Palvelut

Naisvuori

Mikkelin kuvatuimpia kohteita on Naisvuori ja sen korkeimmalla kohdalla sijaitseva 1911 rakennettu vesitorni ja näköalapaikka.

Naisvuoren puistoalue on alkanut rakentua jo 1800-luvun puolivälin jälkeen. Naisvuoriyhdistys rakennutti kaupunkilaisille Naisvuoren ylätasanteelle paviljongin 1884. Puistosta tuli kaupunkilaisille suosittu kävelypaikka. Paviljonki siirtyi kaupungin omistukseen 1888 ja sen myötä kaupunki jatkoi alueen kaunistamista. Paviljonki siirrettiin myöhemmin Lamposaareen ja vuonna 1911 tilalle rakennettiin Selim Lindqvistin suunnittelema Naisvuoren vesitorni. 1970- luvun alkupuolella vesitornin alapuolelle rakennettiin aikakaudelle tyypillinen betoninen oleskelualue. Samalla kunnostettiin Vaeltaja- patsaan ympäristön kivimuuri ja alueelle perustettiin uusia istutuksia. Ylätasannetta ja patsaan ympäristöä on kunnostettu viimeksi 2005., saneeraus toteutettiin 1970- luvun hengessä.

Naisvuoren puisto on ollut viimeiset 40 vuotta yksi Mikkelin keskeisimpiä matkailukohteita. Nykyisin vesitornissa toimii viihtyisä kahvila ja näkötorni. Puistossa järjestetään vuosittain monia tapahtumia. Mikkelin kesäteatterin näytöksiä on voinut seurata Naisvuoren puistossa vuodesta 1956 lähtien. Naisvuoren viereisellä tontilla siirrettiin 1991 suurikokoinen tammi talon alta tontin toiselle reunalle. Tammi on edelleen elinvoimainen.