Ota yhteyttä

Testamentti- ja kuolinpesävaroista myönnettävät avustukset

Mikkelin kaupungilla on testamentti- ja kuolinpesävaroja, joita on kohdennettu hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämiseen. Avustusten myöntäminen perustuu testamentintekijän tahtoon ja valtionkonttorin hyväksymiin kuolinpesävarojen käyttötarkoituksiin.

Testamentti- ja kuolinpesävaroista voidaan myöntää avustuksia toimijoille kriteerit täyttäviin hankkeisiin, toimintaan, tapahtumiin sekä uusien toimintojen pilotointiin. Varoista voidaan myöntää myös yhdistyksille ja järjestöille kumppanuuteen perustuvia vuosiavustuksia. Lisäksi huomioidaan, että toiminta on kaikille avointa ja siitä ilmoitetaan julkisesti.

Tukea ei myönnetä kaupalliseen toimintaan.

Avustusten hakuaika on parhaillaan käynnissä ja päättyy 31.5.2025.

Toimintaohjeet

Avustusta voi hakea kahdesti vuodesssa, marraskuussa ja toukokuussa. Hakemukset käsitellään ja avustuspäätökset tehdään joulu-tammikuussa ja kesäkuussa. Poikkeuksena hakuaikoihin ovat kehittämishankkeiden omarahoitusosuuksien haut kaupungilta. Niihin tukea haetaan viimeistään 1 kuukausi ennen hankkeen rahoitushakuajan päättymistä.

Avustusta haetaan sähköisesti. Hakupalveluun tunnistaudutaan henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla. Mikäli joudut jättämään hakemuksen täyttämisen kesken, muista tallentaa se. Pääset jatkamaan hakemuksen tekemistä kirjautumalla palveluun uudestaan.

Mikäli sinulla herää kysymyksiä ja tarvitset apua lomakkeen täyttämisessä, asiointipiste (puh. 015 194 2100) on apunasi. Muistathan, että asiointipisteellä on käytettävissä myös asiakaspäätteitä hakemusten täyttämistä varten.

Verkkoasiointi

Testamentti- ja kuolinpesävaroista myönnettävä avustus

Testamentti- ja kuolinpesävaroista myönnettävien avustusten hakulomake.

Ehdot ja kriteerit

Avustuksen myöntämisessä huomioidaan kaupungin yleiset avustusperiaatteet. Avustettava taho sitoutuu tiedottamisessa ja markkinoinnissa kertomaan, että Mikkelin kaupunki avustaa toimintaa, tapahtumaa tai hanketta. Lisäksi toimijalla on velvoite raportoida kaupungin ohjeistuksen mukaisesti, toteutuiko avustuksen käyttö haetun mukaisesti.

Hakijalta, joka hakee ulkopuolista julkista tai yksityistä rahoitusta hankkeelleen, edellytetään hankkeen omarahoitusosuutta vähintään 50 %. Avustusta ei myönnetä päällekkäin muulta julkiselta taholta saadun avustuksen kanssa.

Avustusta saavan järjestön tai yhdistyksen on tiedotettava toiminnastaan Lähellä.fi-sivustolla.

Hakemusten keskinäinen vertailu toteutetaan vaikuttavuuspisteytyksellä. Pisteytettyjen avustushakemusten perusteella toteutetaan harkinnanvarainen avustusten myöntäminen. Lopullinen avustuspäätös perustuu viranhaltijan kokonaisvaltaiseen arviointiin.

Vaikuttavuuspisteytyksessä painotetaan seuraavia asioita:

* 40 pistettä – hanke/tapahtuma/toiminta edistää heikoimmassa asemassa olevien hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemista ja yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisyä

* 15 pistettä – toiminta on kaupungin strategisten tavoitteiden ja kärkihankkeiden mukaista

* 15 pistettä – kuinka suurta määrää asukkaita tapahtuma koskettaa

* 15 pistettä – toiminta on pitkäkestoista

* 15 pistettä – yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Arviointipisteytys

* 100 pistettä, maksimi

* 50 pistettä, myöntämisperuste täyttyy kriteerien perusteella

* 30–50 pistettä, harkinnanvaraisesti avustaminen

* 0–30 pistettä, hakemus hylätään

Avustus voidaan periä takaisin, jos ilmenee, ettei avustusta käytetty haetun mukaisesti tai hakija on saanut avustusta muultakin julkiselta toimijalta tai annetut tiedot eivät ole oikein.

Lisätietoja

Hyvinvointikoordinaattori
Arja Väänänen
puh. 044 794 4716
arja.vaananen(at)mikkeli.fi