Naisvuoren uimahalli

Naisvuoren uimahalli sijaitsee kaupungin keskustassa kallioon louhituissa tiloissa. Uimahallissa on yksi iso allas, lasten allas, poreallas ja kylmäallas. Kuntosali on avoinna uimahallin aukioloaikoina ja yli 15-vuotiaat pääsevät sinne uintilipun hinnalla. Uimahallista löytyy myös pieni kahvila.

Uimahallissa järjestetään ohjattuja vesijumppia, koulujen uinninopetusta, lasten uimakouluja ja tekniikkakursseja aikuisille. Vesiliikuntaseurat hyödyntävät hallia uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella. Peruskorjauksessa on kiinnitetty huomiota esteettömyyteen, hallissa ei kuitenkaan pysty kulkemaan kaikkialla vaivattomasti pyörätuolilla. Altaaseen täytyy pystyä siirtymään itsenäisesti. Meillä ei ole allashissiä käytettävissä. Pyydämme pyörätuolia käyttäviä asiakkaita käyttämään Viihdeuimala Rantakeitaan palveluita. ​

Ajankohtaista

Poikkeavat aukioloajat

Uimahalli on suljettu yleisöltä elokuun alkuun saakka. Avataan jälleen ke 7.8.2024 klo 14.15.

Ke 7.8. ei aamu-uintia, yleisöuinti klo 14.15-20.00.

Pe 9.8. Suljettu

Naisvuoren uimahallin aukioloajat 7.8.2024 alkaen

Maanantaista perjantaihin klo 14.15-20.00
Aamu-uinnit maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina klo 6.00-8.15
Viikonloppuisin suljettu


Muuta huomioitavaa

20.8. alkaen tiistaisin klo 15.00-18.45 lastenallas on uimakoulujen käytössä.

Tunnelmauinnit aina kuukauden viimeinen perjantai klo 18.00-19.30.

Uimahallin hinnat

Naisvuoren uimahallin hinnasto

Osta liput uimahallien kassoilta, asiointipisteeltä tai verkkokaupasta. Ensimmäisen oston jälkeen uusia ostoja voi tehdä nyt myös verkkokaupassa kotoa käsin, tämä edellyttää olemassa olevaa korttia!

EU:n Vammaiskortti

Naisvuoren uimahallissa voi osoittaa avustajan tai tukihenkilön tarpeen EU:n vammaiskortilla. Suomessa myönnetyssä EU:n vammaiskortissa voi olla myös A-merkintä (A-kirjain henkilön nimen yläpuolella). Se tarkoittaa, että henkilö tarvitsee useimmiten mukaansa avustajan tai tukihenkilön. Uimahalliin saa ottaa mukaan ilmaiseksi avustajan tai tukihenkilön esittämällä tämän A-merkinnällä varustetun kortin tullessa kassalle. Alle 4-vuotiaiden avustettavien kohdalla aikuinen maksaa lastenlipun hinnan, sillä alle 7-vuotias tarvitsee aina aikuisen mukaan uimahalliin.

Vauvan tai taaperon kanssa uimaan

Alle 1-vuotiaille suositellaan uimista vielä vauva- ja perheuintiryhmissä. Uimisen voi aloittaa kun vauva on yli 3 kk ikäinen ja painaa yli 5 kg. Uintiaika on vauvoilla aluksi vain n. 15 minuuttia. Jos vauvan kanssa haluaa käydä uimahallissa/kylpylässä yleisövuoroilla uimassa niin aikuisen tulee huolehtia, ettei vauvalle tule uidessa kylmä ja ettei vauva hörpi allasvettä. Mikkelissä Viihdeuimala Rantakeitaalla vauva- ja perheuintia järjestää yksityinen taho lauantaiaamuisin, jolloin terapia-altaan ja opetusaltaan vesi on lämmitetty +32 asteeseen. Rantakeitaalla lasten kahluualtaassa vesi on aina +32 asteista. Naisvuoren uimahallissa lasten altaalla vesi on aina +30 asteista. Tämä lämpötila riittää jo hyvin yli 1-vuotiaille taaperoille. Viihdeuimala Rantakeitaalla ja Naisvuoren uimahallissa on mahdollista käyttää pienellä lapsella uintivaippaa tai uintiin tarkoitettua kestovaippaa, mutta se ei ole pakollista. Pienille lapsille suositellaan napakkalahkeisia uima-asuja, jotka pitävät ulosteen sisällään vahingon sattuessa. Tärkeää on käydä ilmoittamassa ulostevahingosta välittömästi henkilökunnalle, jotta allasvesi ja ympäristö saadaan puhdistettua mahdollisimman pian.

Ohjatut ryhmät ja kurssit 

Uimakoulut ja uintikurssit

Järjestämme Mikkelissä uimahalleilla läpi kauden erilaisia uimakouluja ja uintikursseja. Syksyn kurssit tulevat myyntiin elokuun alussa, kevään kurssit joulukuun alussa ja kesän kurssit toukokuun alussa. Tarjonnassa on perheuimakouluja, alkeisuimakouluja, jatkouimakouluja ja koululaisten uintikursseja sekä aikuisten kursseja. Etsi siis sinulle sopiva kurssi ja ilmoittaudu mukaan! Kevään kurssien ilmoittautuminen on auki. Kesän kurssien ilmoittautuminen avautuu to 2.5.2024 klo 17.00.

Kesän 2024 Naisvuoren uimahallin uintikurssit

Kesän 2024 Viihdeuimala Rantakeitaan uintikurssit

Ilmoittaudu tästä uimakouluihin ja kursseille.

Vesijumpat

Päiväjoutilaiden vesijumpat:

Päiväjoutilaiden vesijumppia järjestetään tiistaisin Naisvuoressa ja Viihdeuimala Rantakeitaalla perjantaisin isossa-altaassa. Päiväjoutilaiden vesijumpparyhmiin voi ilmoittautua kaiken kuntoiset vesijumppaajat, joilla on päivällä mahdollisuus osallistua vesijumppiin. Päiväjoutilaiden vesijumppien hinta on 92€ vuosi sisältäen uintimaksun. Maksu maksetaan kahdessa erässä. Ryhmiin voi ilmoittautua myös kesken kauden, mutta asiasta kannattaa olla yhteydessä hallimestariin (0447942164). Kevätkaudelle mukaan tulevilta veloitetaan puolet vuosi hinnasta. Kevätkausi alkaa ti 2.1.2024. Ilmoittaudu tästä.

Naisvuoressa päiväjoutilaiden vesijumpparyhmät on tauolla yläkouluviikkojen aikana ja joulun aikaan (ei päiväjoutilaiden vesijumppia syksyllä 44, 45 ja 52 eikä keväällä viikoilla 11, 12, 15 ja 16).

Vesijumpat yleisövuoroilla:

Vesijumppakuvaukset

Ke  18.00  Vauhdikas vesitreeni
To  18.00   Syvänveden treeni
Pe  15.30   Kevyt vesijumppa

Jumppamaksu (hintaan ei sisälly uintimaksua vaan uintimaksu maksetaan aina erikseen)

 • Kertamaksu 2€
 • Kausimaksu 50€ molempien hallien kaikki jumpat syksy / kevät
 • Ryhmämaksu 30€ /ryhmä sisältäne yhden ryhmän kaikki vesijumpat syksy / kevät

Ilmoittautuminen ja maksut  Ilmoittaudu tästä.

Jumppamaksua ei palauteta, jos jumppa joudutaan perumaan äkillisesti tai halli on suljettu. Jumppien kesto 30min. Jumppien aikana Virtuaali-jumppalaite ei ole käytössä.

Swimming in Mikkeli in English.

Rantakeidas swimming hall: Address is Kunnanmäki 3. We have 25 m pool, pool for children and pool for education, hydro massage, hot tub and 45 m water slide, sauna, a well-equipped gym and a cafeteria. Suitable for people with physical disabilities, pool lift. Gym is not included in entrance fee in Rantakeidas. 

Naisvuori swimming hall: Address is Pirttiniemenkatu 8b. We have 25 m pool and pool for children/education, hot tub, small ice water pool, gym and a cafeteria. Gym is included in entrance fee in Naisvuori.

Allaskuvaus

Koululaisten uinninopetus

Naisvuori kuntosali K15 !

Palautelomake löytyy tämän linkin kautta.

Mikkelin Uimaseuran ratavuorot Naisvuoren uimahallissa

Ma-To klo 16.00–17.30 ja Pe klo 16.30–18.00 rata 3
Ma-Pe klo 19.15-19.30 radat 3 ja 4
(yleisöllä ei erillistä nopeiden uimareiden rataa käytössä uimaseuran ratavuoron aikana)

Kiinnostaako työt uimahalleilla?

Voit ilmoittautua hallimestarille (Minna Mustaparta 044 794 2164) uinninvalvojien sijaispankkiin. Uimahalleilla voi työskennellä uinninvalvojana täysi-ikäinen ensiaputaitoinen, turvallisuusasioihin perehtynyt ja uinninvalvojan testiuinnin suorittanut henkilö. Uinninvalvojaksi voi kouluttautua käymällä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton järjestämän uinninvalvojakurssin.

Etsimme joukkoomme kokoaikaista uimaopettaja-uinninvalvojaa kaudelle 2022-2023. Lisätietoja paikasta voi tiedustella hallimestari Minna Mustaparralta
p. 044 794 2164 arkisin klo 9.00-15.00 tai minna.mustaparta(at)sivistys.mikkeli.fi.

Yleisiä hygienia ohjeita uimahallien osalta:

 • Tilaan ei saa tulla oireisena.
 • Oikein toteutettu yskimis- ja niistämishygienia estävät tartuntoja.
 • Hyvä käsihygienia on myös tarpeen tartuntojen estämisessä; käsien puhdistaminen uimahalliin tullessa ja sieltä poistuessa.
 • Turvaväleistä (yli 2 metriä) huolehtiminen
 • Kasvomaskia saa käyttää kaikissa niissä tiloissa, joissa se on mahdollista.

Esteettömyystiedot

Klikkaa nuolta avataksesi lisätietokentän

 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu.

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

 • Sisäänkäynnin yhteydessä on alle 6 m pitkä luiska.

 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa painikkeen avulla automaattisesti.

 • Sisäänkäynnin yhteydessä on yli 2 cm korkeita kynnyksiä.

 • Liikuntatilat sijaitsevat kerroksessa -1.

 • Tilassa on hissi, jonka ovi avautuu käsin helposti. Hissin kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Uloskäyntikerroksen painike erottuu muista.

 • Toimipisteessä on opasteet eri tiloihin.

 • Sisäänkäynnin yhteydessä on lämmitetty pyörätuolien ja lastenvaunujen säilytystila.

 • Palvelutiski/kassa sijaitsee samassa kerroksessa kuin liikuntatilat.

 • Palvelutiski/kassa löytyy helposti. Palvelutiskillä/kassalla on mahdollista asioida vain seisaaltaan.

 • Pukutilat sijaitsevat samassa kerroksessa kuin liikuntatilat.

 • Esteetön pukutila sijaitsee miesten/naisten pukutilojen yhteydessä. Pukutilan ovi avautuu käsin helposti. Pukutilan esteettömän osan ovi avautuu käsin helposti.

 • Esteettömässä pukutilassa on riittävästi tilaa toimia pyörätuolin ja avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot). Miesten/naisten pukutilan yhteydessä on esteetön wc.

 • Pesutila on miesten/naisten pukutilan yhteydessä. Pesutilan ovessa on käsin tunnusteltava koho-opaste. Ovi avautuu käsin helposti.

 • Pesutilassa on tilavampi, esteetön suihkupaikka, jonka yhteydessä on istuin ja käsinoja sekä tukikaide.

 • Sauna on miesten/naisten pukutilan yhteydessä. Sen ovi avautuu käsin helposti.

 • Saunaan mahtuu kaksi pyörätuolia kerrallaan. Pyörätuolista on mahdollista siirtyä alimmalle lauteelle. Ylälauteille johtaa helppokulkuiset portaat, joiden yhteydessä on käsijohteet.

 • Uima-allastilan seinässä on liikkumista helpottavat käsijohteet.

 • Isoon/syvään altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

 • Lasten altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

 • Porealtaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

 • Erillistä opetusallasta ei ole. Opetus tapahtuu lastenaltaassa.

 • Allastiloissa ei ole esteetöntä wc:tä.

Yhteystiedot

Käyntiosoite
Pirttiniemenkatu 8b
50100 MIKKELI
Palvelupaikka kartalla
Näytä reitti tänne

Naisvuoren uimahallin hinnasto

Järjestyssäännöt 

Kassa/kahvio
015 211616
(yleisöuintiaikana, during opening hours)

Löytötavarat
044 794 5506

Uinninvalvomo
040 129 4956 
(yleisöuintiaikana, during opening hours)

Laitosmies päivystys
044 794 2165  

Laitosmies Naisvuori
044 794 5374 

Hallimestari
Minna Mustaparta
044 794 2164 (ma-pe 8-16)