauantaina 28.10.2023 kello 16 alkaen. Konsertin kesto on noin 70 minuuttia. Konsertissa ei ole väliaikaa.

Linkki: Liput konserttiin

Kuva: Visit Saimaa