Mikkeliläiset olivat jälleen innokkaita ennakkoäänestäjiä

Äänestäjiä jonottamassa.

Presidentinvaalin toisen kierroksen ennakkoäänestys loppui tiistaina 6.2. Yli 19 000 mikkeliläistä äänioikeutettua antoi äänensä ennakkoäänestyksen aikana.

Toisen kierroksen ennakkoäänestysaktiivisuus Mikkelissä (46,6 prosenttia) kohosi samanlaiseksi kuin ensimmäisellä kierroksella. Aktiivisuus koko maassa oli 45,7 prosenttia.

Ruuhkaisin ennakkoäänestyspäivä toisella kierroksella oli avauspäivä keskiviikkona 31. tammikuuta, jolloin äänensä antoi yli 4000 ihmistä. Hiljaisin päivä oli sunnuntai 4. helmikuuta, jolloin vain 1496 mikkeliläistä äänesti ennakkoon.

Presidentinvaalin vaalipäivä on sunnuntaina 11.2. Vaalipäivänä kukin äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan kello 9.00–20.00. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa äänioikeusilmoituksessa. Oman äänestyspaikan voi myös tarkastaa osoitteessa aanestyspaikat.fi.

Kuva: Mikko Mäkeläinen