Palvelut

Ulkoilu- ja retkeilyreitit sekä laavut ja kodat

Mikkelin alueen vaihtelevissa maastoissa risteilee monia ulkoilureittejä ja kuntopolkuja. Osassa reiteistä on lihaskunnon kohottamiseen tarkoitettuja suorituspaikkoja ja ulkoliikuntavälineitä sekä laavu tai kota. Talvisin useat reitit muuttuvat hiihtoladuiksi. Ulkoilureittien kartat sekä latukartat löytyvät karttalinkeistä.

Kalevankankaalla on lenkkeilijöille ja pyöräilijöille 2,8 km, 4,2 km ja 6,2 km monikäyttöreitit, joita hoidetaan myös talvisin.

Keskustan alueella on myös kaksi kaunista luontopolkua:

Kalevankankaan luontopolulla esitellään Kalevankankaan harjuluontoa, joka edustaa harvoja säilyneitä yhtenäisiä harjualueita Mikkelin alueella aiemmin laajemmin sijainneesta harjujonosta. Luontopolulla esitellään kasvien ja eläinten lisäksi jääkauden ihmeitä, pohjaveden muodostumista ja paikallista historiaa. Samalla halutaan kohdistaa huomiota luonnon monimuotoisuuteen ja luonnonsuojeluun. Marjaana Kovasen värikkäät ja eloisat kuvitukset kannustavat sekä lapsia että aikuisia pysähtymään taulujen ääreen. Luontopolun on suunnitellut Suomen luonnonsuojeluliiton Suur-Savon yhdistyksestä Timo Lehtonen ja Markku Nironen. Toteutuksesta ovat vastanneet yhdessä luonnonsuojeluliiton kanssa Mikkelin seudun ympäristöpalvelut ja Mikkelin kaupungin työllisyyspalvelut. Polku on merkitty valkoisilla tauluilla, joissa on saukon kuva ja musta nuoli.

Urpolan luontopolku polveilee Urpolan joen ja vanhan myllymiljöön tuntumassa. Lisätietoa luontopolusta ja yhteydessä toimivasta Urpolan luontokeskuksesta löytyy sivupalkin linkin takaa.

Retkeilyreitit

Laavut ja kodat kartalla

Ulkoilureittien ja latujen kartat


Sulku Kalevankankaan maastossa

2.5.2023 Puolustusvoimat sulkee Kalevankankaan hiittisuora-pumppukoppi välisen reitin kesän ajaksi. Kyseisellä reitillä liikkuminen on kielletty sulun aikana.


Muistathan että luonto ja muut retkeilijät kiittävät, kun tuot jätteesi pois luonnosta asianmukaisiin jätteenkeräyspisteisiin ja autat säilyttämään maisemat yhtä upeina seuraavillekin samoajille! Lisätietoa luontoon.fi verkkosivulta