Kirjaston kulttuurikahvilassa kaukaisia maanosia ja musiikkia 21.11.

Jousisoittajia.

Mikkelin seutukirjaston kulttuurikahvilan syyskausi päätetään komeasti matkakirjallisuudella ja musiikilla. Mikkeliläislähtöinen kirjailija Pekka Huovila saapuu kertomaan ja keskustelemaan Afrikasta, Aasiasta ja Latinalaisesta Amerikasta otsikolla Maailman ympäri kolmessa kirjassa. Musiikista vastaa Mikkelin kaupunginorkesteri Jyrki Lasonpalon johdolla. Kahvia, teetä ja makoisia leivonnaisia myy monikulttuurikeskus Mimosan väki.

Kaupunginorkesteri esittää konsertissa kattauksen jousiorkesterimusiikkia sellaisilta säveltäjiltä kuin Sibelius, Melartin ja Bartók.

– Lähtökohtamme konsertin ohjelman valintaan oli paitsi korkea taiteellinen myös kokonaisuuden viihdyttävyys, kertoo intendentti Jaakko Antila. Konsertin kesto on väliajan kanssa noin 1,5 tuntia.

– Kulttuurikahvilat ovat kaikille avoimia ja ohjelma on aina maksutonta. Samalla tarjotaan yhdistyksille mahdollisuus tulla pitämään kahvilaa ja tuoda esiin omaa toimintaansa. Joulukuun ajan kulttuurikahvila pitää taukoa, mutta toivotamme kaikki tervetulleeksi tapahtumiin jälleen ensi vuoden puolella. Myös toiveita tulevien kahviloiden ohjelmasta otetaan mielellään vastaan, vinkkaa pääkirjaston palvelupäällikkö Markku Kesti.

Kulttuurikahvila pääkirjastolla tiistaina 21.11.

Pekka Huovila: Maailman ympäri kolmessa kirjassa klo 14–17
Monikulttuurikeskus Mimosan kahvio klo 14–17
Kaupunginorkesterin konsertti klo 16–17.30, sisältää väliajan

Kuva: Pihla Liukkonen