Mikkelin joulunavausta vietetään lauantaina 25.11. – Katso vinkit joulunajan tapahtumiin!

Joulu_MikkelinKaupunki_kynttilä_joulutorttu

Mikkelin joulunavaus valtaa torin lauantaina 25.11. Klo 10-13. Tervetuloa mukaan joulutunnelmaan, kun joulupukki saapuu kaupunkiin ja kaupunginjohtaja sytyttää jouluvalot torille.

klo 10.00. Joulupukin johtama kulkue lähtee liikkeelle
Lähtö Lyseon kentältä. Kulkue etenee Olkkolankadun kautta Maaherrankatua pitkin kohti toria. Kulkueeseen ovat kaikki tervetulleita!

klo 10.30. Joulunavaus torilla

Luvassa yhteislaulua Kari Kanton ja Arto Kivekkään tahdittamana. Kaupunginjohtaja Janne Kinnunen sytyttää kaupungin jouluvalaistuksen. Mikkelin Viihdelaulajat esiintyvät noin klo 10.45. Torilla nähdään myös LC Mikkeli/Savon-Jousen joulutervehdys.

klo 11-13 Jouluinen ohjelma jatkuu

Joulupukki kuuntelee lasten joululahjatoiveita torin esiintymislavan tuntumassa, mahdollisuus ottaa myös yhteiskuvia. Kaverikoirat ovat rapsuteltavissa 10 koirakon vahvuudella, tarjolla myös maksutonta hevosvankkuriajelua lapsille.

Lions Club Mikkeli/Savon Jousi ja Otavan partiolaiset myyvät grillimakkaraa,  glögiä ja pipareita. Tuotto käytetään hyväntekeväisyyteen ja partiolaisten toimintaan.

Joulunavauksen Juontajana Mika Aro.

Mikkelin Toriparkki Oy tarjoaa ilmaisen pysäköinnin Toriparkissa klo 10-14 välisenä aikana. Huom! Ei koske kadunvarsipysäköintiä. Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin.

Lue lisää: Mikkelin Joulunaika – Mikkelin ToriNappaa talteen jouluiset menovinkit ja nauti Mikkelin alueen joulusta

Kauppakeskus Stellan joulunavaus lauantaina 18.11. klo 10 alkaen
Kauppakeskus Stellassa vietetään joulunavausta lauantaina 18.11.2023. Ohjelmallinen joulunavaus alkaa Tähtitorilla klo 10.00. Tiernapoikien esityksellä. Lämpimästi tervetuloa mukaan joulunavaukseen! Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Lisätietoja tapahtumasta Kauppakeskus Stellan sivuilta

Graniittitalon joululounas 21.11. – 22.12. tiistaista lauantaihin klo 11-15
Upea Graniittitalo herää joulun henkeen. Tarjolla klassista joululounasta tiistaista lauantaihin. Muina aikoina palvelemme ryhmiä ennakkovarauksesta.
Lue lisää Bistro Holvin sivuilta

Kauppakeskus Akselin jouluikkunat nähtävillä lauantaista 25.11. alkaen
Pysähdy ihastelemaan taianomaisia jouluikkunoita! Akselin ikkunoissa on kävelykadulla ja Maaherrankadulla Vekkulan somistamat taianomaiset jouluikkunat, joita voit pysähtyä ihastelemaan joulunavauksesta lähtien.

Mikkelin teatteri – Päivällisvieras ensi-ilta lauantaina 25.11. klo 18.00. alkaen
Kutkuttavan ranskalaisen komedian, Päivällisvieraan, ensi-ilta on lauantaina 25.11. klo 18. Gérard on ollut jonkun vuoden työttömänä, mutta on vihdoin saamassa työpaikan. Juhlistaakseen asiaa hän kutsuu päivälliselle tulevan työnantajansa johtajan Pontignacin. Mutta sitten alkaakin mennä kaikki pieleen. Gérardin vaimo, Colette, ei osaa laittaa ruokaa, katto vuotaa reilusti vettä, isännän pienoisjunarata kiemurtelee ja puksuttaa vihellellen menemään ympäri asunnon lattioita. Hulvaton meno saa lisää kierroksia ja bensiiniä, kun alakerran naapuri Alexandre ottaa ohjat käsiinsä. Hän lähtee stailaamaan pariskuntaa sekä heidän kotiaan vastaanottokuntoon. Miksi hän on niin innokas ja avulias? Kuka lopulta saapuu päivälliselle ja oliko Alexandren tuunauksesta hyötyä vai haittaa?
Lisätietoja ensi-illasta Mikkelin teatterin sivuilta

Terapiaperhosen joulunavaus lauantaina 25.11. klo 10.00. – 14.00.
Tarjolla glögiä, piparia, ilmaista hartiahierontaa ja Neurosonic-kokeiluja, jouluista arvontaa unohtamatta. Terapiaperhosen ovet ovat avoinna lauantaina 25.11. klo 10-14. Tule hakemaan lahjakortit pukinkonttiin ja moikkaamaan meitä perhoslaisia! Paikalla yrittäjä Henna, osteopaatti Aleksi, äitiysfysioterapeutti ja uniohjaaja Maisa sekä paljasjalkakengistä tuttu Kenkäsillään Jenni. Terapiaperhosen löydät torin kulmalta osoitteesta Raatihuoneenkatu 12.
Katso lisätietoja Terapiaperhosen Facebookista

Mikkelin kirjoittajien joulutori kauppakeskus Akselissa lauantaina 25.11. klo 10-18
Mikkelin kirjoittajien joulutori 25.11.2023 klo 10-18. Tervetuloa Mikkelin kirjoittajien joulutorille.
Tavattavissa Mikkelin kirjoittajia sekä Etelä-Savon kirjailijoita. Tule tutustumaan meihin, liittymään jäseneksi tai ostamaan kirjoja pukinkonttiin!

Kirjoittajien joulutorilla ohjelmassa:
On Kirjailijat työssään -nurkkaus, jossa pääset tutustumaan kirjan syntymiseen ja voit kysellä kirjan tekemiseen liittyvistä asioista, kuten taitosta ja kustantamisesta. Runoilija työskentelee myös paikan päällä. Häneltä voi hankkia runollisia lahjapakettikortteja. QR-koodilla pääset kuuntelemaan Mikkelin kirjoittajien joulukalenteriesityksiä. Torilla on jouluarpajaiset, palkintona dekkarikirjailija Christian Rönnbackan signeerattu Majakka -kirja. (Kirjoja arvotaan 5 kpl) Mikkelin kirjoittajien/kirjailijoiden joulutori löytyy Kauppakeskus Akselista, Kultajousen ja Kahvila Ramin luota.
Katso lisätietoja Mikkelin kirjoittajien verkkosivuilta

Hope ry:n joululahjakeräys Kauppakeskus Akselissa lauantaina 25.11. klo 10.00 alkaen
Joulunavauspäivänä 25.11. Hopen joululahjakeräyspaja aukeaa Akselin yläkerrassa klo 10. Tarjolla on pipareita ja glögiä. Hopen joulupajasta voi noutaa lahjatoiveen ja tuoda lahjan pakattavaksi ja jaettavaksi eteenpäin sitä tarvitsevalle. Joululahjakeräys on avoinna 22.12. saakka.
Lue lisää Hopen nettisivuilta

Esedun perinteiset joulumyyjäiset lauantaina 25.11. klo 9-14.

Etelä-Savon ammattiopisto Esedun Otavankadun toimipisteessä (Otavankatu 4, Mikkeli) järjestetään lauantaina 25.11.2023 perinteiset joulumyyjäiset. Paikalla joulupukki klo 10-14, eri alojen opiskelijat myymässä valmistamiaan tuotteita, matkailualan opiskelijat järjestävät lapsille toiminnallisen nurkkauksen. Tapahtumassa jouluinen kahvila, jossa tarjolla kahvia, glögiä sekä pientä jouluista leivonnaista juoman kanssa.
Katso lisätietoja Esedun nettisivuilta

Kauppakeskus Akselin joulun iloa ja ohjelmaa lauantaisin
Akseli tarjoilee joulun iloa ja ohjelmaa joulukuussa lauantaisin. Ohjelmat tarkentuvat lähempänä,
seuraa sivua kauppakeskusakseli.fi.

Urpolan Myllykahvion Jouluavajaisia vietetään lauantaina 2.12. klo 12.00.
Tunnelmallinen joulukahvio avautuu Urpolaan lauantaina 2.12. klo 12.00.! Tarjolla glögiä, puuroa ja jouluherkkuja. Pääset nauttimaan musiikkiesityksistä, kauneimmista joululauluista, myyjäisistä ja muusta jouluisesta ohjelmasta. Kahvio on avoinna joulukuussa viikonloppuisin lauantaina ja sunnuntaina klo 12.00. alkaen. Jouluviikolla kahvila palvelee keskiviikosta – lauantaihin klo 12.00. alkaen.

Kenkäveron Yötapahtuma tiistaina 5.12. klo 14.00. – 22.00.
Mukavaa tunnelmaa ja erilaista ohjelmaa koko perheelle ulkotulien loisteessa. Paikalla myös joulupukki. Ihania tuotteita omaksi iloksi tai joulupakettiin näytteilleasettajien myyntikojuista. Myös Kenkäveron myymälät, leivintupa ja ravintola avoinna iltaan saakka.
Katso lisätietoja Kenkäveron verkkosivuilta

Valkean Talon Joulubasaari lauantaina 9.12. klo 11-18.
Otavan Valkeassa Talossa joulubasaari ja jouluista tunnelmaa. Alueella vierailee alpakoita ja illan hämärtyessä piha-alueelle syttyy tunnelmavalaistus. Myynnissä käsitöitä, taidetta, herkkuja ja lahjaideoita!
Katso lisää Facebookista

Kauppakeskus Stella – Koko perheen jouluinen musiikkisatu lauantaina 9.12. klo 11.00. alkaen
Koko perheen jouluinen musiikkisatu lumoaa Stellan Tähtitorilla lauantaina 9.12.2023 klo 11.00. alkaen Lasten kulttuurikeskus Vekkulan nukketeatterin jouluiset eläimet, tontut ja joulumuori saattelevat joulun tunnelmaan, lämpimästi tervetuloa! Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Katso lisätietoja Kauppakeskus Stellan verkkosivuilta

Mikkelin torin lahja- ja herkkumarkkinat perjantaista sunnuntaihin 15. – 17.12.
Joulutorin lahja- ja herkkumarkkinat kokoavat Mikkelin joulutorille entistäkin enemmän paikallisia torimyyjiä ja kiertäviä kauppiaita eri puolita Suomea. Jouluisena viikonloppuna on tarjolla entistäkin enemmän joulun parhaita herkkuja, käsitöitä ja joulukoristeita itselle ja lahjaksi.
Katso lisätietoja tai ilmoittaudu myyjäksi Mikkelin torin verkkosivuilla

Kenkäveron Herkkumarkkinat lauantaista sunnuntaihin 16. – 17.12. klo 10-15.
Ihania jouluisia tuotteita ja herkkuja myynnissä näytteilleasettajien myyntikojuissa. Jouluiseen asuunsa sonnustautuneet Kenkäveron myymälät, leivintupa ja ravintola avoinna.
Katso lisätietoja Kenkäveron verkkosivuilta


Huomioithan, että listaus ei ole täydellinen. Kaupunki ei vastaa tapahtumiin tulevista muutoksista. Mikkelin joulunajan tapahtumia löydät osoitteesta Mikkelin Joulunaika 2023 (mikkelinyt.fi)

Artikkelin kuva: Pihla Liukkonen