Palvelut

Arvoliput

Arvoliput
 Arvoliput ladataan Waltti-kortille.
AikuinenLapsiNuoriso, seniori*, opiskelija**
 1 vyöhykeA / B / C / D / E / F tai G vyöhyke2,30 € 1,15 € 1,60 €
2 vyöhykettäA+B / B+C / C+D / D+E /E+F /F+G 3,10 € 1,55 € 2,30 €
3 vyöhykettä A+B+C / B+C+D / C+D+E / D+E+F / E+F+G 3,80 € 1,90 €  2,85 €
4 vyöhykettäA+B+C+D / B+C+D+E / C+D+E+F 7 D+E+F+G  4,80 € 2,40 € 3,60 €
5 vyöhykettäA+B+C+D+E / B+C+D+E+F / C+D+E+F+G 5,90 € 2,95 € 4,35 €
6 vyöhykettäA+B+C+D+E+F / B+C+D+E+F+G 7,70 € 3,85 € 5,80 €
7 vyöhykettäA+B+C+D+E+F+G 9,40 € 4,70 € 7,00 €

* arvolipun seniorihinta on ikäperusteinen ja vain voimassa 65v täyttäneille senioreille, nuoremmat eläkeläiset kuuluvat aikuisen lippuhinnoitteluun.
** vain henkilökohtainen kortti

Arvolippu toimii kuten aikaisemmin käytössä olleet sarjaliput. 
Arvolippu kelpaa maksuvälineenä Waltti-liikenteessä koko maassa, mutta arvolippumatkojen hinnoittelu vaihtelee alueittain kunkin viranomaisen hinnoittelun mukaisesti.

Arvolipulla voi vyöhykkeiden välillä tehdä maksuttoman vaihdon 90 min A-vyöhykkeellä, muutoin kahden tunnin sisällä ensimmäisen matkan alkamisesta.
Waltti-kortille voi ladata haluamansa summan arvoa 5€  – 150€, joka kuluu käytön myötä.
Lipun hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu ja Waltti-kortilta vähennetään vyöhykkeiden mukainen matkan hinta.
Waltti-kortin arvolippu on voimassa niin kauan kuin kortilla on arvoa/rahaa.
Arvolippu voi olla haltija- tai henkilökohtainen, poikkeuksena seniori- ja opiskelijakortit.
Matkustettaessa arvolipulla ennalta määritellyn vyöhykkeen ulkopuolelle, täytyy kuljettajalle kertoa asiasta ja kuljettaja tekee oikean veloituksen kortilta.

Matkakorttiin ladatulla arvolla voi maksaa usean samaan asiakasryhmään kuuluvan henkilön matkan. Seniori- ja opiskelijan arvolipun käytössä huomioitava, että matkakortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin kaikilta aikuisen arvolipun hinta, sillä alennus on henkilökohtainen etuus.

Paikallisliikenteen busseissa lipunmaksussa asiointiin maksuvälineenä EI KÄY pankki- tai luottokortti. Waltti-matkakortin lisälataukset busseissa kuljettajalta vain tasakympeillä, varaa tasaraha. Maksa kertalippu paikallisliikenteen bussissa kuljettajalle käteisellä, mieluiten tasarahalla (max. 20€ setelillä)!