Palvelut

Arvoliput

Uudet hinnat 1.1.2024 alkaen. Arvoliput ladataan Waltti-kortille.

Arvoliput 2024AikuinenLapsiNuoriso, seniori*, opiskelija**
1 vyöhykeA / B / C / D / E / F tai G vyöhyke2,42 €1,21 € 1,68 €
2 vyöhykettäA+B / B+C / C+D / D+E /E+F /F+G3,26 € 1,63 €2,42 €
3 vyöhykettäA+B+C / B+C+D / C+D+E / D+E+F / E+F+G 3,99 € 2,00 €2,99 €
4 vyöhykettäA+B+C+D / B+C+D+E / C+D+E+F / D+E+F+G5,04 € 2,52 € 3,78 €
5 vyöhykettäA+B+C+D+E / B+C+D+E+F / C+D+E+F+G 6,20 € 3,10 €4,57 €
6 vyöhykettäA+B+C+D+E+F / B+C+D+E+F+G 8,09 € 4,05 € 6,09 €
7 vyöhykettäA+B+C+D+E+F+G9,87 €4,94 € 7,35 €

* arvolipun seniorihinta on ikäperusteinen ja vain voimassa 65v täyttäneille senioreille, nuoremmat eläkeläiset kuuluvat aikuisen lippuhinnoitteluun.
** vain henkilökohtainen kortti

Paikallisliikenteen busseissa lipunmaksussa asiointiin maksuvälineenä EI KÄY pankki- tai luottokortti. Waltti-matkakortin lisälataukset busseissa kuljettajalta vain tasakympeillä, varaa tasaraha. Maksa kertalippu paikallisliikenteen bussissa kuljettajalle käteisellä, mieluiten tasarahalla (max. 20€ setelillä)!

Arvolippu toimii kuten aikaisemmin käytössä olleet sarjaliput. Arvolippu kelpaa maksuvälineenä Waltti-liikenteessä koko maassa, mutta arvolippumatkojen hinnoittelu vaihtelee alueittain kunkin viranomaisen hinnoittelun mukaisesti. Arvolipulla voi vyöhykkeiden välillä tehdä maksuttoman vaihdon 90 min A-vyöhykkeellä, muutoin kahden tunnin sisällä ensimmäisen matkan alkamisesta.

Waltti-kortille voi ladata haluamansa summan arvoa 5€  – 150€, joka kuluu käytön myötä. Lipun hinta riippuu siitä, kuinka monelle vyöhykkeelle matka ulottuu ja Waltti-kortilta vähennetään vyöhykkeiden mukainen matkan hinta.

Waltti-kortin arvolippu on voimassa niin kauan kuin kortilla on arvoa/rahaa. Arvolippu voi olla haltija- tai henkilökohtainen, poikkeuksena seniori- ja opiskelijakortit. Matkustettaessa arvolipulla ennalta määritellyn vyöhykkeen ulkopuolelle, täytyy kuljettajalle kertoa asiasta ja kuljettaja tekee oikean veloituksen kortilta. Matkakorttiin ladatulla arvolla voi maksaa usean samaan asiakasryhmään kuuluvan henkilön matkan. Seniori- ja opiskelijan arvolipun käytössä huomioitava, että matkakortilla voi maksaa myös mukana matkustavan henkilön matkan, mutta kortilta veloitetaan tuolloin kaikilta aikuisen arvolipun hinta, sillä alennus on henkilökohtainen etuus.