Palvelut

Viihdeuimala Rantakeidas

Mikkelin kaupungin viihdeuimala Rantakeidas on koko perheen viihdeuimala, jossa voi nauttia kylpylänomaisesta tunnelmasta. Rantakeitaassa on viisi allasta, hierovat poreet, vesiliukumäki, kuusi perinteistä saunaa ja kaksi höyrysaunaa.

Uimahallissa järjestetään ohjattuja vesijumppia, koulujen uinninopetusta, lasten uimakouluja ja tekniikkakursseja aikuisille. Vesiliikuntaseurat hyödyntävät hallia uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella. Soveltuu liikuntaesteisille.

Kahteen eri osaan jakautuvassa kuntosalissa on jokaisen harjoittelutarpeeseen sopivat laitteet. Liikuntasali on 803 neliömetrin kokoinen, kolmeen lohkoon jaettavissa oleva sali, joka mahdollistaa erilaisten kilpailujen ja tapahtumien järjestämisen. Salissa on lentopallo-, koripallo-, sulkapallo- ja salibandyrajat.

Ajankohtaista

Aukioloajat uimala

ma-pe 13.15-20.30

ti ja to 7.00-9.15 sarja- ja kausikorteilla

la-su 11.00-18.00

Lipunmyynti päättyy 60 minuuttia ja uintiaika 30 minuuttia ennen sulkemista. Aamu-uinneille vain kausi- ja sarjakorteilla.

Energian säästämiseksi saunat menevät päälle vasta, kun uimahalli aukeaa yleisölle. Joten saunomaan pääsee n. 30 minuuttia uimahallin aukeamisen jälkeen. Pesuhuoneissa 3 ja 4 vain yhdet saunat käytössä hiljaisena aikana.

Lastenaltaalla on torstaisin uintikerhot klo 13.15-15.00, mutta altaaseen mahtuu toiseen laitaan uimaan.

Poikkeavia aukioloaikoja

Ti 5.12.2023 7.00-9.15 ja 13.15-16.00

Ke 6.12.2023 itsenäisyyspäivä suljettu

Ke 20.12.2023 huoltopäivä suljettu

La 23.12. – ma 25.12.2023 joulun aika suljettu

ti 26.12.2023 tapaninpäivä klo 11.00-18.00

ke 27.12. ja  pe 29.12. klo 11.00– 20.30

to 28.12.  klo 7.00– 20.30

su 31.12. Uudenvuodenaatto klo 11.00 – 16.00 

ma 1.1.2024 Uudenvuoden päivä klo 11.00 – 18.00

la 6.1. Loppiainen klo 11.00 – 18.00

Poikkeusaikataulut kausi 2023-2024

Uimahallin ja kuntosalin hinnasto

Viihdeuimala Rantakeitaan hinnasto 10.1.2023 alkaen

Kuntosalin aukioloajat (Gym opening hours)

ma – su 7 – 21 sarja- ja kausikorteilla

Kuntosalin käyttäjän tulee olla 15-vuotias!

Huomio!  

Kuntosali on suljettu siivouksen vuoksi ti ja pe klo 10.00-10.30.

Kuntosalille pääsee uimahallin ollessa kiinni takaovesta kausi- tai sarjakorteilla, joita voi ostaa uimahallin kassan lisäksi Kaupungin virastotalolta (maaherrankatu 9-11) asiointipisteeltä tai ladata vanhalle kortille lisää suoraan verkkokaupasta.

Pysäköinti:

Saapuessasi autolla Rantakeitaan parkkialueelle, huomioithan että lämmityspistokkeelliset koulun parkkiruudut ovat varattu paikan vuokranneille klo 8-15 välillä. Pihan perällä kentän viereiset pistokepaikat eivät ole enää varattuja vaan niissä on vapaa pysäköinti. Uimahallin henkilökunnalle varatut lämmityspistokkeelliset paikat on aina varattu vain uimahallin henkilökunnan käyttöön. Pistokkeista ei saa ottaa ilman erillistä lupaa sähköä!

Mikkelin kaupungin verkkokaupassa voi tehdä uusia ostoja myös kotoa käsin, tämä edellyttää olemassa olevaa uimahalli- tai kuntosalikorttia!

Yksityispukuhuoneiden varaukset:

Rantakeitaalta löytyy myös 2 täysin erillistä puku- ja pesutilaa saunoineen, joita voi vuokrata lisämaksusta (26,50€ / 2h). Arkisin nämä tilat ovat ensisijaisesti fysioterapeuttien kuntoutusasiakkaiden käytössä iltapäivisin 13.15-17.00 ja ne siivotaan sen jälkeen illan aikana. Varaus kannattaa tehdä etukäteen soittamalla uimahallin kassalle aukioloaikojen puitteissa. Näin voi varmistaa, että saa tuon erillisen puku- ja pesutilan käyttöön ja myös sauna ehtii lämmetä siihen mennessä, kun on tulossa uimaan. Nämä pesu- ja pukutilat ovat kuitenkin mahdollisuus vuokrata vain jos niissä ei ole muita varauksia tai niitä ei tarvita asiakasmäärän suuruuden vuoksi asiakaskäyttöön muuten.

EU:n Vammaiskortti

Viihdeuimala Rantakeitaalla voi osoittaa avustajan tai tukihenkilön tarpeen EU:n vammaiskortilla. Suomessa myönnetyssä EU:n vammaiskortissa voi olla myös A-merkintä (A-kirjain henkilön nimen yläpuolella). Se tarkoittaa, että henkilö tarvitsee useimmiten mukaansa avustajan tai tukihenkilön. Uimahalliin saa ottaa mukaan ilmaiseksi avustajan tai tukihenkilön esittämällä tämän A-merkinnällä varustetun kortin tullessa kassalle. Alle 4-vuotiaiden avustettavien kohdalla aikuinen maksaa lastenlipun hinnan, sillä alle 7-vuotias tarvitsee aina aikuisen mukaan uimahalliin.

Ohjatut ryhmät ja kurssit 

Kevään 2024 uintikurssit

Järjestämme Mikkelissä uimahalleilla läpi kauden erilaisia uintikursseja. Keväällä tarjonnassa on perheuimakouluja, alkeisuimakouluja ja koululaisten uintikursseja. Etsi siis sinulle sopiva kurssi ja ilmoittaudu mukaan! Kevään kurssien ilmoittautuminen avautuu ma 4.12.2023 klo 17.00.

Kevään 2024 uintikurssit löydät täältä.

Ilmoittaudu tästä uimakouluihin ja kursseille.

Päiväjoutilaiden vesijumpat:

Päiväjoutilaiden vesijumppia järjestetään tiistaisin Naisvuoressa ja Viihdeuimala Rantakeitaalla perjantaisin isossa-altaassa. Päiväjoutilaiden vesijumpparyhmiin voi ilmoittautua kaiken kuntoiset vesijumppaajat, joilla on päivällä mahdollisuus osallistua vesijumppiin. Päiväjoutilaiden vesijumppien hinta on 92€ vuosi sisältäen uintimaksun. Maksu maksetaan kahdessa erässä. Ryhmiin voi ilmoittautua myös kesken kauden. Kevätkaudelle mukaan tulevilta veloitetaan puolet vuosi hinnasta.

Vesijumpat yleisövuoroilla:

Jumppakuvaukset

Ma  18.30  Vauhdikas vesitreeni

Ti  18.30   Syvänveden treeni

Ti  8.00   Kevyt vesijumppa lämmin vesi

To  8.00   Vauhdikas vesitreeni

Jumppamaksu (hintaan ei sisälly uintimaksua vaan uintimaksu maksetaan aina erikseen)

 • Kertamaksu 2€ iltajumpilla tullessa kassalle ja aamu-uinnilla tasaraha uinninvalvomoon
 • Kausimaksu 50€ molempien hallien kaikki yleisövuorojen vesijumpat syksy / kevät
 • Ryhmämaksu 30€ / ryhmä sisältäen yhden ryhmän vesijumpat syksy / kevät

Ilmoittautuminen ja maksut  Ilmoittaudu tästä.

Jumppamaksua ei palauteta, jos jumppa joudutaan perumaan äkillisesti tai halli on suljettu. Jumppien kesto 30min. Lämpimän veden jumppien aikana Virtuaali-jumppalaite ei ole käytössä.

Swimming in Mikkeli in English

Rantakeidas swimming hall: Address is Kunnanmäki 3. We have 25 m pool, pool for children and pool for education, hydro massage, hot tub and 45 m water slide, sauna, a well-equipped gym and a cafeteria. Suitable for people with physical disabilities, pool lift. Gym is not included in entrance fee in Rantakeidas. 

Naisvuori swimming hall: Address is Pirttiniemenkatu 8b. We have 25 m pool and pool for children/education, hot tub, small ice water pool, gym and a cafeteria. Gym is included in entrance fee in Naisvuori.

Allastiedot

Koululaisten uinninopetus

Kuntosali K15

Palautelomake löytyy tämän linkin kautta.

Kiinnostaako työt uimahalleilla?

Voit ilmoittautua hallimestarille (Minna Mustaparta 044 794 2164) uinninvalvojien sijaispankkiin. Uimahalleilla voi työskennellä uinninvalvojana täysi-ikäinen ensiaputaitoinen, turvallisuusasioihin perehtynyt ja uinninvalvojan testiuinnin suorittanut henkilö. Uinninvalvojaksi voi kouluttautua käymällä Suomen Uimaopetus- ja hengenpelastusliiton järjestämän uinninvalvojakurssin.

Esteettömyystiedot

Klikkaa nuolta avataksesi lisätietokentän

 • Liikkumisesteisten 6 autopaikkaa sijaitsee ulkona yli 10 m sisäänkäynnistä. Pysäköintiruudun leveys on alle 3,6 m.

 • Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

 • Kulkureitti sisäänkäynnille on opastettu, tasainen ja riittävän leveä sekä valaistu ja siinä on liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.

 • Sisäänkäynti erottuu selkeästi ja on valaistu. Sisäänkäynnin yläpuolella on katos.

 • Sisäänkäynnin ovet erottuvat selkeästi ja lasiovissa on kontrastimerkinnät. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.

 • Sisäänkäynti, liikuntatilat ja pukutilat sijaitsevat samassa kerroksessa.

 • Toimipisteessä on opasteet eri tiloihin.

 • Sisäänkäynnin yhteydessä on lämmitetty pyörätuolien ja lastenvaunujen säilytystila.

 • Aulassa tai muussa yleisessä tilassa on esteetön wc.

 • Palvelutiski/kassa löytyy helposti. Palvelutiskillä/kassalla on erikorkuisia osuuksia ja mahdollista asioida vain seisaaltaan.

 • Esteetön pukutila sijaitsee miesten/naisten pukutilojen yhteydessä. Pukutilan ovi avautuu käsin helposti. Pukutilan esteettömän osan ovi avautuu käsin helposti.

 • Esteettömässä pukutilassa on riittävästi tilaa toimia pyörätuolin ja avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot).

 • Toimipisteessä on myös erillinen esteetön pukutila. Sen ovi avautuu käsin helposti. Oviaukossa ei ole kynnystä.

 • Erillisessä esteettömässä pukutilassa on pukeutumispenkki ja riittävästi tilaa toimia avustajan kanssa. Hyvä valaistus ja kontrastierot helpottavat tilan hahmottamista. Pukukaappien numerointi on selkeästi luettavissa ja käsin tunnusteltavissa (koho- tai pistenumerot).

 • Esteetön pesutila on erillisen esteettömän pukutilan yhteydessä. Pesutilan ovessa on käsin tunnusteltava koho-opaste. Ovi avautuu käsin helposti. Oviaukossa ei ole kynnystä.

 • Pesutilassa on tilavampi, esteetön suihkupaikka, jonka yhteydessä on istuin ja käsinoja sekä tukikaide.

 • Esteetön sauna on erillisen esteettömän pukutilan yhteydessä. Sen ovi avautuu käsin helposti.

 • Saunaan mahtuu yksi pyörätuoli kerrallaan.

 • Uima-altaiden vieressä on tilaa apuvälineiden säilyttämiselle uinnin aikana. Seinässä olevat käsijohteet helpottavat allastilassa liikkumista.

 • Isoon/syvään altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

 • Lasten altaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

 • Opetusaltaaseen on esteetön pääsy loivien portaiden avulla. Portaissa on käsijohteet molemmilla puolilla.

 • Porealtaaseen ei ole esteetöntä pääsyä (jyrkät portaat tai allastikkaat).

 • Allastilan yhteydessä on esteetön wc.

        

Käyntiosoite
Kunnanmäki 3
50600 MIKKELI
Palvelupaikka kartalla
Näytä reitti tänne

Yhteystiedot

Kassa/kahvio
040 129 4992 (yleisöuintiaikana)

Löytötavarat
044 794 5311 (ma-pe klo 13-18.30, la-su klo 11-14.30)

Uinninvalvomo 
040 129 4993 (yleisöuintiaikana)

Laitosmiehet Rantakeidas

044 794 2165

Hallimestari 
Minna Mustaparta
044 794 2164 (virka-aikana)

S-postiosoite: etunimi.sukunimi(at)sivistys.mikkeli.fi

Järjestyssäännöt 

Swimming pool rules

ПРАВИЛА ПОВЕДЕНИЯ В БАССЕЙНЕ